Rodi

‘Sneeuwgans’ in Vredeskerkje

19 januari 2018 - 14:42

‘Sneeuwgans’ in Vredeskerkje

BERGEN AAN ZEE - Ellen Verburgt en Wim van Bokhorst brengen zondag 28 januari de muzikale vertelling ‘Sneeuwgans’; een verhaal naar de gelijknamige novelle van Paul Gallico en tot stand gekomen in creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis. ‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van de Britse zuidoostkust, kort voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. ‘Sneeuwgans’ is één van de meest bekende verhalen van Paul Gallico. Een klassieker. Het vertelt het verhaal over een misvormde man die zich in 1930 terugtrekt in een vuurtoren op de kust van Essex. Hij wil zich alleen nog maar bezig houden met de vogels en met zijn schilderijen. Op een dag wordt zijn rustige ritme in de prachtige uitgestrektheid van het Grote Moeras onderbroken door een klein meisje met een gewonde sneeuwgans. Er ontstaat een wonderlijke vriendschap tussen die twee, waar de naderende oorlog zijn schaduw over werpt. Bijzonder is dat Ellen en Wim bij deze muzikale vertelling hebben samengewerkt met Theo Olthuis. Theo heeft z’n expertise ingezet bij het schrijven van de teksten en bij de regie, maar hij heeft ook twee van zijn gedichten bewerkt voor het verhaal. Die zijn vervolgens door Ellen op muziek gezet. Daarbij heeft Theo gekozen voor muziek van Erik Satie, die door Ellen op piano in het verhaal worden verweven. Kortom een bijzonder editie in de serie ‘Verhaal & Lied. Het begint om 16.00 uur. Vanaf 15.45 uur is de deur open, de vertelling duurt circa drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was. Wie op de hoogte wil blijven kan een e-mail sturen naar: contact@wimvanbokhorst.nl of informatie vragen via telefoonnummer 072-5649847.
19 januari 2018 - 14:42

Janina Luttik-Swart lijsttrekker KIES Lokaal

19 januari 2018 - 10:23

Janina Luttik-Swart lijsttrekker KIES Lokaal

GEMEENTE BERGEN - Op de algemene ledenvergadering van KIES Lokaal is Janina Luttik-Swart unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Luttik-Swart is momenteel raadslid en voormalig wethouder van de gemeente Bergen. De lijst van KIES Lokaal wordt aangevuld met een mix van nieuwe mensen en politiek ervaren kandidaten. Bij de eerste tien kandidaten vinden we Michel Smook (raadslid) en Roel Oudshoorn uit Bergen, Mieke Kauwen en Karin Paarlberg uit Schoorl en uit de Egmonden de huidige raadsleden Ron Karels, Leon Damink, Sjaak Swart, Tanny Glas de Raadt, Margreth van Ham en huidig wethouder Hugo Snabilie.Durf te kiezen"Gekozen is voor kandidaten die durven te kiezen, knopen willen doorhakken en het doelmatige geluid van KIES Lokaal duidelijk in de raad laten klinken", aldus het bestuur. KIES Lokaal is trots op de kieslijst omdat alle kernen goed zijn vertegenwoordigt! KIES Lokaal vindt het belangrijk dat de kernen in evenwicht zijn. “Het is nu eenmaal zo dat inwoners het meest betrokken zijn bij hun eigen dorp en leefomgeving. Dan is het van belang dat deze mensen ook vertegenwoordigd zijn in je fractie!”KIES Lokaal heeft de afgelopen periode belangrijke besluiten genomen en continuïteit van bestuur is van belang voor onze inwoners. Speerpunten zijn onder andere; investeren in (nieuwe) woningbouwlocaties waarbij geschikte woningen voor jongeren en ouderen voorrang heeft, zorgaanbod thuis moet optimaal en betaalbaar zijn, woonlasten verlagen en de leefbaarheid van onze dorpen nu én in de toekomst is een speerpunt van KIES Lokaal, liefst vorm gegeven in een, met de inwoners, opgestelde dorpsvisie.
19 januari 2018 - 10:23

Gratis toegankelijk zwemfeest De Beeck

19 januari 2018 - 10:12

Gratis toegankelijk zwemfeest De Beeck

ALKMAAR - Zwemschool De Beeck Bergen geeft zaterdag 24 februari van 18.00 tot 20.00 uur een groot zwemfeest in zwembad Hoornse Vaart. Het feest is bedoeld voor iedereen die zwemles volgt bij De Beeck of die ooit bij De Beeck heeft afgezwommen. Op vertoon van de Sportpas of een zwemdiploma bij de kassa mag een ieder gratis naar binnen. Op 13 oktober jl. brandde Sportcentrum De Beeck in Bergen, waaronder ook het zwembad, volledig uit. Dankzij de oprichting van Zwemschool De Beeck Bergen konden zo’n 400 gedupeerde leskinderen hun zwemlessen vrijwel direct voortzetten in zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout in Alkmaar. Ook de lessen van een groot aantal aquasporters zijn inmiddels hervat en er wordt weer volop snorkelles, zeemeerminles en zwemvaardigheid gegeven. Jeannette Glorie, locatieverantwoordelijke vanuit Holland Sport, realiseert zich na de brand des te meer hoe belangrijk het sportcentrum is geweest voor Bergen. “We hadden een hechte groep vaste klanten, die zeer regelmatig kwam zwemmen, tennissen, biljarten of naar de sauna ging. We zijn blij dat we met Zwemschool De Beeck Bergen in elk geval onze bezoekers van het zwembad een mooi alternatief kunnen bieden. Om te vieren dat we voorlopig als zwemschool verder gaan, willen we voor iedereen een mooi feest organiseren. Het feest wordt gehouden in het golfslagbad, het 25-meterbad en de waterspeeltuin van de Hoornse Vaart. Het golfslagbad heeft onder meer een grote interactieve glijbaan en een Bucketgame, het 25-meterbad kent een populaire duikplank. Er komt een dj, er is een optreden van een meidengroep en we houden een danswedstrijd."Alle kinderen welkomAlle kinderen zonder zwemdiploma zijn verplicht zwembandjes te dragen en dienen in het diepe te worden begeleid door een volwassene. Eén begeleider heeft gratis toegang. Overige begeleiders betalen € 2,55. Degenen die nooit bij De Beeck hebben gezwommen, maar wel willen komen feesten, zijn ook van harte welkom. Zij betalen € 2,55 bij de kassa van zwembad Hoornse Vaart. Hier geldt de leeftijdsgrens tot 14 jaar. Begeleiders van deze kinderen betalen eveneens € 2,55.Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.debeeck.nl/zwemfeest of neem contact op met Zwemschool De Beeck Bergen via debeeck@hollandsportbv.nl.
19 januari 2018 - 10:12

Nieuwe cursusreeks Regionaal Archief ondersteunt onderzoekers

19 januari 2018 - 10:07

Nieuwe cursusreeks Regionaal Archief ondersteunt onderzoekers

ALKMAAR - Vanaf 7 februari gaat bij het Regionaal Archief Alkmaar een nieuwe reeks cursussen van start. De cursussen bieden de helpende hand aan mensen die op zoek zijn naar hun familieverleden, of het verleden van bijvoorbeeld hun woonplaats of eigen woning. Ervaren archiefmedewerkers maken deelnemers wegwijs in archiefonderzoek en archiefbronnen, of bieden verdieping waar nodig. Geïnteresseerden kunnen bij verschillende cursussen terecht. De maandelijks terugkerende gratis “introductiemiddag archief” helpt mensen op weg die nog niet veel ervaring hebben met archiefonderzoek. De workshop over testamenten, boedelinventarissen en koopakten maakt deelnemers bekend met de schatten die te vinden zijn in notariële en oud-rechterlijke archieven. Verder zijn er de workshops “familiegeschiedenis” en de workshop “huizen, winkels en bedrijven” – die workshops bestaan beide uit twee middagen. Op regionaalarchief.nl/cursussen is het overzicht van het cursusaanbod te vinden, met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten van de verschillende workshops. Vooraf aanmelden is gewenst. Voor vragen kan men terecht bij info@archiefalkmaar.nl of 072-8508200, of de chatfunctie op de website van het Archief. Het Archief is gehuisvest aan de Bergerweg 1 te Alkmaar.
19 januari 2018 - 10:07
Bergen
‘Sneeuwgans’ in Vredeskerkje BERGEN AAN ZEE - Ellen Verburgt en Wim van Bokhorst brengen zondag 28 januari de muzikale vertelling ‘Sneeuwgans’; een verhaal naar de gelijknamige novelle van Paul Gallico en tot stand gekomen in creatieve samenwerking met dichter/schrijver Theo Olthuis. ‘Sneeuwgans’ vertelt het verhaal van een eenzame man op de rand van... Simeon ten Holt-dag BERGEN - In Museum Kranenburgh is 28 januari de jaarlijkse Simeon ten Holt-dag. Publiek is welkom vanaf 15.00 uur. Simeon ten Holt (1923-2012) componeerde zijn Canto Ostinato in Bergen, de plek waar hij een groot deel van zijn leven woonde en werkte. Hij wordt gerekend tot de belangrijkste internationale componisten... Oud papier BERGEN - De papiercontainer van Handbalvereniging Berdos staat zaterdag 27 januari op de Bergerweg (Koopman blauwe bak, naast het tankstation). Leden van de vereniging nemen oud papier en karton aan van 9.00 tot 12.00 uur. De container staat daar elke laatste zaterdag van de maand. Jeugdspelers vvBergen naar AZ-voetbalschool BERGEN - De jeugdspelers Boaz Bol, Rocco Houtenbos en Silvan Schoonewil zijn opgenomen in de AZ-voetbalschool van 2018. Dit betekent dat ze een jaar lang iedere zondag training krijgen van officiële AZ-trainers volgens de AZ-filosofie. De jongens blijven verder gewoon trainen en op zaterdag met hun teams voetballen bij vv... Vrolijke voorstelling BERGEN - In de Bibliotheek van Bergen is zaterdag 27 januari de vrolijke voorstelling Ssst? Peuters en kleuters zijn welkom om 10.30 uur. Vijf dierenvrienden komen uit het boek om samen met de kinderen de verjaardag van Tijger te vieren. Oud papier BERGEN – De papiercontainer van gymvereniging Be Quick staat zaterdag 27 januari bij Wasserij Dubbel Blank aan de Lijtweg. Leden van de vereniging nemen oud papier en karton aan van 9.00 tot 12.00 uur. De container staat er elke veertien dagen in de week waarin de grijze rolemmer geleegd wordt.... Janina Luttik-Swart lijsttrekker KIES Lokaal GEMEENTE BERGEN - Op de algemene ledenvergadering van KIES Lokaal is Janina Luttik-Swart unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Luttik-Swart is momenteel raadslid en voormalig wethouder van de gemeente Bergen. De lijst van KIES Lokaal wordt aangevuld met een mix van nieuwe mensen en politiek... Gratis toegankelijk zwemfeest De Beeck ALKMAAR - Zwemschool De Beeck Bergen geeft zaterdag 24 februari van 18.00 tot 20.00 uur een groot zwemfeest in zwembad Hoornse Vaart. Het feest is bedoeld voor iedereen die zwemles volgt bij De Beeck of die ooit bij De Beeck heeft afgezwommen. Op vertoon van de Sportpas of een zwemdiploma... Knutselclub SCHOORL - In het jongerencentrum van de Blinkerd is vrijdag 26 januari de eerste knutselclub van het jaar. Kinderen vanaf acht jaar zijn welkom. Aanvang is 15.30 uur. Het knutselen duurt tot 17.30 uur. Deelnemen kost drie euro, inclusief drinken en iets lekkers. Nieuwe cursusreeks Regionaal Archief ondersteunt onderzoekers ALKMAAR - Vanaf 7 februari gaat bij het Regionaal Archief Alkmaar een nieuwe reeks cursussen van start. De cursussen bieden de helpende hand aan mensen die op zoek zijn naar hun familieverleden, of het verleden van bijvoorbeeld hun woonplaats of eigen woning. Ervaren archiefmedewerkers maken deelnemers wegwijs in archiefonderzoek en... Anonieme sponsor schenkt reclamebord BERGEN / ALKMAAR - Een anonieme sponsor van voetbalvereniging Bergen, gaf behalve nieuwe trainingspakken en jassen aan een jeugdteam een sponsorbord aan het asiel van de Dierenbescherming in Alkmaar. Het bord komt langs de lijn van het voetbalveld. Asielbeheerder Willem Vellinga. "We zijn er zeer blij mee en bedanken de... Open podium BERGEN - Dichters en muzikanten zijn vrijdag 26 januari welkom bij gallery & artcafe Rogier Jonk voor een open podium met workshop. Speciale gast is zanger/gitarist Alber Steneker. Het thema is Allemaal theater. Toegang is gratis, de gastheer dorpsdichter Arij van der Vliet. Aanvang is 16.00 uur, locatie Plein 7,... Gedichtenexpositie SCHOORL - De Schoorlse Duinen zijn niet alleen prachtig, ze vormen ook een bron van inspiratie voor dichters in de dop. In het kader van de landelijke Week van de Poëzie - 25 tot en met 31 januari - verzorgt Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen de poëzieworkshops voor jong en...

Buitencentrum Schoorlse Duinen trekt meer dan 300.000 bezoekers

SCHOORL - 2017 was een goed jaar voor Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ruim 320.000 bezoekers kwamen naar het centrum toe. Sinds de verbouwing in 2010 ziet manager Patricia van Lieshout het bezoekersaantal voor het zesde jaar op rij boven de 300.000 bezoekers uitkomen. Met deze aantallen behoort het Buitencentrum...
Sterrenkijkwandeling SCHOORL - Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer, waar het ’s nachts zo donker is dat je bij helder weer de sterrenhemel heel goed kunt zien. Zaterdag 20 januari laten de Schoorlse Duinengids en een vertegenwoordiger van de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius mensen kennismaken met de... Nieuw in Bergen: telefonisch sportspreekuur GEMEENTE BERGEN - Elles Kraakman, Buurtsportcoach van de gemeente Bergen, is met ingang van het nieuwe jaar gestart met een wekelijks telefonisch sportspreekuur. Het sportspreekuur is er voor iedereen die behoefte heeft aan professioneel advies over de sport- en beweegmogelijkheden in de omgeving. Het telefonisch spreekuur is elke dinsdag van... Help mee in de duinen BERGEN - Het open duin wordt bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. PWN wil het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden en zoekt daar hulp bij. Op verschillende zaterdagen van september tot maart (buiten het broedseizoen) organiseert PWN duinwerkdagen. Belangstellenden kunnen kennismaken met...

Sociale informatie en tips via webportaal SamenleveninBergen

BERGEN - De nieuwe website SamenleveninBergen is maandag officieel in gebruikgenomen. Wethouder Jan Mesu verrichtte de opening samen met collegabestuurders uit de buurgemeenten Uitgeest, Castricum en Heiloo, en organisaties die een spilfunctie hadden in het totstandbrengen van de website. Het webportaal wordt eenvoudig toegankelijk met een klik vanaf de homepage...
Muziekoptreden tijdens expositie Te Wapen! BERGEN - Na jaren grotendeels in Frankrijk te hebben doorgebracht, heeft Jos Min zich vorig jaar in Bergen gevestigd. Ter gelegenheid van de expositie ‘Te Wapen!’ treedt hij zondag 21 januari op in 'Het Wapen van Bergen'. Toegang is gratis. Jos Min is, naast zijn normale werk en vele andere... Swing nieuw jaar in met Lemongrass SCHOORL - Sixtiesband Lemongrass treedt 28 januari van 16.00 tot 18.00 uur op in De Blinkerd. Voor de één is het jeugdsentiment, voor de ander kennismaken met de vrolijke muziek uit de jaren ’60 en ’70. De band speelt een mix van popsongs uit de sixties. De nadruk ligt daarbij... Omzien naar elkaar SCHOORL - De Schoorlse afdeling van KBO (Katholieke Bond Ouderen), die als motto 'omzien naar elkaar’ heeft, bestaat al meer dan 25 jaar. Inmiddels is de landelijke KBO samengegaan met PCOB( Protestants Christelijke Ouderen Bond). Het maandblad dat landelijk wordt uitgegeven heet nu KBO-PCOB magazine. Daarin staan waardevolle artikelen, adviezen... Programma Cinebergen BERGEN - Deze week bij Cinebergen The Party, waarin een beoogde intieme viering al snel verandert in een opeenstapeling van onthullingen en pittige confrontaties. In het formidabele Paddington 2, de perfecte film voor jong en oud, wordt de beroemde Britse beer ten onrechte beschuldigd van diefstal. The Best of IDFA... Bosloop atletiekvereniging Nova in Schoorl SCHOORL - Atletiekvereniging Nova organiseert zoals gebruikelijk op de zondag na het loopspektakel in Egmond - zondag 21 januari - een trimloop en tevens wandeltocht in het mooie bos- en duingebied van Schoorl. Het biedt een mooie gelegenheid om in een wat rustigere ambiance aan de conditie te werken. Er... Kerkdiensten BergenRuïnekerkzo. 21 jan. 10.00 uur voorganger: ds. Karen Hagg (Zaandam). Petrus & Pauluskerk Elke zondag 10.00 uur eucharistieviering. Elke vrijdag 19.00 uur eucharistieviering (dagkapel).Elke eerste donderdag van de maand 10.45 uur eucharistieviering in verzorginghuis De Marke, Saenehof. Oase Bergen, Evangelische Gemeente (PCC Bergen)Elke zondag 15.00 tot 16.00 uur samenkomst. Zie...

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief
Kerkdiensten