Rodi

Feestelijke bouwstart project Wijdeveld

18 maart 2018 - 20:59

Feestelijke bouwstart project Wijdeveld

HEERHUGOWAARD – Wethouder Leo Dickhoff van de gemeente Heerhugowaard heeft samen met Gem Bot en Peter Koper van Bouwcombinatie Heerhugowaard (BCH) het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe wijk Wijdeveld in De Draai in Heerhugowaard. Dit deden zij door een feestelijke heipaal te slaan onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners.De nieuwe wijk, begrensd door de Van Veenweg en de Oosterweg, bestaat uit 48 woningen: twintig 2-onder-1 kap woningen, waarvan een aantal aan het water liggen, en 28 eengezinswoningen. Alle woningen zijn verkocht. De rijwoningen en statige tweekappers staan in een losse, informele opzet. Het wordt een groene buurt met veel bomen, heggen rondom parkeerplekken en het nieuwe Oosterpark op loopafstand. De woningen zijn bovendien duurzaam en comfortabel. De woningen worden onder meer voorzien van zonnepanelen.Veel keuzevrijheidWethouder Leo Dickhoff weet zeker dat de toekomstige bewoners hier met veel plezier zullen wonen. ,,De woningen bieden veel keuzevrijheid, mede door het concept van 'Mijn Eigen Gerijde Huis'. Elke woning is net even anders qua uitvoering, waardoor alle kopers hun woning echt eigen kunnen maken."Gezellige mixBij de officiële start van het project waren bijna alle toekomstige bewoners aanwezig. Mensen uit Heerhugowaard zelf, maar ook uit andere delen van het land, zoals Nieuwegein en Hoofddorp, variërend van starters op de woningmarkt tot jonge stellen en gezinnen. De eerste kennismaking tussen de nieuwe buren was direct goed. ,,Het is een gezellige mix van mensen. Wij verheugen ons erop hier te komen wonen. Het is een rustige omgeving en je zit zo in de polder. Aan de andere kant zijn de winkels in het oude centrum dichtbij en er zijn goede scholen voor de kinderen." Ook het ontwerp van architect Maarten Min, geïnspireerd op het 'Noordhollandse huis', heeft veel mensen over de streep getrokken. ,,Het zijn supermooie woningen en ruim van opzet. Het bijzondere ontwerp sprak ons direct aan. Net als de keuzes bij de indeling en de uitbreidingsmogelijkheden. Dit huis heeft echt op ons gewacht."
18 maart 2018 - 20:59

Knappe winst Reiger Boys 1, vrouwen onderuit

18 maart 2018 - 20:50

Knappe winst Reiger Boys 1, vrouwen onderuit

HEERHUGOWAARD - Het Reiger Boys van trainer/coach Wesley Visser heeft zaterdagmiddag 17 maart een bijzonder knappe overwinning geboekt op koploper OFC. In Oostzaan werd het 0-1 voor de Heerhugowaardse vereniging, die door dit resultaat weer voorzichtig mag kijken naar de plekken die recht geven op de nacompetitie voor promotie.Reiger Boys kwam al in de eerste minuut op voorsprong, toen een vrije trap van Bilal El Abdouni door aanvoerder Pascal Kabalt werd binnen gekopt. ,,Het is eigenlijk een wonder dat wij daarna de score niet verder opvoeren", aldus trainer Visser. ,,Ik heb geen moment het idee gehad dat wij hier tegen de koploper speelden en gezien het feit dat de kansenverhouding ongeveer 8-1 in ons voordeel was, is dit een dik terechte overwinning". Door de nederlaag van OFC neemt Hellas Sport de koppositie weer over in 3A. Volgende week komen de Zaandammers op bezoek bij Reiger Boys, dat inmiddels naar een vijfde plaats is geklommen.VrouwenMet het eerste vrouwenteam van Reiger Boys gaat het de laatste tijd een stuk minder in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Kamil Karaer verloor zaterdag 17 maart voor de vierde keer op rij en komt steeds dichter in de buurt van de degradatieplaatsen. Tegen SC Klarenbeek liep de ploeg tegen het eind van de eerste helft kort achter elkaar tegen twee tegentreffers op en die bleken achteraf beslissend. Eerder in de wedstrijd was er nog meer tegenspoed, toen keepster Laura de Bont zich verstapte en met een op het oog ernstige knieblessure per brancard het veld moest verlaten.In de tweede helft probeerde de thuisploeg er alles aan om zich terug in de wedstrijd te knokken en hoewel men beduidend meer kansen kreeg dan in het eerste bedrijf ontbrak het geluk. ,,Het was gewoon niet goed genoeg", verklaarde aanvoerster Aaike Verschoor na afloop. ,,We moeten ons weer gaan bezig houden met voetballen en dan komt het wel in orde". Zaterdag 24 maart speelt Reiger Boys VR1 een uitwedstrijd bij het op de derde plaats staande RVVH.
18 maart 2018 - 20:50

Smilda, Kuilboer en Tesselaar op podium

18 maart 2018 - 20:29

Smilda, Kuilboer en Tesselaar op podium

SOEST – De finale van de crosscompetitie voor de regio Noord werd zaterdag 17 maart gehouden in Soest. De omgeving van de cross was prachtig, het parcours loodzwaar. Er waren veel valpartijen en de snijdende wind maakte het er niet beter op. Desondanks wist een aantal atleten van atletiekvereniging Hera beslag te leggen op eremetaal. Pepijn Smilda kwam bij de junioren A na 5.000 meter als eerste over de finish in een tijd van 16.11 minuten. Bij de dames in dezelfde categorie eindigde Noor Kuilboer, dankzij een sterk eindschot, op de tweede plaats. Haar tijd was 10.51 minuten op de 3.000 meter. Bij de jongens junioren C veroverde Jeff Tesselaar na 3.500 meter het brons, hij kwam na 12.02 minuten over de meet. Bij de jongens junioren D2 wist Lennart Boogaard binnen de top tien te eindigen; hij werd keurig zesde in een tijd van 7.31 minuten. Zijn afstand was 2.000 meter.
18 maart 2018 - 20:29

Geen excuus om niet te stemmen

17 maart 2018 - 10:22

Geen excuus om niet te stemmen

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaarders hebben geen excuses meer om woensdag 21 maart niet te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat elke stem telt is deze editie het aantal stemlocaties uitgebreid met drie locaties en is ook een aantal locaties gewijzigd ten opzichte van vier jaar geleden. Om ook de bewoners van de nieuwe wijken te bedienen, wordt er dit jaar gestemd bij basisschool De Helix in woongebied de Draai, basisschool Columbus in Heerhugowaard-Zuid en op de parkeerplaats tussen het sportcentrum en het tankstation bij de rotonde aan de Zuidtangent-Nollenweg. Laatstgenoemde locatie is op 21 maart vanaf 06.00 uur geopend om automobilisten de gelegenheid te geven snel en simpel op weg naar hun werk (of bij terugkeer tot 21.00 uur) hun stem te laten uitbrengen. Gemeente zet extra stapje Naast een kwalitatieve kop koffie van een barista kan de stemmer deze editie een bedankje in de vorm van een pepermuntrolletje verwachten. Een aantal is voorzien van een gouden wikkel die ingewisseld kan worden tegen een bioscoopkaartje. Om de inwoners extra te herinneren aan het verschil dat hun stem kan maken, rijden er speciale vuilniswagens door de wijken en is er een bord in het leven geroepen die de dagen tot de verkiezingen aftelt. En de jonge first time voters? Die worden door de gemeente nog eens extra geïnformeerd. KieshulpMaar wat nou als je als inwoner best wilt gaan stemmen, maar simpelweg (ook na het debat) nog steeds geen idee hebt op welke partij? Het is mogelijk voor inwoners zich op de valreep nog te laten adviseren door het kieskompas. Dit is een online stemhulp die beschikbaar is via www.heerhugowaard.kieskompas.nl. Inwoners krijgen door het geven van hun standpunt per stelling hulp bij het inzichtelijk maken welke partij het dichtst bij hun eigen overtuigingen staat. Ook de verkiezingskrant die inmiddels in de bus is gevallen, kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Een reden om niet te gaan stemmen is er dus eigenlijk niet voor een beetje betrokken Heerhugowaarder.
17 maart 2018 - 10:22
Heerhugowaard
Door Toscane fietsen voor Kika
Zieke nichtje inspiratiebron voor Heerhugowaarder Dennis de Vries
HEERHUGOWAARD - Dennis de Vries (28) is van plan eind juni een zesdaagse tocht dwars door Italië te rijden. Duizend kilometers wil de Heerhugowaarder afleggen, waarvan 15.000 meters de hoogte in. ,,Een hele uitdaging inderdaad, zelfs voor een fanatieke fietser als ik. Maar ik was resoluut: dit wil ik doen....
SVW blijft ongeslagen na gelijkspel tegen Foresters HEILOO - Weliswaar werd weer geen overwinning geboekt, maar SVW '27 is wel al drie achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen. Na de 1-1 tegen Alkmaarsche Boys en DWS werd het nu 2-2 tegen De Foresters. Met de ijskoude wind schuin in de rug begon SVW overtuigend, waardoor er na twintig minuten een... Verdiende zege voor Tornado HEERHUGOWAARD - Tornado heeft een verdiende overwinning behaald op US 1 uit Amsterdam. In een zwaar bevochten wedstrijd trokken de Waardse handbalsters met 24-23 aan het langste eind.Tornado ging fanatiek van start en zag na zes minuten al een 6-2 voorsprong op het scorebord staan. US 1, vierde op de... Feestelijke bouwstart project Wijdeveld HEERHUGOWAARD – Wethouder Leo Dickhoff van de gemeente Heerhugowaard heeft samen met Gem Bot en Peter Koper van Bouwcombinatie Heerhugowaard (BCH) het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe wijk Wijdeveld in De Draai in Heerhugowaard. Dit deden zij door een feestelijke heipaal te slaan onder het toeziend... Extra cursus Dropbox bij Seniorweb HEERHUGOWAARD - Wegens grote belangstelling start bij Seniorweb Heerhugowaard een extra tweedaagse cursus omgaan met Cloud/Dropbox. In deze korte cursus krijgen deelnemers op een systematische manier uitleg over het gebruik en de mogelijkheden van Dropbox. Hiermee kan men al zijn opgeslagen foto's en documenten op diverse apparaten gebruiken en delen... Knappe winst Reiger Boys 1, vrouwen onderuit HEERHUGOWAARD - Het Reiger Boys van trainer/coach Wesley Visser heeft zaterdagmiddag 17 maart een bijzonder knappe overwinning geboekt op koploper OFC. In Oostzaan werd het 0-1 voor de Heerhugowaardse vereniging, die door dit resultaat weer voorzichtig mag kijken naar de plekken die recht geven op de nacompetitie voor promotie.Reiger Boys... Ontmoetingen rond schatkist REGIO - 'Opnieuw beginnen, hoe doe jij dat?', dat is het thema in de volgende bijeenkomst in de serie 'Ontmoetingen rond de schatkist'. Die vindt plaats op een andere plaats dan gebruikelijk: Ooster Boekelweg 64 in De Weere. De datum is zaterdag 7 april; aanvang 20.00 uur. De toegang is... Smilda, Kuilboer en Tesselaar op podium SOEST – De finale van de crosscompetitie voor de regio Noord werd zaterdag 17 maart gehouden in Soest. De omgeving van de cross was prachtig, het parcours loodzwaar. Er waren veel valpartijen en de snijdende wind maakte het er niet beter op. Desondanks wist een aantal atleten van atletiekvereniging Hera... Sterk Chelsea verrast FC Multiculti/Joma Sports HEERHUGOWAARD - In de L'Arcade Administratie-Cup heeft Latinos op overtuigende wijze de koppositie verstevigd. Tegen Kieskeurig werd het 13-3. Jairo Jackson was met vijf doelpunten de topscorer aan de kant van Latinos. VHC Jongens bv deed goede zaken door concurrent Sprinklerservices United met 5-0 te verslaan. FC Multiculti/Joma Sports leek... Melisa Mermer naar finale Miss Teen Noord-Holland HEERHUGOWAARD - De achttienjarige Melisa Mermer uit Heerhugowaard heeft de finale bereikt van de verkiezing Miss Beauty of Noord-Holland. Zondag 6 mei is de finale in theater Purmaryn in Purmerend. ,,Nu ik in de finale zit, is het avontuur echt begonnen!"Natuurlijk is het voor veel meiden leuk om zich mooi... Geen excuus om niet te stemmen HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaarders hebben geen excuses meer om woensdag 21 maart niet te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat elke stem telt is deze editie het aantal stemlocaties uitgebreid met drie locaties en is ook een aantal locaties gewijzigd ten opzichte van vier jaar geleden. Om ook de bewoners van... 'De traditionele politiek is failliet'
Bert Blase als radicaal pleitbezorger van nieuwe democratie
HEERHUGOWAARD - Het volk heeft de macht. Als er één politicus in Heerhugowaard is die daarin gelooft, is het burgemeester Bert Blase wel. In zijn politieke roman 'Het verhaal van de wereld', dat hij uitbracht in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart, voorziet hij het einde van...
Drone Racing 2.0 in parkeergarage Middenwaard HEERHUGOWAARD - Het Drone Racing Event dat vorig jaar voor het eerst in de parkeergarage van winkelcentrum Middenwaard gehouden werd, was een daverend succes. De beste droneracers van Nederland kwamen naar Heerhugowaard om hun vliegkunsten te tonen. In parkeergarage P1 vlogen de racedrones, gadegeslagen door rond de 8.500 enthousiaste bezoekers,... Expositie De Horst HEERHUGOWAARD - De kunstenaars van schildersgroep 'Wijkcentrum De Horst' laten donderdag 5 april hun werk in acryl, olieverf of pastel met penseel of paletmes zien in een interessante en gevarieerde expositie. Er is dit keer gewerkt met extra aandacht voor de vergrijsde kleuren. Het zijn goede individuele studies geworden met... Actie SamenLoop voor Hoop gelanceerd HEERHUGOWAARD - In De Bolle Buik heeft zondagmiddag 11 maart de kick-off plaatsgevonden van de SamenLoop voor Hoop. Ruim 200 belangstellenden hebben die middag kennis kunnen nemen van de plannen van de organisatie van deze 24 uurs wandelestafette, die zaterdag 6 en zondag 7 oktober gehouden wordt in het Rosariumpark.... De Dreef viert halve eeuw zorg HEERHUGOWAARD - Oorspronkelijk was De Dreef een gezinsvervangend tehuis voor kinderen met een beperking, in 1968 door ouders zelf opgericht omdat ze niet tevreden waren over de bestaande grotere instellingen. Vanaf locatie De Dreef verhuisde de zorginstelling in 1994 - inmiddels onderdeel van Esdégé-Reigersdaal - naar het Lindeboomplein. Daar werd... Bijzonder werk Joan Dirkson in Kunstkerk HEERHUGOWAARD - Joan Dirkson exposeert vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart haar schilderijen en collages in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard.Joans schilderijen vinden hun oorsprong in verschillende culturen zoals China, Japan, Cuba en Africa. Omdat ze in een internationale dansgroep danste, kwam zij met allerlei... Ik ben een ezel! Narrig loop ik door het huis. Hier zit geen tuinier op te wachten. Weer stevige vorst… Na de afgelopen flinke vorstperiode hark ik alle plantenresten van de borders en stort ik ze op de composthoop. De bloemenborders liggen er open en bloot bij. Alsof ik het dekbed onverwachts van het... Hou en Trouw in bibliotheek HEERHUGOWAARD - Het opleidingsorkest van Fanfare Hou en Trouw speelt zaterdag 31 maart in de bibliotheek van Heerhugowaard. De leerlingen uit het orkest spelen onder meer trombone, bugel, trompet, saxofoon en slagwerk. Om het optreden compleet te maken, worden zij ondersteund door meer gevorderde muzikanten.Vanaf januari dit jaar heeft Hou... Eindelijk eerste paal voor nieuw Huygens College HEERHUGOWAARD - Eindelijk is woensdagmiddag 14 maart de langverwachte eerste paal van het nieuwe Huygens College de grond ingegaan. Wethouder Leo Dickhoff van de gemeente Heerhugowaard en Ronald Gase, voorzitter van het schoolbestuur, verzorgden de officiële handeling. Het nieuwe schoolgebouw wordt helemaal van deze tijd; een modern, duurzaam en licht... Agenda Cool kunst en cultuur HEERHUGOWAARD - De komende tijd zijn er diverse voorstellingen te zien in Cool kunst en cultuur. Hierbij een overzicht voor de periode van 12 tot en met 25 maart.Emilio Guzman – 'Kom dan!'Emilio gaat het helemaal anders doen. Na drie voorstellingen tegen populisme, is de wereld alleen maar populistischer geworden.... 'Focus op je verlangen' HEERHUGOWAARD - Veel mensen lopen rond met een bepaald verlangen, maar stellen de acties die ze hiervoor moeten ondernemen steeds uit. Iedereen die hier verandering in wil brengen en op zoek is naar helderheid en focus om betere keuzes te kunnen maken, is zondag 25 maart welkom bij de workshop... Meer in Opmeer zichtbaar op elke hoek OPMEER - Er gebeurt Meer in Opmeer! In het weekend van 6 en 7 april gaat er iets bijzonders gebeuren in Opmeer. Er staan diverse acties op stapel om meer mogelijk te maken voor meer inwoners van Opmeer, en dan met name voor de kwetsbare groepen in de gemeente.De studenten... 'Mij een zorg' SPANBROEK - In muziektheater 't Kerkhuys in Spanbroek is donderdag 22 maart vanaf 20.00 uur de voorstelling 'Mij een zorg' te zien, waarin Mirjam Kaijer met pianist Eric Lensink liedjes zingt met een bijzonder verhaal. De liedjes - die vaak in opdracht voor de gezondheidszorg zijn geschreven - worden gekenmerkt...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief