Rodi

Vaartochten in juli door het Ilperveld

27 juni 2017 - 12:35

Vaartochten in juli door het Ilperveld

LANDSMEER - Er is veel te ontdekken in de natuur bij Landsmeer. De schipper van Landschap Noord-Holland laat de liefhebber graag van het Ilperveld genieten. Stap in de boot om de natuur te ontdekken. Onderweg gaan de deelnemers een kijkje nemen op een van de eilandjes. Zondag 2 en 9 juli: Ontdek, ruik en proef de eetbare planten van het Ilperveld. In het Ilperveld staan veel planten die eetbaar zijn en een geneeskrachtige werking hebben. Met een ervaren gids varen de deelnemers naar één van de eilandjes en gaan op zoek. Is het watermunt of tormentil? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven zal een ieder ontdekken om welk plantje het gaat. Na afloop van de vaartocht kan iedereen zelf bereide planten uit het Ilperveld gratis proeven. Dit in de vorm van een soepje of een salade; het hangt af van wat er onderweg aan groen valt te scoren. De activiteiten duren steeds van 13.30-15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten 15 en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen 10,- en 7,50 euro voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.
27 juni 2017 - 12:35

Landsmeer op zijn kop tijdens Sport- en Feestweek

26 juni 2017 - 11:19

Landsmeer op zijn kop tijdens Sport- en Feestweek

LANDSMEER - Tijdens de Sport- en Feestweek 2017 (SFW17) stond Landsmeer op zijn kop. Tien dagen vol sportieve en gezellige evenementen. Na het openingsweekend begonnen de Meerkampteams en acht recreantenteams aan het Buurtvolleybal toernooi. De Meerkamp vulde de week verder op met Beer Pong, de muziekquiz, tennis battles en in het afsluitende weekend de spectaculaire teampresentatie en grote finale zondag 25 juni in zwembad de Breek. Voorafgaand aan de Meerkampfinale streden de kinderen in acht teams om de Kids6Kamp-beker, die met een close finish gewonnen werd door het jeugdteam van Hard Gaat Ie, gevolgd door Team Beast als tweede en een gedeelde derde plek voor The Boyzzz en de Smikkelberen. Nummers vijf tot en met acht waren The Masters, The Rebels, het jeugdteam van Reusche Genot en The Girlzzz. Het Meerkampteam van Reusche Genot wist de wisselbeker te behouden en werd net als in SFW16 het winnende team van SFW17. De gedeelde tweede plek was voor de sterke comeback van Team Rademaker en Liefde voor de Buurt. Daarna eindigden de Paradijsvogels, S11ies, Hard Gaat Ie, de Lekkerbekkies en als laatste de enthousiaste nieuwkomers Croosduykers.Naast de Meerkamp zijn een aantal vaste onderdelen niet meer weg te denken uit de SFW, zoals Landsmeer’s Got Talent, de zwemvierdaagse en de ouderenmiddag. Woensdagmiddag bij Landsmeer’s Got Talent betoverde de 9-jarige Lydia de jury en het publiek met haar viool, begeleid door het moeder op piano. DJ Thomaq, de winnaar van vorig jaar, overhandigde de wisselbeker aan Lydia. Bij de ouderenmiddag werd donderdag genoten van een hapje, drankje, Mokumse muziek en een potje bingo in De Wije Ilp. Meer muziek klonk vrijdagavond bij de Vocal Night van Zangstudio Landsmeer, onder leiding van Tarah Ouwerkerk liet zangtalent zich horen. Zaterdagmiddag kon iedereen aanschuiven bij de damtafel in het winkelcentrum en bij WSV De Breek begon zondag bij zonsopkomst de roofviswedstrijd. Kortom, een week vol activiteiten dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers.
26 juni 2017 - 11:19

Meetup voor muziekliefhebbers

24 juni 2017 - 14:04

Meetup voor muziekliefhebbers

LANDSMEER/OOSTZAAN - Fanfare De Eendracht uit Den Ilp houdt 1 en 16 juli een muzikale Meetup voor muziekliefhebbers. De twee try-concerten in Oostzaan en Landsmeer zijn een kennismaking met de twee composities die De Eendracht ten gehore zal brengen op het Wereld Muziek Concours 23 juli in Kerkrade. In 2017 neemt De Eendracht voor het eerst deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waarvoor een compositieopdracht is verstrekt aan de Belgische componist Kevin Houben. Zijn compositie 'Terra Tremens' beeldt het beschermde natuurgebied het Ilperveld uit, dat uniek is in haar soort en ingeklemd ligt tussen Den Ilp, Landsmeer en Ilpendam. Terra Tremens is een Latijnse verwijzing naar het zogenaamde trilveen, dat op veel plekken in het Ilperveld voorkomt. Wanneer je op trilveen wandelt lijk je op een waterbed te lopen: een dikke laag plantenresten waaronder meters water verborgen ligt.Het verplichte muziekstuk voor het Wereld Muziek Concours, dat in juli plaatsvindt in het Limburgse Kerkrade, heet 'Diamonds for Parker' en is gecomponeerd door de bekende Nederlandse componist Rob Goorhuis. De Eendracht brengt dit werk op beide try-outs ook ten gehore. De Eendracht neemt 23 juli voor het eerst in het bestaan van de fanfare deel aan het Wereld Muziek Concours. De afgelopen maanden heeft de fanfare zich onder leiding van chef-dirigent Marcel Visser en repetitors Danny Oosterhuis en Ruud Pletting voorbereid op het meest prestigieuze concours voor harmonie, fanfare en brassband ter wereld.De eerste try-out van zaterdag 1 juli om 20.00 uur is een gezamenlijk concert met Fanfare Excelsior Oostzaan, in het clubgebouw van de fanfare in Oostzaan aan de Twiskeweg 103. De tweede try-out vindt plaats in het Dorpshuis van Landsmeer aan de Calkoenstraat 27. Iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren.
24 juni 2017 - 14:04

Vierde Concert aan het Water

24 juni 2017 - 13:48

Vierde Concert aan het Water

LANDSMEER - De vierde editie van Amicitia’s Concert aan het Water vindt zaterdagmiddag 1 juli om 16.30 uur in Landsmeer plaats. Mét de finale van de 'Stem van Landsmeer'. Dorps- en buurtgenoten worden aangeraden om hun bootje te pakken naar de Nieuwe Gouw aan de Van Beekstraat 89a om dit concert bij te wonen. Veel dorpelingen kijken er al naar uit: het eigen Landsmeerse openluchtconcert aan het water. Het repertoire is luchtig. Tijdens dit concert zingen drie finalisten van de Stem van Landsmeer samen met het harmonieorkest van Amicitia. Het zijn Dieke van Hoften, Louise Preeker en Leo Verhoef. Eind mei deden zij samen met nog een aantal anderen auditie. De jury besliste toen dat Dieke, Louise en Leo mogen zingen tijdens het Concert aan het Water. 1 juli wordt bepaald wie van deze drie zich het komend jaar de opvolger van Dirk Goede mag noemen. Hij werd tijdens de editie van 2015 tot Stem van Landsmeer gekroond en heeft sindsdien al verschillende keren met Amicitia opgetreden.Het publiek bepaalt wie uiteindelijk de Stem van Landsmeer 2017 wordt. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen middels de stembriefjes die tijdens het concert worden uitgedeeld. Het concert duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. Vanaf drie plekken is te kijken en te luisteren vanuit de tuin op Van Beekstraat 89a, vanaf de Kleine Zijl (dat is de groene ophaalbrug over De Gouwe) of vanuit een eigen bootje. Geïnteresseerden kunnen vooraf voor de zekerheid even de Facebookpagina van Amicitia of de website (www.amicitialandsmeer.nl) checken. Bij regen wordt het concert namelijk verplaatst naar een andere dag.
24 juni 2017 - 13:48
Landsmeer
H.B.S. Pijlsnel LANDSMEER - De uitslagen van week 13 van de zomercompetitie 2017 bij H.B.S. Pijlsnel: Senioren 1 1: Rudolf Sueters 237, 2: Cees balke 232, 3: Ton Giesen 226, 4: Joop Wegner 190. Senioren 2 1: Nico van Heusden 232, 2: Pierre Sampimon 220, 3: Teun Fridsma 204, 4: Cees Olijhoek... Vaartochten in juli door het Ilperveld LANDSMEER - Er is veel te ontdekken in de natuur bij Landsmeer. De schipper van Landschap Noord-Holland laat de liefhebber graag van het Ilperveld genieten. Stap in de boot om de natuur te ontdekken. Onderweg gaan de deelnemers een kijkje nemen op een van de eilandjes. Zondag 2 en 9... Landsmeer op zijn kop tijdens Sport- en Feestweek LANDSMEER - Tijdens de Sport- en Feestweek 2017 (SFW17) stond Landsmeer op zijn kop. Tien dagen vol sportieve en gezellige evenementen. Na het openingsweekend begonnen de Meerkampteams en acht recreantenteams aan het Buurtvolleybal toernooi. De Meerkamp vulde de week verder op met Beer Pong, de muziekquiz, tennis battles en in... Meetup voor muziekliefhebbers LANDSMEER/OOSTZAAN - Fanfare De Eendracht uit Den Ilp houdt 1 en 16 juli een muzikale Meetup voor muziekliefhebbers. De twee try-concerten in Oostzaan en Landsmeer zijn een kennismaking met de twee composities die De Eendracht ten gehore zal brengen op het Wereld Muziek Concours 23 juli in Kerkrade. In 2017... Vierde Concert aan het Water LANDSMEER - De vierde editie van Amicitia’s Concert aan het Water vindt zaterdagmiddag 1 juli om 16.30 uur in Landsmeer plaats. Mét de finale van de 'Stem van Landsmeer'. Dorps- en buurtgenoten worden aangeraden om hun bootje te pakken naar de Nieuwe Gouw aan de Van Beekstraat 89a om dit... Samenwerking Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Landsmeer LANDSMEER - Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan een samenwerking met gemeente Landsmeer aan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank. Beide fondsen maken het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage ontvangen in de kosten voor sport en cultuur. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Landsmeer zijn... Open tuindagen Den Ilp DEN ILP - In Den Ilp worden van vrijdag 30 juni tot en met zondag 9 juli Open tuindagen gehouden. Geïnteresseerden kunnen dan tuin De Gouwkamp bezoeken. Daar worden beelden van steen of metaal, uit Zimbabwe of Burkina Faso, verkocht. De opbrengst hiervan is voor de bouw van de opvang... Voorlezers gezocht LANDSMEER - De VoorleesExpress is een landelijke organisatie die de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt. De VoorleesExpress is op zoek naar nieuwe voorlezers en coördinatoren die vanaf juli aan de slag kunnen in Landsmeer. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met... Grote schoonmaak Landsmeer LANDSMEER - De eerstvolgende Wijk naar Wijk wandeling in Landsmeer is zaterdag 1 juli. Dus niet de vierde zaterdag van de maand maar de eerste. Er wordt die ochtend gestart bij het Dorpshuis en er wordt een deel van het oude dorp onderhanden genomen. Via de Dorpstraat gaat de groep... H.B.S. Pijlsnel LANDSMEER - De uitslagen van week 12 van de Zomercompetitie 2017 bij H.B.S. Pijlsnel: Senioren 1 1: Alex Settels 278, 2: Rudolf Sueters 252, 3: Cees Balke 247, 4: Joop Wegner 223. Senioren 2 1: Pierre Sampimon 242, 2: Nico van Heusden 235, 3: Jerry Kompier 204, 4: Huib Gotz... Gemeente Landsmeer kiest voor duurzame energie LANDSMEER - Vanaf 1 juli 2017 gebruikt de gemeente Landsmeer voor al haar elektriciteitsaansluitingen honderd procent groene stroom, die duurzaam is opgewekt door Nederlandse windmolens. Ook voor de gasaansluitingen kiest de gemeente Landsmeer voor de meest duurzame variant van energieopwekking en wel via een contract met een leverancier van biogas.... Jubileum Open tuin dagen Den Ilp DEN ILP - De Gouwkamp in Den Ilp houdt tussen vrijdag 30 juni tot en met zondag 9 juli Open tuin dagen. Tijdens dit buiten evenement is gelegenheid een beeld(je) van steen of metaal uit Zimbabwe of Burkina Faso te kopen voor een goed doel, namelijk de bouw van de... Sport en Feestweek Landsmeer LANDSMEER - De Sport en Feestweek Landsmeer, die vrijdag 16 juni van start ging en tot zondag 25 juni 2017 duurt heeft voor elk wat wils om te kunnen genieten op sportief en cultureel gebied. De allerjongsten (3) deden dat zondagmorgen bij speeltuinvereniging Jonge Kracht waar de door EigenWijsjes georganiseerde... Herkent u deze? LANDSMEER - Misschien kunt u de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer (OVL) een handje helpen. In deze tweewekelijkse rubriek vragen wij onze lezers of zij wellicht mensen op de foto herkennen. Om de week wordt er een foto uitgelicht waarvan achtergrondinformatie ontbreekt. Weet u meer? Het doel van de OVL is het... Herkent u deze? LANDSMEER - Misschien kunt u de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer (OVL) een handje helpen. In deze tweewekelijkse rubriek vragen wij onze lezers of zij wellicht mensen op de foto herkennen. Om de week wordt er een foto uitgelicht waarvan achtergrondinformatie ontbreekt. Weet u meer? Het doel van de OVL is het... H.B.S. Pijlsnel LANDSMEER - De uitslagen van week 11 van de Zomercompetitie 2017 van H.B.S. Pijlsnel: Senioren 1 1: Rudolf Sueters 254, 2: Ton Giesen 236, 3: Cees balke 232, 4: Joop Wegner 198. Senioren 2 1: Henk Slemmer 214, 2: Nico van Heusden 213, 3: Jerry Kompier 202, 4: Cees Olijhoek... Felicitaties voor 102-jarige LANDSMEER - De oudste inwoonster van Landsmeer Catharina Goede-Middendorp werd 31 mei maar liefst 102 jaar oud. Burgemeester Astrid Nienhuis bezocht haar om haar persoonlijk te feliciteren. Mevrouw Goede woont tijdelijk in de meeuwvleugel van het Jaap van Praaghuis in Purmerend omdat De Keern in Landsmeer gerenoveerd wordt. (Foto: aangeleverd)... Varen door het Ilperveld LANDSMEER - De zomer is veelbelovend begonnen en Landschap Noord-Holland laat geïnteresseerden graag meegenieten met een een vaartocht in het Ilperveld. Zondag 2 juli kunnen de bezoekers de eetbare planten van het Ilperveld ontdekken, ruiken en proeven. In het Ilperveld staan veel planten die eetbaar zijn en een geneeskrachtige werking... Inspiratiebijeenkomst voor mantelzorgers LANDSMEER - SMD houdt dinsdag 11 juli, van 13.00 tot 15.00 uur een inspiratiebijeenkomst voor mantelzorgers. Dit wordt gehouden in het Dienstencentrum Landsmeer aan de Dr. Martin Luther Kingstraat 2. Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor een familielid of bekende. Deze inspiratiebijeenkomst is speciaal voor hen. Het is dé gelegenheid... Programma Sport- en Feestweek LANDSMEER - De Sport- en Feestweek (SFW17) van Landsmeer vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 juni. Het programmaboekje met alle details voor SFW17 wordt deze week huis-aan-huis bezorgd in de hele gemeente. Wie het programmaboekje aan het einde van de week niet heeft ontvangen kan contact... Landsmeerder schrijft boek LANDSMEER - Mariano Perez van Poecke (1970) woont met zijn vrouw en dochter in Landsmeer en schrijft al een groot deel van zijn leven verhalen. De schrijver zocht een realistisch avonturenverhaal voor zijn tienerdochter, maar vond niet wat hij zocht. Dus bedacht hij zelf een verhaal. Zo is zijn boek... Kienen LANDSMEER - De vrijwilligers van het Dienstencentrum Landsmeer (DCL) verzorgen donderdag 15 juni weer de tweewekelijkse middag Kienen voor 50-plussers. De aanvang is 14.00 uur, de toegang is gratis; deelnemen kan voor 1,75 euro per plankje. DCL, Dr. M.L. Kingstraat 2b, Landsmeer. Voor eventueel vervoer vanuit Landsmeer, Den Ilp of... Vrijwilliger gezocht LANDSMEER - Het Dienstencentrum Landsmeer (DCL) zoekt een bijrijder op de DCL-bus. Op donderdag, om de 14 dagen, begeleidt de vrijwilliger oudere passagiers naar de dagbesteding in De Jonkerhof. Gevraagd wordt een uurtje in de ochtend én een uurtje in de middag. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen bij het DCL,... Gezond Natuur Wandelen Landsmeer zoekt begeleiders LANDSMEER - Gezond Natuur Wandelen start binnenkort met een nieuwe wekelijkse wandeling in de natuur rond Landsmeer. Om dat te begeleiden zijn mensen nodig. Wie het leuk vindt om eens per week of eens per maand een wandelgroep te begeleiden, wordt gevraagd zich te melden. Gezond Natuur Wandelen is erg... Theatervoorstelling 'Opa is Jarig' LANDSMEER - Na drie succesvolle voorstellingen vanaf september 2016, komt EigenWijsjes op zondag 18 juni bij Speeltuinvereniging Jonge Kracht in Landsmeer met een nieuwe voorstelling en een nieuwe toneelgroep 'Opa is Jarig' van Stichting Potitco. Het kindertheater is dit jaar voor het eerst tijdens Sport- en Feestweek en de verjaardag... Vaartocht naar geheimzinnige broekbos LANDSMEER - In het Ilperveld wordt zondag 18 juni een ietwat geheimzinnige vaartocht door het drassige broekbos gehouden. Deze bossen komen voor op lage plekken aan de rand van veengebieden. Je kunt er zelfs door heen varen. Een broekbos is heel interessant, met bijzondere planten en dieren. Omgevallen berken met... Gratis oefenen voor theorie-examen LANDSMEER - In de Bibliotheek kan sinds begin van dit jaar gratis geoefend worden voor het theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten. Het oefenprogramma... H.B.S. Pijlsnel LANDSMEER -De uitslagen van week 10 van de Zomercompetitie 2017 bij H.B.S. Pijlsnel: Senioren 1 1: Rudolf Sueters 253 (12 x 9), 2: Ton Giesen 253 (11 x 9), 3:Cees Balke 237, 4: Joop Wegner 212. Senioren 2 1: Nico van Heusden 226, 2: Pierre Sampimon 225, 3: Jerry Kompier... Landsmeerder Gino gaat viral LANDSMEER - Tussen Facebookvrienden en 'echte vrienden' kan een heel groot verschil zitten. Dat merkte de 23-jarige Gino Bronkhorst uit Landsmeer, toen hij besloot de documentaire ‘Echte Frienden’ te maken, een naamverwijzing naar het sociale netwerk. In slechts één week werd zijn video op YouTube meer dan 200.000 keer bekeken.... Landsmeerse meiden in actie voor Giro 555 LANDSMEER - "Kinderen die doodgaan van de honger, dat mag toch niet!" Fien Lambrechtsen (9) en Mira Gmelig (7) van de Montessori School in Landsmeer wilden iets doen om kinderen in Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen te helpen. Ze hielden daarom 21 mei een sponsorloop bij atletiekvereniging ACW. Hiermee hebben...
Spo(r)tprent Henk Veen
Wekelijks tekent de Noord-Amsterdamse kunstenaar en Ajacied Henk Veen zijn visie met betrekking tot Ajax of Amsterdam-Noord

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief