Rodi

Eenden vangen in de eendenkooi

18 mei 2017 - 10:34

Eenden vangen in de eendenkooi

UITGEEST - Men kan op dinsdag 23 mei van 19.00- 20.30 uur mee naar de eendenkooi bij Uitgeest. Gertruud van Duin laat dan zien hoe vernuftig eenden kunnen worden gevangen. Op de plas in het bosje zwemmen ongetwijfeld eenden rond, met een beetje geluk ook met jongen. Een bezoek aan de eendenkooi is prachtige belevenis voor jong en oud. De eendenkooi bij Uitgeest is een plek met een lange geschiedenis. In 1588 kregen Dirk en Hessel Pietersz Buurman octrooi voor een "vogelkooi" op eigen land. Er zijn in de loop van de eeuwen duizenden eenden gevangen. Ze werden verkocht voor de consumptie. U hoort wat er allemaal moet gebeuren om dit bijzondere plekje te bewaren.Het startpunt van de excursie is het parkeerterrein bij Uitvaartcentrum en sportterrein MHCU, Niesvenstraat te Uitgeest. Tegenover het NS-station gaat de Geesterweg in noordelijke richting; de eerste weg linksaf (Prinses Beatrixlaan), vervolgens eerste straat rechtsaf (Kooglaan) en weer de eerste straat linksaf (Kievietenstraat). Aan het eind van deze straat is parkeergelegenheid.Kosten € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren is nodig en kan via www.gaatumee.nl.
18 mei 2017 - 10:34

Fietsen door Castricum en Uitgeest is nog leuker geworden

18 mei 2017 - 10:30

Fietsen door Castricum en Uitgeest is nog leuker geworden

CASTRICUM - Met enkele aanpassingen zijn bestaande fietsroutes door Castricum en Uitgeest aantrekkelijker en veiliger geworden. De wethouders Rood van Castricum en De Vink van Uitgeest stonden even letterlijk stil bij deze aanpassingen. De vele fietsroutes vormen een netwerk, dat weer is aangesloten op andere routes en netwerken. Ideaal voor de toeristische bezoeker die de omgeving komt verkennen. Maar ook ideaal voor de inwoner zelf die een korte of lange tocht wil rijden door de natuur, langs interessante plekken of op wegen zonder veel autoverkeer.Drie partijen hebben samengewerkt bij de aanpassingen van de routes: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM), en de gemeenten Castricum en Uitgeest. De knooppunten van het Fietsroutenetwerk Laag-Holland zijn aanpast evenals de Pontjesroute.In Uitgeest loopt de Pontjesroute nu langs het Regthuys, door het centrum en langs de historische Westergeest en Langebuurt. Het was een langgekoesterde wens van ondernemers om de route door het centrum te laten lopen en het nieuwe traject is ook voor fietsers interessanter en aantrekkelijker. Zo loopt de Pontjesroute nu langs recreatieterrein Dorregeest. De aangepaste route is te downloaden vanaf www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.Tussen Castricum en Uitgeest loopt de route nu via het in 2011 aangelegde fietspad en niet meer over het Castricumse deel van de Uitgeesterweg. Dat is zowel veiliger als aantrekkelijker.
18 mei 2017 - 10:30

'Kindervreugd' sluit zich aan bij initiatief rookvrije generatie

08 mei 2017 - 09:05

'Kindervreugd' sluit zich aan bij initiatief rookvrije generatie

UITGEEST - Wie onlangs op bezoek is geweest bij speeltuinvereniging “Kindervreugd” in Uitgeest heeft ze vast al zien hangen. De bordjes met “rookvrij”. Hiermee vraagt het bestuur iedereen die de speeltuin bezoekt het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil men kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Als vereniging zorgt men er bijvoorbeeld voor dat alle speeltoestellen regelmatig worden gecontroleerd op gebreken. Ook een rookvrije speeltuin hoort bij het creëren van een veilige speelomgeving. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.InitiatiefWat verandert er? Iedereen is en blijft welkom bij de vereniging. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is de hele speeltuin vanaf nu rookvrij en zullen er geen voorzieningen meer zijn zoals asbakken. Het bestuur vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein.De rookvrije generatie is een initiatief van het Longfonds, de hartstichting en KWF Kankerbestrijding. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken.Voor meer informatie kunt u kijken op www.speeltuinuitgeest.nl, www.longfonds.nl/speeltuin en www.rookvrijegeneratie.nl.
08 mei 2017 - 09:05

ICGT 2017 in Uitgeest is rondHajduk Split en Volendam maken deelnemersveld compleet

29 april 2017 - 11:36

ICGT 2017 in Uitgeest is rondHajduk Split en Volendam maken deelnemersveld compleet

UITGEEST - Het Kroatische Hajduk Split en het Noord-Hollandse Volendam maken het deelnemersveld van het ICGT 2017 rond. De organisatie is erin geslaagd om naast een sterk internationaal toernooi ook een Noord-Hollands feestje van te maken. Met FC Uitgeest, Ajax, AZ en Volendam doen er vier Noord-Hollandse clubs mee. De club uit het vissersdorp is geen vreemde in Uitgeest aangezien ze al elf keer eerder mee hebben gedaan. De resultaten op het toernooi zijn echter wisselend, in 2002 en 2003 werd de finale gehaald maar verloren van respectievelijk Burkina Faso en Carl Zeiss Jena. Daarnaast kwamen de Volendammers 5 keer in de verliezersronde terecht. Talenten De jeugdopleiding van de ploeg uit Split levert vele talenten per jaar af voor de nationale competitie en ook internationaal doen de spelers het goed. Onder andere Nikola Kalinić van Fiorentina, Mario Pašalić van AC Milan hebben hun voetbal naar grotere hoogte gebrachte in Split, maar de bekendste is toch wel oud-speler Alen Bokšić, die in 1993 tweede werd bij de verkiezing van Europees voetballer van het jaar.“We hebben misschien wel het grootste en sterkste toernooi van Nederland geregeld dit jaar en dat allemaal met een organisatie die volledig op vrijwilligers draait”, aldus voorzitter Gerrit Idema. “We verzorgen al voor de 32e keer een combinatie van voetbal en feest in Uitgeest. Naast het internationale toernooi zijn er nog vijf toernooien, van bedrijvenvoetbal op vrijdag tot het gezellige Arie Bonkenburg Toernooi op zondag, en zullen er nog diverse bands en artiesten optreden. Meer info vind je hier over op www.icgt.nl of op Facebook.. Als voorzitter kan ik alleen maar trots zijn op onze vrijwilligers en sponsoren die het elk jaar weer mogelijk maken dit evenement te organiseren.”Met deze twee clubs erbij bestaat het ICGT naast gastheer FC Uitgeest uit de Nederlandse clubs Ajax, AZ, ADO Den Haag, Vitesse en Volendam. De internationale deelnemers zijn Ajax Cape Town, Real Madrid, Benfica, Hajduk Split, RC Lens en Torino. Het toernooi vindt plaats op 3 en 5 juni op het terrein van FC Uitgeest. Ook dit jaar is er het gehele evenement vrij toegang.
29 april 2017 - 11:36
Uitgeest
Eenden vangen in de eendenkooi UITGEEST - Men kan op dinsdag 23 mei van 19.00- 20.30 uur mee naar de eendenkooi bij Uitgeest. Gertruud van Duin laat dan zien hoe vernuftig eenden kunnen worden gevangen. Op de plas in het bosje zwemmen ongetwijfeld eenden rond, met een beetje geluk ook met jongen. Een bezoek aan... Fietsen door Castricum en Uitgeest is nog leuker geworden CASTRICUM - Met enkele aanpassingen zijn bestaande fietsroutes door Castricum en Uitgeest aantrekkelijker en veiliger geworden. De wethouders Rood van Castricum en De Vink van Uitgeest stonden even letterlijk stil bij deze aanpassingen. De vele fietsroutes vormen een netwerk, dat weer is aangesloten op andere routes en netwerken. Ideaal voor... Braderie Uitgeest UITGEEST - Het is eindelijk weer zover: zaterdag 27 mei de braderie in Uitgeest, met liefst 35 kramen. De braderie is terug van weggeweest. Er hebben zich vele ondernemers aangemeld voor deze braderie waardoor er een verscheidenheid aan producten gebracht kunnen worden. Ook is er een draaimolen voor de kleintjes... 'Kindervreugd' sluit zich aan bij initiatief rookvrije generatie UITGEEST - Wie onlangs op bezoek is geweest bij speeltuinvereniging “Kindervreugd” in Uitgeest heeft ze vast al zien hangen. De bordjes met “rookvrij”. Hiermee vraagt het bestuur iedereen die de speeltuin bezoekt het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil men kinderen beschermen...

ICGT 2017 in Uitgeest is rond
Hajduk Split en Volendam maken deelnemersveld compleet

UITGEEST - Het Kroatische Hajduk Split en het Noord-Hollandse Volendam maken het deelnemersveld van het ICGT 2017 rond. De organisatie is erin geslaagd om naast een sterk internationaal toernooi ook een Noord-Hollands feestje van te maken. Met FC Uitgeest, Ajax, AZ en Volendam doen er vier Noord-Hollandse clubs mee. De...
Koningsdag in Uitgeest UITGEEST – Koningsdag in Uitgeest, altijd gezellig. In het centrum is de hele dag door van alles te beleven met activiteiten voor jong en oud. De vrijmarkt begint om 6.00 uur al. Op het Gemeentehuisplein verzamelen de deelnemers aan de fietsenoptocht om 9.30 uur.. Om 10.00 uur geeft burgemeester Wendy... Vitesse opnieuw op het ICGT UITGEEST – Het Arnhemse Vitesse doet voor de zevende keer mee aan het ICGT. Net als vorig jaar is het zwart-geel weer in Uitgeest te bewonderen. De concurrentie is gewaarschuwd, want Vitesse heeft het ICGT al twee keer gewonnen. Hoog tijd voor de hattrick, zal de gedachte in Arnhem waarschijnlijk... Koningsdag bij Club de Petanque Boule Plaisir UITGEEST - Op 27 april is het weer zover. Koningsdag wordt dit jaar voor de vierde keer gevierd. Heel Nederland staat in het teken van de verjaardag van Willem-Alexander, zo ook in Uitgeest bij de club Boule Plaisir, dat gelegen is aan het Mollenveld 12 naast de ijsbaan. Er zijn... Paashaas blikt vooruit naar Koningsdag UITGEEST - Als de paashaas bij zwembad De Zien in Uitgeest komt gaat het zwemseizoen bijna beginnen. Ook dit jaar heeft de paashaas in alle hoeken en gaten van het zwembad lekkere eitjes verstopt. Pim Putter vond het gouden ei en won daarmee een gratis zwemabonnement voor dit seizoen. Op... Ook Ajax Cape Town naar Uitgeest UITGEEST - Ajax was al vastgelegd, maar nu is óók Ajax Cape Town gestrikt voor ICGT 2017 tijdens de pinksterdagen op het complex van FC Uitgeest . Met de komst van de Zuid-Afrikanen is er opnieuw een uniek team binnengehaald dat voor spectaculair voetbal zal zorgen. Ajax Cape Town is... Avondvierdaagse Uitgeest voor jong en oud
Honderden wandelaars aan de start bij 56e editie
UITGEEST - De 56e editie alweer en jong en oud kijken reikhalzend uit om er weer aan deel te nemen. We hebben het over de Avondvierdaagse van Uitgeest die op 18, 19, 20 en 21 april wordt gelopen. Start en finish zijn alle dagen bij de speeltuin aan de Middelweg...
Fort K’IJK bij Krommeniedijk – kijken wordt zien UITGEEST - Het nieuwe interactieve belevingscentrum Fort KÍJK opent zondag 16 april. Tinker imagineers heeft het belevingsconcept, huisstijl en ontwerp gemaakt voor het Fort bij Krommeniedijk, dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam (UNESCO Werelderfgoed). Natuur en landschap komen in Fort K’IJK tot leven. Door te spelen met verbeelding,... Benfica keert terug naar ICGT in Uitgeest
Organisatie strikt opnieuw topclub uit Lissabon
UITGEEST - Benfica komt dit jaar terug naar Uitgeest om de titel op het ICGT (Internationaal Cor Groenewegen Toernooi, red.) voor de derde keer op te eisen. Na de overwinningen in 2008 en 2015 en een halve finale plek in 2014, weten we inmiddels dat deze Portugese topclub uit Lissabon...
Voorjaarsbraderie UITGEEST - De voorjaarsbraderie in Uitgeest wordt zaterdag 27 mei weer gehouden. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de kramen te vinden op de Middelweg in Uitgeest. De organisatie is nog op zoek naar standhouders. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar oranjestichtinguitgeest@outlook.com. De kraan gaat weer open in Zwembad De Zien UITGEEST - De baden lopen vol, zodat het zwemwater weer lekker op temperatuur is tijdens de feestelijke opening op Koningsdag. Er is op 27 april voor jong en oud van alles te doen op het zwembadterrein in Uitgeest. Kom je ook van 14.00-16.00 uur?Als voorproefje voor het komend zwemseizoen liepen... Fotoshoot in De Zien UITGEEST - In het nog lege zwembad de Zien in Uitgeest is een onlangs een mode-fotoshoot geschoten. Elisabeth Schelvis volgt de fotoacademie en kreeg de opdracht om een fotoshoot te maken op locatie. Ze vroeg hulp bij de dames van W!T damesmode en die hielpen haar enthousiast met kleding, styling... Vondel en Bedgeheimen in Uitgeest UITGEEST - Is het met het huwelijk in Nederland zo slecht gesteld, of hebben Nederlandse toneelschrijvers er een neus voor om het cliché beeld van het sleurhuwelijk uit te vergroten om het op een vermakelijke manier aan het publiek te tonen? De voorstelling Vondel en Bedgeheimen is donderdag 6, vrijdag... Fietser gewond na aanrijding met auto UITGEEST - Een fietser heeft donderdag rond 7.45 uur een harde klapper gemaakt tegen een auto op de Geesterweg in Uitgeest. Een traumahelikopter werd opgeroepen en de fietser is naar het ziekenhuis vervoerd. Aan de voorruit van de auto te zien, is de fietser hier tegenaan gelanceerd. De verkeersongevallenanalysedienst doet... Actie voor iepen in Noord-Holland REGIO - Landschap Noord-Holland start een actie voor de terugkeer van de iep in het Noord-Hollandse landschap. Tijdens de 60e landelijke Boomfeestdag op 22 maart j.l. plantte bijvoorbeeld de gemeente Bergen langs de Prinses Beatrixlaan in Egmond aan den Hoef tientallen nieuwe bomen waaronder iepen. De iepen die worden geplant... Workshop tekenen en aquarelschilderen UITGEEST - Zoek je naar een prettige, leerzame invulling van je vrije tijd of heb je iets te vieren, waardoor je met een groepje vrienden/vriendinnen een gezellige dag wilt beleven, dan is het kennismaken met het kunstschilderen misschien iets voor je. Op zaterdag 8 april verzorgt Joop de Beer, docent...

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief