Rodi

Aanleg hondenlosloopveld in Grootschermer

15 februari 2017 - 15:33

Aanleg hondenlosloopveld in Grootschermer

GROOTSCHERMER - Staatsbosbeheer heeft begin februari een hondenlosloopveld aangelegd nabij het Kerkepad in Grootschermer. Dit hondenlosloopveld is vanaf woensdag 1 maart te gebruiken. Het Kerkepad blijft toegankelijk om vrij te wandelen, maar zonder hond. In de oostelijke Eilandspolder kan op het land van Staatsbosbeheer vrij over het Kerkepad worden gewandeld. De wandeling kan beginnen vanaf één van de drie toegangen: bij Grootschermer vanaf het Zuideinde, bij Noordeinde vanaf de Meerdijk en vanaf het Oostdijkje (via de Rijp). De oorsprong van het Kerkepad ligt rond 1600 toen mensen na de reformatie het katholieke geloof openlijk wilden uitdragen en zich over het Kerkepad naar de schuilkerk in Noordeinde konden begeven. De Eilandspolder is voor diverse (weide)vogels het gehele jaar van groot belang. Tijdens het broedseizoen, woensdag 15 maart tot en met donderdag 15 juni, is daarom de toegang van het Kerkepad voor iedereen gesloten. Daarbij hanteert Staatsbosbeheer de regel dat honden sowieso het gehele jaar niet op het pad mogen. Om voor hond en baas toch een plek te creëren heeft Staatsbosbeheer het hondenlosloopveld aan de Zuideinde in Grootschermer aangelegd. Zij gaan het ook onderhouden. Om iedereen te informeren over dit hondenlosloopveld is er woensdag 1 maart een informatieavond in dorpshuis 't Wavertje, Grootschermer. Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden van harte uitgenodigd en geven de boswachters van Staatsbosbeheer uitleg.
15 februari 2017 - 15:33

Bixieles bij Beemster Ruiters

15 februari 2017 - 14:48

Bixieles bij Beemster Ruiters

MIDDENBEEMSTER - Wie alles van paarden en pony's wil weten kan eens komen kijken bij de Beemster Ruiters in Middenbeemster. Bij voldoende aanmeldingen willen zij weer beginnen met een nieuwe bixieles voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar. Bij Beemster Ruiters kunnen zij op de vrijdagavond of zaterdagmiddag in de overdekte rijhal met een eigen pony komen lessen. De lessen vinden plaats in kleine groepjes, zodat er voldoende tijd en aandacht is voor iedereen. De bixieles kan kinderen helpen grenzen te stellen, meer controle te krijgen over hun lichaam, teleurstellingen te incasseren en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Naast de gewone lessen worden ook springlessen, clinics, wedstrijden en ponyvoetbal gehouden. Ook leren deelnemers van alles over het verzorgen van paarden en pony's. Er zijn regelmatig activiteiten op de club waar de kinderen zonder pony aan mee kunnen doen. Bijvoorbeeld zadelpoetsen, theorieles, longeer- en zitles, een fit & veiligles, stalbezoek in de omgeving en andere activiteiten waar Beemster Ruiters graag meer over vertelt. Geïnteresseerden kunnen langskomen en kennismaken met een instructie op de vrijdagavond. Het is eveneens mogelijk in overleg een keer een proefles met een (eigen) pony mee te rijden. Hiervoor kunnen belangstellenden contact opnemen met Maritska Hoogendoorn, tel.: 06-24287566. De Beemster Ruiters is aangesloten bij de KNHS en voldoet dus aan de voorwaarden van de Stichting Veilig Paardrijden.
15 februari 2017 - 14:48

Vos pakt tweede wereldtitel in Canada

08 februari 2017 - 10:03

Vos pakt tweede wereldtitel in Canada

NOORDBEEMSTER - Snowboarder Chris Vos behaalde dinsdag 7 februari in het Canadese skiresort Big White zijn tweede wereldtitel. Net als twee jaar geleden prolongeert de snowboarder uit Noordbeemster daarmee zijn wereldtitel op de Banked Slalom. Onlangs was hij ook al de snelste tijdens de Boardercross-races. Vos: ''Wat een fantastische week was dit zeg. Op twee onderdelen wereldkampioen worden, daar had ik vooraf niet op gerekend, wel op gehoopt. Natuurlijk train ik hard, maar dat doen de andere atleten ook. Omdat ik de titels verdedig, creëert dat een hoog verwachtingspatroon en dus ook druk.'' Na de barre kou afgelopen dagen tijdens de Boardercross-races zijn de omstandigheden iets verbeterd. ''Het was zaterdag zo ontzettend koud dat ik tijdens de vrije zondag echt moest bijkomen. We zijn gisteren en vandaag weer vol gas gegaan tijdens de Banked Slalomrace. Vooraf had ik een ontzettend goed gevoel over de race en ik heb heerlijk geslapen.''Vos ging de eerste time trail gelijk aan de leiding en deed er de tweede run nog een schepje bovenop. Banked Slalom is een race met vooral kombochten en deze race specifiek ook nog in de halfpipe. Het is compleet anders dan de Boardercross-races. Er is meer techniek voor nodig om deze courses te rijden.''Ik ben blij dat deze dagen achter de rug zijn, want ik ben nu vooral moe, maar ontzettend voldaan. Deze titels had ik niet gehaald zonder het enthousiasme van de mensen om mij heen. Nu ik wereldkampioen Snowboardcross en Banked Slalom ben, mag ik als toetje naar de Paralympische Spelen in Korea. Ik kan niet anders zeggen dan: missie geslaagd.'' In 2012 werd Vos wereldkampioen bij de junioren en in 2015 bij de senioren. Nu herhaalt Vos dit weer en toont hij zijn absolute klasse. Door het behaalde resultaat voldoet hij aan de nominatie voor de Paralympische Spelen in 2018. De Skibond NSKIV gaat hem voordragen aan het NOC/NSF voor deelname aan de Paralympische Spelen van Korea 2018 op twee onderdelen.
08 februari 2017 - 10:03

Protocol Echtscheiding bij Beemster scholen en kinderopvang BSB en CJG slaan handen ineen

07 februari 2017 - 08:36

Protocol Echtscheiding bij Beemster scholen en kinderopvang BSB en CJG slaan handen ineen

REGIO - Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en De Brede School Beemster (BSB), een samenwerkingsnetwerk van de basisscholen en kinderopvang, hebben de handen ineen geslagen om scheidende of gescheiden ouders en hun kinderen vroegtijdig te ondersteunen en te verwijzen naar hulp. De Brede School Beemster en het Centrum Jeugd en Gezin hebben samen een Protocol Echtscheiding ontwikkeld. Leerkrachten van de Beemster basisscholen De Blauwe Morgenster, De Bloeiende Perelaar, De Lourdesschool en de beroepskrachten van kinderopvang Forte werken vanaf nu met dit protocol. In het protocol staat beschreven hoe de verschillende partijen binnen de Brede School Beemster handelen wanneer zij te maken krijgen met echtscheiding. Het heeft als doel om scheidende ouders eerder en beter te ondersteunen en te leiden naar passende hulp voor ouders en kinderen. Ouders kunnen gratis gebruik maken van het spreekuur van de schoolmaatschappelijk werker of de pedagogisch adviseur van het CJG voor informatie, ondersteuning en toeleiding naar passende hulpverlening. Ook is er een scheidingspreekuur voor ouders die vastlopen bij het maken van afspraken over kinderen. Beemster protocol Het onderwerp heeft landelijk veel aandacht gehad en is ook actueel binnen de gemeente Beemster. Signalen vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin, de scholen en huisartsen zorgden er in 2015 voor dat de BSB 'meer aandacht voor kinderen en echtscheiding' als speerpunt ging opnemen. In 2016 is onder aanvoering van GGD Zaanstreek-Waterland namens het CJG een integraal plan gemaakt waarin het gezamenlijk scheidingsprotocol centraal staat. De insteek is om duidelijkheid en openheid te creëren voor zowel ouders, kinderen als professionals.Het protocol Echtscheiding is op de websites van de scholen en kinderopvang te vinden. Op de CJG-website www.cjgbeemster.nl is meer informatie te vinden voor ouders, professionals en kinderen zelf, met links naar het protocol en andere relevante websites en boeken om (voor) te lezen.Eén op de drieIn Nederland krijgt één op de drie kinderen te maken met ouders die gaan scheiden of hun relatie verbreken. Jaarlijks krijgen 35.000 kinderen op basisscholen te maken met de gevolgen van echtscheiding. In één week krijgen ongeveer 650 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Een echtscheiding heeft effect op de kinderen. Ongeveer twintig procent van de echtscheidingen verloopt problematisch.
07 februari 2017 - 08:36
Beemster
Tafeltennissen ZUIDOOSTBEEMSTER - Tafeltennisvereniging Beemster houdt donderdag 9 maart een mixdubbeltoernooi. Iedereen vanaf 10 jaar die een batje kan vasthouden is welkom. Deelname is gratis. De tafeltennisvereniging koppelt een goede speler aan een minder getalenteerde speler. Zo ontstaan er bijzondere koppels en nog bijzonderdere uitslagen. Het plezier staat deze avond bovenaan.... Aanleg hondenlosloopveld in Grootschermer GROOTSCHERMER - Staatsbosbeheer heeft begin februari een hondenlosloopveld aangelegd nabij het Kerkepad in Grootschermer. Dit hondenlosloopveld is vanaf woensdag 1 maart te gebruiken. Het Kerkepad blijft toegankelijk om vrij te wandelen, maar zonder hond. In de oostelijke Eilandspolder kan op het land van Staatsbosbeheer vrij over het Kerkepad worden gewandeld.... Bixieles bij Beemster Ruiters MIDDENBEEMSTER - Wie alles van paarden en pony's wil weten kan eens komen kijken bij de Beemster Ruiters in Middenbeemster. Bij voldoende aanmeldingen willen zij weer beginnen met een nieuwe bixieles voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar. Bij Beemster Ruiters kunnen zij op de vrijdagavond... Stuur uw nieuws! REGIO - Redactie Schermer Beemster op Zondag ontvangt graag berichten van bewoners uit de regio. Heeft u/heb jij een leuk (nieuws)bericht of opvallend beeldmateriaal? Schroom niet om met ons in contact te komen door een e-mail te sturen naar: redactieschermer@rodi.nl. We vinden het leuk om ons netwerk uit te breiden... Vos pakt tweede wereldtitel in Canada NOORDBEEMSTER - Snowboarder Chris Vos behaalde dinsdag 7 februari in het Canadese skiresort Big White zijn tweede wereldtitel. Net als twee jaar geleden prolongeert de snowboarder uit Noordbeemster daarmee zijn wereldtitel op de Banked Slalom. Onlangs was hij ook al de snelste tijdens de Boardercross-races. Vos: ''Wat een fantastische week... Chris Vos wereldkampioen boardercross NOORDBEEMSTER - Chris Vos is bij het wereldkampioenschap boardercross in het Canadese skiresort 'Big White Canada' op de hoogste tree geëindigd. Net als twee jaar geleden in het Spaanse La Molina was hij de beste. De wedstrijden vonden onder wisselende weersomstandigheden plaats. Op de eerste trainingsdag scheen de zon uitbundig,... Protocol Echtscheiding bij Beemster scholen en kinderopvang
BSB en CJG slaan handen ineen
REGIO - Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en De Brede School Beemster (BSB), een samenwerkingsnetwerk van de basisscholen en kinderopvang, hebben de handen ineen geslagen om scheidende of gescheiden ouders en hun kinderen vroegtijdig te ondersteunen en te verwijzen naar hulp. De Brede School Beemster en het Centrum Jeugd...
Strijkersconcert ZUIDOOSTBEEMSTER - The Harlem Chamber Ensemble uit Haarlem is een groep musici die concerten geeft met een repertoire voor strijkers. Het programma is samengesteld uit de lievelingsstukken van de spelers zelf, met muziek van onder anderen Mozart, Elgar, Grieg en Sjostakovitsj. Het concert is te beluisteren in De Kapel, Pr.... Lammetjesbridgedrive PURMEREND - Bridgeclub Drie Onder De Tram verzorgt zaterdagmiddag 4 maart een Lammetjesbridgedrive. Deze start om 13.30 uur en is toegankelijk voor alle bridgers. De gratis hapjes worden verzorgd door de club. De inschrijvingskosten zijn 7,50 euro, te voldoen aan de zaal. Na de wedstrijd kunnen deelnemers, indien gewenst en... Zestien Hercules Beemster-turnsters gaan landelijk REGIO - Voor de N1 en eerste divisie werden zaterdag 28 januari turndistrictskampioenschappen gehouden in Amsterdam. Hercules Beemster is door de goede resultaten afgelopen weekend en dat daarvoor met zestien turnsters vertegenwoordigd bij de landelijke wedstrijden. Chiara Pinna greep het zilver bij de pupillen 1 N1 en seniore eerste divisie... Vlooienmarkt in De Kloek MIDDENBEEMSTER - In De Kloek in Middenbeemster wordt zondag 12 februari weer een vlooienmarkt gehouden. Deze markt biedt vintage en retrospullen, computerspellen en speelgoed, gereedschap, antiek, curiosa, huishoudelijke artikelen en nog veel meer. De markt is geopend van 09.30 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt 2,50 euro. Kinderen tot en... Oude zomerstallen in Beemster PURMEREND - Het is nog winter, maar de zomer komt zeker. Het Beemster vee gaat de stallen uit, de weide in. Volgens Agrarisch Museum Westerhem altijd weer een mooi gezicht. "In het verleden werden de stallen schoongemaakt en met mooie spullen versierd. De zomerstal werd ingericht. Er werd gepronkt met... Koffieconcert in Onder de Linden MIDDENBEEMSTER - Onder de Linden verzorgt zondag 5 februari een koffieconcert. Vitaly Vatulya (saxofoon) en zijn vrouw Maria Nemtsova (piano) geven dit optreden. In Onder de Linden brengen zij het volgende programma: Luciano Berio - Sequenza IXb for alto saxophone, Ludwig van Beethoven - Piano Sonata №17 in d minor,... Fort Jisperweg-opruimwandeling REGIO - Wandelliefhebbers kunnen zaterdag 4 februari weer meedoen aan een Beemster-wandeling. Deze Fort Jisperweg-opruimwandeling duurt van 10.00 tot 11.30 en start vanaf Fort Jisperweg. Vanaf daar wandelen deelnemers richting Fort Spijkerboor. Onderweg ruimen wandelaars zwerfafval op voor mens en dier in en rond Beemster. Het zicht vanaf de ringdijk... Koffieconcert Onder de Linden MIDDENBEEMSTER - Vitaly Vatulya (saxofoon) & Maria Nemtsova (piano) houden zondag 5 februari een koffieconcert in Onder de Linden. Maria Nemtsova begon haar muzikale carrière op de viool. Maar al snel bleek dat daar niet haar hart lag. "Ik opende thuis nooit de vioolkoffer maar zat uren naast de piano...

'Zullen we dat wel redden?'
Anja en Marcel uit Stompetoren fietsen voor Kika

STOMPETOREN - "De eerste vraag die wij onszelf stelden, was of we het wel zouden redden", zeggen Anja Conijn en Marcel Kiel uit Stompetoren. Zij gaan in juni fietsen voor Kika. Giro di Kika is 995 kilometer fietsen in Italië in de steile Dolomieten. In totaal zes dagen achter elkaar...
Margriet Eshuijs PopUpkoor derde editie ZUIDSCHERMER - In maart start het PopUpkoor 3 van Margriet Eshuijs. Zangers en zangeressen die zin hebben in iets anders en goed willen zingen kunnen zich nu aanmelden. Het koor repeteert in totaal 20 keer. De eerste weken wordt er gezongen in groepjes van maximaal 10 zangers zodat er aandacht... Eremetaal Hercules Beemster REGIO - De turnheren van Hercules Beemster hebben zondag 22 januari meerdere medailles binnengesleept bij de tweede competitiewedstrijd in Beverwijk. In de categorie Junior 1 niveau 8 turnde Leon de Vries een keurige wedstrijd, waarmee hij een fraaie tweede plek haalde. Riquelme Breinburg eindigde in de categorie Jeugd niveau 7...

Kunst maken vanuit het hart
Stichting Kunst met Plezier zet in op uitbreiding projecten

MIDDENBEEMSTER - 'Kunst maken vanuit je hart', 'hoge kwaliteit', en 'toegankelijk voor mensen met een verstandelijke beperking', dat is wat Maud de Leeuw beoogt met haar stichting Kunst met Plezier. De liefhebber van kunst is van oorsprong werkzaam in de gehandicaptenzorg en zag al jaren geleden dat de creatieve dagbesteding...
Her Waterhout 65 jaar bij operette PURMEREND - Operetteliefhebber in hart en nieren Her Waterhout is onlangs in het zonnetje gezet. Aan het begin van het nieuwe jaar werd de deelnemer van de Operettevereniging gehuldigd. Dat mag ook wel, want Her is naast zanger in de operettevereniging ook 19 jaar lang voorzitter geweest bij de vereniging.... Vrijwilligers Beemster in het zonnetje BEEMSTER - De gemeente Beemster heeft in het begin van het jaar de vrijwilligers van de Beemster in het zonnetje gezet. Het terrein waarop vrijwilligerswerk wordt verricht, is zeer breed. Van sport en cultuur tot zorg. Een groot aantal vrijwilligers in Beemster houdt, in georganiseerd of individueel verband, vele voorzieningen... Beemster Tegel Buurtbus Beemster BEEMSTER - Wethouder Dick Butter reikte zondag 8 januari de Beemster Tegel uit aan de Vereniging Buurtbus Beemster. De uitreiking van de onderscheiding vond plaats tijdens de viering van het 10-jarig jubileum. De Vereniging Buurtbus Beemster is een vrijwilligersorganisatie. Precies tien jaar geleden, op 8 januari 2007, ging de Buurtbus... Helen Botman zingt in de huiskamer ZUIDOOSTBEEMSTER - Helen Botman (zang) en Peter van Vleuten (gitaar) spelen dinsdag 17 januari 'Vleugelvrouw' in een huiskamer te Zuidoostbeemster. Vleugelvrouw is een vertelconcert en spoort je aan je hart te volgen en je dromen waar te maken. Welke dromen heb jij afgelopen jaar waargemaakt? En wat zijn je wensen... Het boek van Max in Onder de Linden
Kindervoorstelling voor 3-plus
MIDDENBEEMSTER - Kleine Max weet het zeker. Hij is een muis. Hij heeft het gelezen in ‘Het grote boek dat alles weet’. Daarin staat dat muizen grijs zijn, net als hij! Dat ze grote oren hebben en een dunne staart, precies zoals hijzelf! Maar als kleine Max wil gaan slapen...
Ridder springt uit schilderij
Poppentheater bij het Plein
WEST-GRAFTDIJK - De befaamde poppenspeler Jacobus Wieman komt zondag 22 januari naar het kerkje van West-Graftdijk om daar bij Het Plein zijn nieuwste voorstelling te spelen. Dat is Ridder Clap van Rammelsteijn, over een ridder die uit zijn schilderij springt... Iedereen van 4 tot 104 jaar is van harte welkom....
Ska Fé in Onder de Linden MIDDENBEEMSTER -Ska Fé staat 20 januari op het toneel in Onder de Linden. Vanaf 15.00 uur kan je naar de band komen luisteren en kijken. Ska Fé is in 2012 door de getalenteerde trombonist Eugene Eggermont opgericht als akoestische 'old school' skaband. Al snel bleek dat de band uitstekende muzikanten...

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief