Rodi

Fun in herfstvakantie

21 september 2018 - 09:44

Fun in herfstvakantie

BERGEN / REGIO - De gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren samen met Stichting Sport-Z het vakantieprogramma VakantieFUN. Het evenement heeft deze herfstvakantie plaats op woensdag 24 oktober en is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc). Deelnemen kost niets. Het actieve en creatieve programma is de afgelopen drie jaar in de zomervakantie georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden én een pilot te starten met het draaien van hetzelfde programma in de herfstvakantie. VakantieFUNHet programma is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar. “Bij deze pilot hebben wij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Door de leeftijdsgroep nader te specificeren kunnen wij het programma zo inrichten dat het voor de héle groep een belevenisvolle dag vol nieuwe en positieve ervaringen wordt." Gezien de specifieke behoefte van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er wordt gewerkt met kleine groepen en een centrale projectleider. De begeleiders van Sport-Z beschikken over de juiste kennis en kunde om de groep te begeleiden. ProgrammaDe deelnemers worden om 09:30 uur verwacht en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch hebben de kinderen de mogelijkheid om een eigen activiteit te verrichten en in de middag wordt er een spektakel in de sporthal van De Meent georganiseerd. Vanaf 15:30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald en bestaat er de mogelijkheid voor de ouders om een half uurtje mee te doen aan een activiteit. Om 16:00 uur is het programma afgelopen. Voor deze dag is er een chill-zone / creatieve ruimte ingericht voor kinderen die dit nodig hebben. InschrijvenHet evenement heeft plaatsvindt in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Kinderen kunnen door hun ouders/verzorgers aangemeld worden via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 10 oktober. Voor dit programma is er plek voor 30 deelnemers. Ouders van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden via: www.sport-z.org/vakantiefun. Meer informatie kunt u opvragen bij Hester Zwart, via h.zwart@sport-z.org of 06-52493264.
21 september 2018 - 09:44

Jubileumeditie Bot Bouw Jazzfestival

20 september 2018 - 15:48

Jubileumeditie Bot Bouw Jazzfestival

HEERHUGOWAARD - Voor de dertigste keer wordt zondag 7 oktober het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival gehouden, met veertien jazzformaties die elk 45 minuten optreden in de zalen van Cool kunst en cultuur. Het gratis toegankelijke festival begint om 13.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen.Het Bot Bouw Jazzfestival vond in 1987 voor het eerst plaats in ontmoetingscentrum De Schakel, dat in 2004 door brand verloren ging. De toenmalige directeur Wim Luntz wilde wat activiteit in zijn Schakel en vroeg Han Rademakers en Bob Budde om iets te organiseren. Het werd een jazzfestival met regionale ensembles onder de naam Jazz-Inn, met ook toen al muziek in drie zalen. Aan het einde van de jaren negentig vond het festival enkele jaren niet plaats. Daarna nam de inmiddels opgerichte Jazzclub Heerhugowaard de organisatie op zich. Vanaf 2002 wijzigde de naam in Bot Bouw Jazzfestival omdat Bot Bouw het festival ging sponsoren. FBI JazzbandNet als in 1987 ook dit jaar weer muziek in drie zalen. In het Café Cool wordt het festival om 13.00 uur geopend door het Heerhugowaardse Tired & Hungry. Daarna treden op Par Six uit Heemskerk, De Notenkrakers uit Heerhugowaard, het Romantic Warriors Combo met zangeres Marcia Bamberg en het oude-stijlorkest ODEjazz uit de Kop van Noord-Holland. In de Rodi Media-zaal beginnen de optredens om 13.15 uur met de Heerhugowaardse Jacky Roofer’s Big Band, gevolgd door de Woodside Big Band uit de Zaanstreek en The Think-Big Band uit Castricum. In deze zaal worden de optredens afgesloten met een special, namelijk een uniek optreden van de vijftien jaar bestaande FBI Jazzband, samen met het uit zestien dames bestaande Zaanse saxofoonorkest Saxofobia. In de bovenzaal spelen vier oude-stijlorkesten. Om 13.30 uur begint de welbekende Jazzy Men’s Band, gevolgd door Lollapalooza Jazz, de Jazzy Rabbits en de Dixiefun Jazzband. Het festival is elk jaar weer mogelijk dankzij hoofdsponsor en naamgever Bot Bouw en de gemeente Heerhugowaard en wordt georganiseerd door de stichting Jazzclub Heerhugowaard. Meer weten? Kijk op www.jazzclubhhw.nl.
20 september 2018 - 15:48

'Brein in beweging' voor betere concentratie en meer energie

20 september 2018 - 15:45

'Brein in beweging' voor betere concentratie en meer energie

HEERHUGOWAARD - Evean Ledenvereniging start vanaf 10 oktober in het Trefpunt aan de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard een cursus 'Brein in beweging'. Wie regelmatig beweegt, blijft langer gezond. Lichamelijk én geestelijk. Houd het brein fit en kom elke week een uurtje bewegen op de cursus 'Brein in beweging' (RGM). Dat geeft niet alleen veel plezier, maar is ook nog eens goed voor geheugen, concentratie, balans en nog veel meer.Maak op deze instapcursus kennis met de Ronnie Gardiner Methode (RGM): men beweegt op het ritme van muziek en zet daarbij verschillende delen van het lichaam aan het werk. Ogen, oren, handen, voeten... alles beweegt mee. Zo ontstaan er verbindingen in de hersenen die er niet of niet meer waren. Dit zorgt voor een betere samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft. En dat heeft een positief effect op onder meer het geheugen, de concentratie, het energieniveau, de balans en de stemming. Gezondere hersenen dragen bij aan het doel van Evean Ledenvereniging, namelijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.De cursus wordt gegeven door een opgeleide docent van RGM Nederland. De oefeningen worden rustig opgebouwd en zijn door iedereen te leren. Deelnemers krijgen oefeningen mee voor thuis. De cursus is speciaal voor leden van Evean Ledenvereniging ontwikkeld. Zij ontvangen vijftig procent korting. Aanmelden kan via 088-3832000 of www.ledenvereniging.nl/brein. Nog geen lid? Een lidmaatschap van de ledenvereniging kost € 20,50 per huishouden, per kalenderjaar. Meer weten? Kijk op www.ledenvereniging.nl/brein.
20 september 2018 - 15:45

Unieke rondleiding tijdens open dag Hugo-Waard

20 september 2018 - 15:37

Unieke rondleiding tijdens open dag Hugo-Waard

HEERHUGOWAARD - Woonzorglocatie Hugo-Waard van De Pieter Raat Stichting aan het Gerard Douplantsoen 72 bestaat deze maand precies één jaar en dit viert de stichting graag samen met zoveel mogelijk mensen uit Heerhugowaard. Vrijdag 28 september tussen 11.00 tot 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op de feestelijke open dag.De vrij toegankelijke open dag heeft als thema 'Veilig & Vitaal'. Belangstellenden kunnen deze dag deelnemen aan verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema, zoals de unieke rondleiding door het gebouw. Bezichtig een twee- en een driekamerappartement; bewoners vertellen graag over hun ervaringen in Hugo-Waard. De 'verborgen' plekjes in het complex worden onthuld en nieuwsgierigen kunnen kennismaken met de bijzondere 'spinning fiets'. In het restaurant kunnen bezoekers bij verschillende marktkramen informatie inwinnen over de woonzorglocaties en de activiteiten die georganiseerd worden voor bewoners. Vrijwilligers gaan graag in gesprek over het werk dat ze doen en de openstaande vacatures. Cliënten demonstreren op een ludieke manier hoe zij, met behulp van de Wii-spelcomputer, fit blijven en dankzij de 'Beleef TV' mentaal sterk blijven. Twee bevlogen verpleegkundigen laten geïnteresseerden zien welke hulpmiddelen zij gebruiken in de zorg. Bij hen kunnen bezoekers ook gratis hun bloeddruk laten meten. Buiten op het terras kan men genieten van een drankje of hapje van de menukaart of kijken naar een demonstratie van pétanqueclub Ça Roule, bij de recent aangelegde jeu-des-boulesbaan in de open tuin. En een vrijwilliger fietst speciaal voor deze dag cliënten en belangstellenden rond op de duofiets; wie durft het aan?
20 september 2018 - 15:37
Heerhugowaard
Fun in herfstvakantie BERGEN / REGIO - De gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard organiseren samen met Stichting Sport-Z het vakantieprogramma VakantieFUN. Het evenement heeft deze herfstvakantie plaats op woensdag 24 oktober en is speciaal gericht op kinderen van tien tot en met twaalf jaar met een zorgindicatie in het... Jubileumeditie Bot Bouw Jazzfestival HEERHUGOWAARD - Voor de dertigste keer wordt zondag 7 oktober het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival gehouden, met veertien jazzformaties die elk 45 minuten optreden in de zalen van Cool kunst en cultuur. Het gratis toegankelijke festival begint om 13.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen.Het Bot Bouw Jazzfestival vond... 'Brein in beweging' voor betere concentratie en meer energie HEERHUGOWAARD - Evean Ledenvereniging start vanaf 10 oktober in het Trefpunt aan de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard een cursus 'Brein in beweging'. Wie regelmatig beweegt, blijft langer gezond. Lichamelijk én geestelijk. Houd het brein fit en kom elke week een uurtje bewegen op de cursus 'Brein in beweging' (RGM). Dat... Unieke rondleiding tijdens open dag Hugo-Waard HEERHUGOWAARD - Woonzorglocatie Hugo-Waard van De Pieter Raat Stichting aan het Gerard Douplantsoen 72 bestaat deze maand precies één jaar en dit viert de stichting graag samen met zoveel mogelijk mensen uit Heerhugowaard. Vrijdag 28 september tussen 11.00 tot 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom op de feestelijke open... Kwartetten met De Bongelaar HEERHUGOWAARD - De Waardse kinderboerderij De Bongelaar geeft kwartetspellen weg bij inlevering van afgedankte, kleine elektrische apparaten (zolang de voorraad strekt). Het spelletje geeft jong en oud spelenderwijs informatie over het recyclen van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De Bongelaar is een van de in totaal 175 Nederlandse... Dubbel jubileum Zeekadetten HEERHUGOWAARD - Het Zeekadetkorps Heerhugowaard viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Bovendien is het korpsschip van de zeekadetten, opleidingsschip de Abel Tasman, dit jaar precies 120 jaar geleden van de werf afgerold. Zaterdag 29 september wordt dit dubbele jubileum gevierd met spectaculaire roeiwedstrijden van het Zeekadetkorps Nederland. Het Zeekadetkorps Heerhugowaard... Herfstconcert Bella Cantara in 't Kerkhuys SPANBROEK - Operakwartet Bella Cantara verzorgt zondagmiddag 7 oktober zijn traditionele concert in Muziektheater 't Kerkhuys in Spanbroek, aanvang 14.30 uur. Het gezelschap bestaat uit sopraan Mirjam Betjes, alt Joke Oud, tenor Walther Deubel en bas-bariton Hans van Niekerk. Als vanouds wordt het kwartet begeleid door Hans Weenink. Een keur... Expositie Fred Brocke HEERHUGOWAARD - Kunstenaar Fred Brocke exposeert van woensdag 26 september tot en met vrijdag 12 oktober in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53. Van kinds af aan was hij nieuwsgierig naar het universum. De digitale techniek van een tablet waarop hij beelden zag van de Hubble-telescoop inspireerde hem voor zijn... Marloes dingt mee naar titel HEERHUGOWAARD - De 34-jarige Heerhugowaardse Marloes Strooband-Beemsterboer mag dan al jaren rolstoelgebonden zijn vanwege haar zeldzame, progressieve spierziekte Ataxie van Friedreich, ze staat midden in het leven. Elke dag benadert ze alsof het haar laatste kan zijn. Vervelen doet ze zich zeker niet. Zo schreef ze een boek en heeft... 'Vluchtelingen verrijken Heerhugowaard' HEERHUGOWAARD - Het nieuwe boek van Marian de Wit en Maria Doevendans, 'Vluchten doe je niet zomaar - Vluchtelingen verrijken Heerhugowaard', geeft een inkijk in het leven in een asielzoekerscentrum (azc). Zaterdag 22 september werd het boek, tijdens de open dag van het Azc Heerhugowaard aan de Van Noortwijklaan, officieel... 'Hoezo kan ik dat niet meer?'
Visio en Oogvereniging organiseren samen informatiebijeenkomsten
HEERHUGOWAARD - Met de juiste hulpmiddelen hoeft een visuele beperking geen reden te zijn om iets niet meer te kunnen. Daarvan zijn zowel Koninklijke Visio als de Oogvereniging overtuigd. Daarom organiseren zij gezamenlijke themabijeenkomsten over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. Belangstellenden zijn welkom.De aftrap is vrijdag 28...
Zangdienst HEERHUGOWAARD - In de Ontmoetingskerk van de protestantse gemeente aan de Middenweg 168 i Heerhugowaard, wordt zondag 30 september een zangdienst gehouden, aanvang 19.00 uur. Tien minuten voor de dienst wordt gestart met zingen. Voorganger is ds. Sjaak Visser uit Zaandam. Thema van de dienst is 'Klimaatverandering en de liefde... Alleengaanden HEERHUGOWAARD - Alleengaandenclub 60-plus organiseert zondag 30 september vanaf 14.00 uur een uitstapje naar beeldend kunstenaar Loet van Veen aan de Middenweg 568a in Heerhugowaard. Loets ambitie is om alle technische kneepjes van het kunstenaarsvak te beheersen en dat in zijn kunst te verwerken. Bij een beeld schrijft hij bijvoorbeeld... Open dag kunsttuin Nederlands Kremlin WINKEL - In de kunsttuin van het Nederlands Kremlin aan de Limmerschouw 51 in Winkel is zondag 30 september voor de laatste keer dit jaar een open dag. Belangstellenden zijn welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Ger Leegwater werkt iedere dag aan de tempel van Vulcanus. De architraaf is gestort... Gezonden wandelen door Waardse natuur HEERHUGOWAARD - Samen wandelen door de natuur is goed voor lichaam én geest. Daarom biedt stichting Gezond Natuur Wandelen elke week op vaste tijden en plekken wandelingen aan. Een wandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Deelname kost niets, aanmelden is niet nodig. Na afloop is... Familie Koper schenkt ouderen koffieconcert
Opbrengst evenement bestemd voor wederopbouw weeshuis Peduli Anak
HEERHUGOWAARD - Het is inmiddels een begrip in Heerhugowaard: het Familie Koper Gouden Dagen Koffieconcert. Ouderen uit Heerhugowaard kunnen zondag 21 oktober, onder de vlag van Gouden Dagen, in de grote zaal van Cool kunst en cultuur genieten van het concert van het Noord-Hollands Ouderen Orkest onder leiding van dirigent...
Brakenkerkje knalt nieuw seizoen in met Leonie Meijer OBDAM - Het nieuwe theaterseizoen in 't Brakenkerkje gaat van start. Voor het seizoen 2018/2019 is een gevarieerd programma samengesteld met onder meer drie toneeluitvoeringen, zang in verschillende vormen zoals folkmuziek, klassiek en jazz van het Conservatorium Amsterdam, een accordeonkoor, bezinningsbijeenkomsten, een kerst sing-in, een snertwandeling, Beatrice van der Poel... Accordeonensemble Dijk en Waard zoekt oud-leden HEERHUGOWAARD - Accordeonensemble Dijk en Waard, onderdeel van Cool kunst en cultuur, bestaat dit jaar vijftig jaar. Het ensemble viert dit in december met een speciaal jubileumconcert. Hiervoor is men op zoek naar oud-leden.Het ensemble werd in 1978 opgericht door voormalig accordeondocent Cees Verzijde van muziekschool Dijk en Waard. Sindsdien... De Ochtenden: Opfriscursus verkeersregels HEERHUGOWAARD - Hoe zat het toch met die nieuwe verkeersregels? Dinsdagochtend 25 september van 10.00 tot 12.00 uur verzorgt Henk Smit, voormalig verkeerscoördinator van de Politie Noord-Holland Noord, een korte opfriscursus in de bibliotheek van Heerhugowaard. Deze bijeenkomst, bedoeld voor iedereen die zijn verkeerskennis wil opfrissen, wordt georganiseerd in het... Hoe schattig! We doen er alles aan om de tuin egelvriendelijke te laten zijn. Natuurlijk, wie wil niet zo'n rondscharrelend prachtdier in zijn tuin hebben? Verrassend hoe snel ze voortbewegen! Afgezaagde takken gebruiken we voor een takkenril. Een ideale plek voor egels om tussen te verschuilen voor vijand, slecht weer en als... Appelmoes van de Middenmoes Mijn opa had een volkstuin. Een klein stukje grond wat verderop in de straat waar hij Hollandse groenten zoals bloemkool, andijvie en aardappels verbouwde. Die groenten waren niet mijn favoriet en als ik pech had moest ik zes weken lang sperziebonen eten, want een diepvries was toen nog niet in... 'Cool' feestje met Wouter Hamel HEERHUGOWAARD - De speciale XL-editie van het Coolpleinfestival was een daverend succes. Vele mensen uit Heerhugowaard en omgeving kwamen naar de traditionele aftrap van het culturele seizoen, waarbij amateurs en professionals laten zien wat ze in petto hebben. Vanwege het tienjarig bestaan van Cool was het niet twee maar drie... 'Bakkie doen' met vluchtelingen
Asielzoekerscentrum Heerhugowaard organiseert open dag
HEERHUGOWAARD - Over vluchtelingen en asielzoekers heeft iedereen wel een mening. Maar wie zijn deze mensen eigenlijk echt? Waarom hebben ze hun huis en haard, werk, vrienden en familie achtergelaten? Wat is hun verhaal? En hoe leven ze nu, in Nederland? Zaterdag 22 september stelt het Asielzoekerscentrum Heerhugowaard, in het...
Schaaktoernooi HEERHUGOWAARD - Schaakvereniging Heerhugowaard organiseert zaterdag 22 september haar jaarlijkse Nico Dekker Chrysantentoernooi (Rapid). Voor deze veertigste editie komen de nodige toppers uit het land en de regio naar De Swan aan de Middenweg. In de hoofdgroep wordt gespeeld om geldprijzen, terwijl in de achtkampen fraaie prijzen in natura op...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief
Tour de Waard 2018