Rodi

Collecteweek Leger des Heils

20 november 2017 - 13:21

Collecteweek Leger des Heils

AMSTERDAM - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 27 november tot en met 2 december langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt. Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 kwamen meer dan honderdduizend mensen in aanraking met het Leger des Heils. Dat is bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Denk hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening. "Het wordt in Nederland steeds belangrijker naar elkaar om te kijken in de eigen buurt. Het Leger des Heils wil sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijden door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten waar wekelijks activiteiten organiseren", stelt commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland. "De deuren van buurtsteunpunten en kerkgebouwen staan voor iedereen open en wekelijks worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo dragen we bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood."Voor deze projecten en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven ontvangt het Leger geen subsidie. Onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’, organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte.
20 november 2017 - 13:21

Wereldpremière Duitse componist Aribert Reimann door Kuss Quartet

20 november 2017 - 13:07

Wereldpremière Duitse componist Aribert Reimann door Kuss Quartet

AMSTERDAM - Het Duitse Kuss Quartet speelt donderdagavond 14 december de wereldpremière van een nieuw werk van Aribert Reimann (1936) in Muziekgebouw aan ’t IJ. Deze vooraanstaande Duitse componist keert hiermee terug naar zijn grote liefde, de menselijk stem. Zijn nieuwe werk Die schönen Augen der Frühlingsnacht klinkt in de intieme setting van strijkkwartet en sopraan. De compositie is een opdrachtwerk van het Muziekgebouw, met steun van Ammodo. Voorafgaand aan de première vindt een openbare repetitie plaats in aanwezigheid van de componist. Het nieuwe werk van Aribert Reimann bestaat uit zes liederen van de Duitse componist Theodor Kirchner (1823-1903), op gedichten van landgenoot Heinrich Heine (1797-1856). De oorspronkelijke liederen Die schönen Augen der Frühlingsnacht van Kirchner voor sopraan en piano, bewerkte Reimann voor strijkkwartet en sopraan en daarbij componeerde hij zeven nieuwe bagatellen. Reimann heeft een grote reputatie als operacomponist. Hij bewerkte verschillende literaire werken tot opera’s waaronder Lear (1978), naar William Shakespeare's King Lear, Das Schloß (1992), naar Franz Kafka's Das Schloss en Medea (2010) (naar deel 3 van Franz Grillparzers Das goldene Vlies). Daarnaast componeerde hij liederen, kamermuziek en orkestwerken. Reimann is veelvuldig gelauwerd. In 2011 kreeg hij de internationaal hoogste onderscheiding voor hedendaagse muziek met de prestigieuze Ernst von Siemens Muziekprijs voor zijn complete oeuvre. Eerdere winnaars van de prijs waren onder meer de componisten Benjamin Britten, Karlheinz Stockhausen en Luciano Berio. Donderdagmiddag 14 december organiseert het Muziekgebouw een openbare repetitie rondom deze wereldpremière (aanvang 17.15 uur Grote Zaal, toegang gratis na aanmelding). Voor de repetitie begint, gaat muziekpubliciste Thea Derks in gesprek met Aribert Reimann over zijn nieuwe werk. Meer informatie over de repetitie en kaartverkoop voor het concert vindt u op www.muziekgebouw.nl/kussquartet.
20 november 2017 - 13:07

Amsterdam bedankt vrijwilligers

20 november 2017 - 11:08

Amsterdam bedankt vrijwilligers

AMSTERDAM - 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag: Tijd om alle vrijwilligers in de stad (ruim 261.000!) te bedanken voor hun inzet. Daarom is de jaarlijkse campagne Amsterdam Bedankt, een initiatief van Vrijwilligers Centrale Amsterdam, weer van start gegaan. Inwoners van Amsterdam kunnen een gratis kaartje of een bloemetje sturen naar een vrijwilliger die ze wil bedanken. Ook kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor heel veel leuke bedankacties: vrijkaarten voor theaters, musea, filmhuizen, sauna’s, cafés en meer. Vrijwilligers doen veel waardevol werk en zetten zich soms op onzichtbare manieren in. Hun bijdrage is van groot belang voor vele Amsterdammers en voor de stad als geheel. Daarom verdienen ze het om rondom 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, extra in het zonnetje gezet te worden. Dat kan natuurlijk op heel veel manieren. Om een beetje te helpen biedt Vrijwilligers Centrale Amsterdam, met haar jaarlijkse campagne Amsterdam Bedankt, verschillende mogelijkheden hiervoor aan. Met als doel om samen met elkaar zoveel mogelijk vrijwilligers in de stad te bedanken. Ken je iemand die mooi vrijwilligerswerk doet? Stuur diegene gratis een kaartje of een bloemetje. Ben jij één van de ruim 261.000 vrijwilligers in Amsterdam? Meld je aan voor één van de bedankacties op de campagnewebsite van Amsterdam Bedankt. Zo stellen onder meer musea, theaters, filmhuizen, rederijen, cafés, Artis, Badhuis da Costa, de Jaap Eden IJsbaan, Team Kappers vrijkaarten beschikbaar voor uitjes voor vrijwilligers. Alle informatie en acties staat op www.amsterdambedankt.nl.
20 november 2017 - 11:08

ASV De Dijk onderuit in derby

20 november 2017 - 11:00

ASV De Dijk onderuit in derby

NOORD - ASV De Dijk verloor in de Tweede Divisie van stadgenoot AFC met 1-2. Een onverdiende nederlaag want beide teams waren aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had de pech dat het zeker in de tweede helft niet goed genoeg met de kansen omging. Vooraf was er bij beide teams de nodige onrust. Bij AFC was de trainer ontslagen en was Andre Wetzel (oud speler van Fc Amsterdam) aangetrokken als vervanger. Bij De Dijk was er volop onrust ontstaan na het opstappen van hoofdsponsor Braspenning. Verschillende vaste krachten bij de thuisploeg waren afwezig en het is niet duidelijk waarom dit was. Wel is er deze week tussen de spelersgroep, het bestuur en de sponsor een uitermate belangrijk gesprek. De derby werd goed bezocht door een sportief publiek. Trainer Jochem Twisker had flink moeten sleutelen om een sterk team op te stellen. Nabil El Gourari, Achmed Ahahoui, Chakib Tayeb en Jeroen Verhoeven ontbraken. Frank Schilder was geschorst. Al na drie minuten kreeg AFC een goede kans echter de bal werd naast het doel van keeper Stan Bijl gekopt. Na dertien minuten werd het 0-1. Linksback Thomas van den Houten ging goed mee naar voren en kon Bijl verslaan. De Dijk kwam daarna sterk terug en kreeg verschillende goede kansen. Abderrahim Loukili had pech dat zijn harde schot geen doel trof. En ook een kopbal van Tim Ruder werd door de doelman van AFC op schitterende wijze gestopt. Spits Jack Tuijp kreeg ook twee kansen maar was niet scherp genoeg. Aan de andere kant werd het twee minuten voor rust onverwacht 0-2. De derby leek al vroegtijdig beslist. Twisker zag echter dat zijn manschappen bleven knokken. In de 52e minuut kon Tuijp na goed voorbereidend werk van Adham el Idrissi 1-2 scoren en de wedstrijd was weer open. Vrijwel direct daarna kreeg Tony Tol een grote kans, het ontbrak hem echter aan geluk. Aan de andere kant moest doelman Bijl ingrijpen om een vrije trap te stoppen. Daarna bleef het een leuk duel om naar te kijken. Beide teams waren volop energie en er werd optimaal gebruik gemaakt van de wissels. Tuijp had pech dat twee goede acties niet werden beloond met de zo verdiende gelijkmaker. AFC had met geluk gewonnen. Dit duel verdiende geen winnaar. Twisker gaf zijn manschappen een groot compliment voor de uitstekende instelling. Ondanks alle onduidelijkheid over de toekomst was er geknokt. De spelersgroep en de fans verwachten en hopen dat er deze week meer duidelijkheid komt over de toekomst van de club.
20 november 2017 - 11:00
Amsterdam-Noord
Rommelmarkt en bingo NOORD - In Ontmoetingscentrum de Albatros in Amsterdam-Noord wordt zondag 26 en donderdag 7 december een bingomiddag gehouden. Aanvang 14.00 uur, zaal is open vanaf 13.30 uur. Woensdag 29 november is er een rommelmarkt. Van 13.00 tot 15.30 uur. Toegang is gratis. De Albatros Albatrospad 68. Bij de rotonde Meeuwenlaan,... Collecteweek Leger des Heils AMSTERDAM - Vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 27 november tot en met 2 december langs de deuren met de collectebus. De opbrengst van de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte is bestemd voor lokale activiteiten waarmee het Leger des Heils sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijdt. Steeds meer mensen doen een beroep... Wereldpremière Duitse componist Aribert Reimann door Kuss Quartet AMSTERDAM - Het Duitse Kuss Quartet speelt donderdagavond 14 december de wereldpremière van een nieuw werk van Aribert Reimann (1936) in Muziekgebouw aan ’t IJ. Deze vooraanstaande Duitse componist keert hiermee terug naar zijn grote liefde, de menselijk stem. Zijn nieuwe werk Die schönen Augen der Frühlingsnacht klinkt in de... Alzheimercafé NOORD - Het Alzheimercafé in Amsterdam-Noord vindt dinsdagavond 24 oktober plaat. Het thema is: Hoe stel je een diagnose dementie? Inloop vanaf 19.00 uur. In het restaurant van De Die, Loenermark 900, Amsterdam. Sinterklaasviering in winkelcentrum Molenwijk NOORD - Sinterklaas kwam zaterdag 18 november met zijn pakjesboot 1033 aan in Tuindorp Oostzaan. Sint en zijn pieten brachten ook een bezoek aan winkelcentrum Molenwijk. Hier werden zij door vele kids enthousiast welkom geheten. Daarnaast konden kinderen zich ook laten schminken, zodat zij eruit zagen als echte pieten. Hier... Noord toe aan uitbreiding betaald parkeren NOORD - Hoe houd je een flink groeiend stadsdeel ook in de toekomst goed bereikbaar? Welke maatregelen zijn dan nodig rondom parkeren? Die vraag heeft de gemeente gesteld aan de bewoners en ondernemers van Noord. Het resultaat is het plan Parkeermaatregelen Noord 2018 met daarbij het parkeeradvies van de Bestuurscommissie... Amsterdam bedankt vrijwilligers AMSTERDAM - 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag: Tijd om alle vrijwilligers in de stad (ruim 261.000!) te bedanken voor hun inzet. Daarom is de jaarlijkse campagne Amsterdam Bedankt, een initiatief van Vrijwilligers Centrale Amsterdam, weer van start gegaan. Inwoners van Amsterdam kunnen een gratis kaartje of een bloemetje sturen... ASV De Dijk onderuit in derby NOORD - ASV De Dijk verloor in de Tweede Divisie van stadgenoot AFC met 1-2. Een onverdiende nederlaag want beide teams waren aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had de pech dat het zeker in de tweede helft niet goed genoeg met de kansen omging. Vooraf was er bij beide teams... Master Schoenen krijgt Gabor shop-in-shop NOORD - Master Schoenen aan het Purmerplein houdt een gigantische verbouwingsuitverkoop. De schoenenwinkel krijgt namelijk een Gabor shop-in-shop. "Vanaf volgend jaar februari word ik een Gabor shop-in-shop. De Gabor collectie wordt dan nog mooier gepresenteerd in de winkel. Daarom heb ik besloten om ruimte te maken en een gigantische verbouwingsuitverkoop... Spo(r)tprent Wekelijks tekent de Noord-Amsterdamse kunstenaar en Ajacied Henk Veen zijn visie met betrekking tot Ajax en de actualiteit. (www.henkveen.nl). Bingo NOORD - Bij Radio Noordzij wordt zondagmiddag 26 november weer een bingo gehouden. Dit wordt gehouden in het Antoniushuis, Kamperfoelieweg 207 in Amsterdam-Noord. De entree, hapjes en deelname aan de jackpot zijn gratis. Van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie www.radionoordzij.nl of 020-8508415. Najaars- en rommelmarkt NOORD - in Evean Twiskehuis in Amsterdam-Noord wordt woensdag 22 november een najaars- en rommelmarkt gehouden. De markt is van 09.00 tot 15.00 uur op de Watermanstraat 2. Er zijn onder meer spullen te koop voor de komende feestdagen, handwerkspullen en planten. Bezoekers kunnen hun geluk beproeven met het rad... In Amsterdam sterkste WW daling onder jongeren AMSTERDAM - Het aantal WW-uitkeringen in Groot Amsterdam daalde eind oktober verder van 25.448 naar 25.021; een daling van 1,7%. Op jaarbasis bedraagt de daling maar liefst 13%. Landelijk was de daling zowel op maandbasis (-2,2%) als op jaarbasis (-18%) groter. Een mogelijke verklaring voor dit verschil is dat de...

Zet je in voor Noord!

NOORD - Weet jij wat er speelt in Noord? Stel je dan verkiesbaar? Donderdag 23 november om 19.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het stadsdeelkantoor van Amsterdam-Noord over het nieuwe bestuurlijke stelsel. Jij kunt je bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 verkiesbaar stellen voor de stadsdeelcommissie. Tijdens deze informatiebijeenkomst horen...
Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht BovenIJ ziekenhuis NOORD - Prof. dr. Theo Wiggers is per 1 november toegetreden als lid van de Raad van Toezicht van het BovenIJ ziekenhuis. Wiggers is tevens lid van de Auditcommissie Financiën. Per 1 april neemt hij de voorzittersrol over van dr. Bert Kool. Naast zijn toezichthoudende rol in het BovenIJ ziekenhuis...

6500 nieuwe woningen in Noord

NOORD - Het bedrijventerrein ‘Het Hamerkwartier’ in Amsterdam-Noord wordt een bruisende woon - werkwijk. Er worden 6500 nieuwe woningen gebouwd. Men heeft nog inspraak tot 21 december. De woningtypes in de wijk variëren straks in grootte, prijs, leeftijd en type bewoners. De woningen zijn voor Amsterdammers en nieuwkomers uit verschillende...
Eddie’s Talentpodium zoekt artiesten NOORD - Eddie’s Talentpodium biedt een podium voor buurtbewoners uit Amsterdam-Noord met een bijzonder talent. Kun je goed zingen, heb je een flitsende dans- of jongleer act of kun je acrobatische kunstjes uitvoeren met je huisdier? Dit is dé kans om te ervaren hoe het is om op een podium... Openbare avond GRS TUINDORP OOSTZAAN - De Groep Religieuze Spiritualisten (GRS) Amsterdam houdt donderdag 23 november een open avond. Deze avond wordt door Chris Sijm verzorgd. Zij doet gezichtsanalyse. Bij gezichtlezen of gelaatkunde kijkt men objectief naar de uiterlijke vorm van het gezicht, de schedel en het lichaam om daarmee de karaktereigenschappen van... Kindertheater TUINDORP OOSTZAAN – Plejater speelt woensdag 6 december een nieuwe voorstelling voor kinderen van 4 tot 9 jaar over: Brrr...! Een interactieve voorstelling waarbij het publiek zijn creativiteit kwijt kan tijdens het meespelen. De voorstelling is van 15.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in de benedenzalen van de Bethelkerk... Wol gevraagd NOORD - De handwerkgroep die wekelijks samenkomt in het huis van de wijk De Meeuw breit en haakt snel. Zij kunnen heel goed wol gebruiken. Wie wol over heeft kan dit inleveren op woensdag- of donderdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur in Huis van de Wijk de Meeuw en vragen... Inzameling en dineravond NOORD - In het kerkgebouw van Agapè Amsterdam wordt 25 november een inzameling gehouden, voor de binnenlanden van Roemenië. Kleding en speelgoed kan ingeleverd worden van 11.00 tot 13.00 uur. Om 18.00 uur wordt ook een dineravond gehouden voor buurtgenoten. De inloop is om 17.30 uur. Iedereen is welkom, zowel...

Noord krijgt eigen lichtfestival

NOORD - Het Ware Noorden houdt zaterdag 2 december zijn tweede editie van het Lichtfestival in Amsterdam-Noord. Tijdens het openingsevenement zullen verschillende verhalenvertellers, volkszangers, artiesten, kunstenaars en dansers uit Amsterdam-Noord een brug bouwen in dit mooie stadsdeel en zal Amsterdam-Noord doen stralen. Het openingsevenement vindt plaats van 17.00 tot 22.00...
Muzikaal kerstverhaal AMSTERDAM-NOORD - In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Molenwijk wordt woensdag 13 december een muzikaal kerstverhaal voorgelezen. Om 15.00 uur leest jeugdbibliothecaris Astrid Sandel voor, muzikaal begeleid door Frank Klijzing. Elke woensdagmiddag leest Sandel voor uit de collectie prentenboeken van de bibliotheek. Er zijn zoveel mooie verhalen. Reserveren gewenst. Toegang... Verlegging keerlus bij pont NOORD - Door de snelle ontwikkeling van Amsterdam in het geheel en Noord in het bijzonder, neemt de drukte op en rond de veren toe. Hierdoor maken meer mensen gebruik van de pontaanlanding van het Buiksloterwegveer. Er is weinig ruimte voor pontpassagiers, wat onveilige verkeerssituaties oplevert. Daarom verplaatst de gemeente... Feest voor vrijwilligers in Noord NOORD - Het was feest in Danstheater de Dansmakers afgelopen zondag. Ruim 300 vrijwilligers uit Amsterdam-Noord werden in het zonnetje gezet als bedankje voor hun werk. Er was een afwisselend programma met muziek, dans en theater. Portefeuillehouder Erna Berends had bloemen en sprak lovende woorden aan de aanwezige vrijwilligers. Amsterdam-Noord... Verwendag voor mantelzorgers NOORD - Mantelzorgers uit Noord zijn afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Doras verzorgde in samenwerking met Dock een feestelijke verwendag voor 100 mantelzorgers. Dit jaar was het thema '1001 manieren om verwend te worden'. Huis van de Wijk de Meeuw was omgetoverd tot... ASV De Dijk raakt hoofdsponsor kwijt NOORD - ASV De Dijk kijkt terug op een heftige week. De ambitieuze club uit Schellingwoude moet het voortaan doen zonder hoofdsponsor Heino Braspenning die per direct is opgestapt. Hij zal nog wel alle financiële beloften aan de spelersgroep dit seizoen nakomen. Braspenning wil (nog) niet veel kwijt over zijn... Derby De Dijk - AFC toch op zondag NOORD - De derby tussen ASV De Dijk en AFC is toch zondag 19 november. FOX Sports wilde het duel graag rechtstreeks uitzenden op zaterdag 18 november, AFC had daar echter geen interesse in. Het is voor AFC een principe kwestie, de club uit Buitenveldert weigert om op zaterdag in... Muziek met baby's en peuters NOORD - In de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Molenwijk wordt woensdag 29 november - in plaats van 7 november - Boekstart MEMO gehouden. Baby`s en peuters worden meegevoerd in de muziek en tegelijkertijd uitgedaagd om actief mee te doen. Toegang is gratis, maar reserveren is gewenst. Van 10.30 tot 11.00... Vier het Leven zoekt vrijwilligers in heel Amsterdam NOORD - De landelijke stichting Vier het Leven organiseert ook in Amsterdam compleet verzorgde culturele uitjes voor ouderen die liever niet alleen uitgaan of dit niet meer zelfstandig kunnen. De stichting zorgt voor de gehele organisatie rondom het uitje: het entreekaartje, de consumpties, het vervoer en gezelschap. In Amsterdam werkt...
Spo(r)tprent Henk Veen
Wekelijks tekent de Noord-Amsterdamse kunstenaar en Ajacied Henk Veen zijn visie met betrekking tot Ajax of Amsterdam-Noord

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief