Rodi

Verwondering in tiende Theater van de Nacht
Beleef een magische en spannende avond bij MAK Blokweer

17 oktober 2018 - 12:00 | Hoorn

Verwondering in tiende Theater van de Nacht
Beleef een magische en spannende avond bij MAK Blokweer

BLOKKER - MAK Blokweer presenteert zaterdag 27 oktober - tijdens de landelijke Nacht van de Nacht - voor de tiende keer het Theater van de Nacht. Een avontuurlijke avond voor het hele gezin, vol verwondering in en over het donker.
Dit jaar is het thema 'Verhalen van de Nacht'. Je laten meeslepen door prachtig verteltheater staat dan ook centraal. De boerderij wordt omgetoverd tot een intiem podium waar verhalenverstelster Marjo Dames vertelt over Prinses. Prinses wil naar de maan, maar hoe komt ze daar?
Sprookjesroute

Een heel andere, maar even betoverende ervaring is de sprookjesroute. In het donker wandelen bezoekers langs een schaars verlicht pad. Onderweg worden op drie verschillende locaties magische en fantastische dierenfabels verteld, waarin het donker steeds een belangrijke rol speelt.
Kampvuur

In het bezoekerscentrum kunnen kinderen zich laten schminken. Ook zijn er creatieve activiteiten, zoals een magische nachtvlinder knutselen of een eigen nachtsprookje schrijven of tekenen. Kom tussen de activiteiten door gezellig bij het kampvuur zitten (verzorgd door Scouting Martin Luther King) met een beker warme chocolademelk, een hotdog of iets anders lekkers erbij.
Iedereen is van 18.30 tot 22.30 uur welkom aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Entree is vijf euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk. Meer informatie: www.mak-blokweer.nl, 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.
17 oktober 2018 - 12:00 | Hoorn

Populaire schrijfster te gast in Museum van de 20e Eeuw

17 oktober 2018 - 11:13 | Hoorn

Populaire schrijfster te gast in Museum van de 20e Eeuw

HOORN - Annegreet van Bergen houdt zondag 4 november in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een lezing over haar nieuwe boek 'Het goede leven'. Zij is vooral bekend als auteur van de bestseller 'Gouden jaren – Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd'. Voor haar nieuwste boek is dankbaar gebruik gemaakt van de ruime collectie van het Museum van de 20e Eeuw. Veel foto’s zijn in het museum gemaakt.
Met nieuwe observaties en anekdotes pakt Annegreet in 'Het goede leven' de draad weer op en laat ze bijvoorbeeld zien dat de wereld door de gestegen rijkdom openbrak en dat de ongelijkheid tussen rangen en standen, en tussen mannen en vrouwen er kleiner door werd. Ook inzichten veranderden: want wie biedt tegenwoordig zijn gasten nog een rokertje aan en welk kind spaart nog sigarenbandjes? Ook laat Annegreet foto’s zien uit de tijd dat Nederland nog niet half zo rijk was als nu.
Wie de lezing van Annegreet wil bijwonen, betaalt de normale entree van het museum (negen euro, inclusief kopje koffie). Wel van tevoren aanmelden via info@museumhoorn.nl. De lezing is van 11.00 tot 12.00 uur. Meer informatie: www.museumhoorn.nl.
17 oktober 2018 - 11:13 | Hoorn

Twee kampioenen bij Urbanus

17 oktober 2018 - 10:57 | Hoorn

Twee kampioenen bij Urbanus

ZWAAG - De Pupillen (8 tot 12 jaar) en de Junioren (16 tot 21 jaar) van honk- en softbalvereniging Urbanus zijn vorig weekend kampioen geworden in hun klasse door klinkende zeges te boeken op het honkbalcomplex in Zwaag. Daarmee worden de inspanningen van Urbanus in een sterkere jeugd nu al beloond.
De kampioenschappen komen niet uit de lucht vallen, maar zijn het resultaat van een professionaliseringsbeleid dat Urbanus enkele jaren geleden heeft ingezet. Voorzitter Martin van Drunen: "Honkbal is een prachtsport, maar best moeilijk aan en bij te leren omdat het technisch en vooral tactisch veel van de spelers vraagt. Dan heb je meer nodig dan goedbedoelende ouders. Daarom zetten wij voor de jeugdteams onze meest ervaren leden en soms mensen van buiten in voor zowel de coaching als training. Ton Schrandt heeft al jaren ervaring in honkbal op hoog niveau en weet die ervaring ook heel goed weg te leren aan jongeren en jongvolwassenen. Logisch dat hij de coaching van de junioren op zich heeft genomen. Bas van de Wiel en Pim-Jan Veenendaal idem dito met de Pupillen. Deze laatste moet je spelenderwijs speldiscipline en concentratie bijbrengen. Iedereen die met kids van 8 tot 12 jaar werkt weet dat dat flinke uitdagingen zijn." Steeds meer verenigingen draaien op steeds minder vrijwilligers. Urbanus gelooft dat de binding van de leden met de vereniging groter wordt als de begeleiding goed is en de leden het gevoel hebben dat ze van de trainingen en wedstrijden echt wat leren. Martin: "Dan creëer je ook een grotere bereidheid onder de leden om wat terug te doen. Helemaal als je als vereniging iets te bieden hebt waarop die leden hun deskundigheid kunnen laten zien."
Meer weten over Urbanus? Kijk op www.urbanushoorn.nl.
17 oktober 2018 - 10:57 | Hoorn

Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in kazerne

16 oktober 2018 - 16:37 | Hoorn

Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in kazerne

HOORN - De brandweer nodigt 65-plussers uit om gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne. Naast een lekkere lunch krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen.
De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige, praktische tips over veilig wonen. Vervolgens trakteert de brandweer de bezoekers op een lunch. Brandweermensen schuiven ook gezellig aan tafel, zodat bezoekers alle gelegenheid krijgen om vragen te stellen over de brandweer en over veilig wonen. Tot slot volgt een rondleiding door de kazerne waarbij de bezoekers een kijkje achter de schermen krijgen. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 13.30 uur.
Broodje Brandweer vindt plaats in verschillende gemeenten op verschillende data. Bij de brandweer in Hoorn vindt het evenement plaats op woensdag 31 oktober aan de Nieuwe Wal 1. Donderdag 8 november zijn belangstellenden van harte welkom bij de brandweer in Bovenkarspel aan De Tocht 10. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Belangstellenden moeten zich daarom vooraf aanmelden. Inschrijven kan via www.brandweer.nl/broodjebrandweer. Telefonisch aanmelden is tijdens kantoortijden ook mogelijk: 072-5675010.
16 oktober 2018 - 16:37 | Hoorn
Hoorn
Doe- en praatgroep voor jongeren HOORN - Als een ouder een psychisch en/of verslavingsprobleem heeft, dan worden kinderen en jongeren thuis vaak met stressvolle situaties geconfronteerd. Vaak voelen zij aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal anders op. Woensdag 31 oktober start in Hoorn de doe- en praatgroep voor... Verwondering in tiende Theater van de Nacht
Beleef een magische en spannende avond bij MAK Blokweer
BLOKKER - MAK Blokweer presenteert zaterdag 27 oktober - tijdens de landelijke Nacht van de Nacht - voor de tiende keer het Theater van de Nacht. Een avontuurlijke avond voor het hele gezin, vol verwondering in en over het donker. Dit jaar is het thema 'Verhalen van de Nacht'. Je...
Populaire schrijfster te gast in Museum van de 20e Eeuw HOORN - Annegreet van Bergen houdt zondag 4 november in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn een lezing over haar nieuwe boek 'Het goede leven'. Zij is vooral bekend als auteur van de bestseller 'Gouden jaren – Hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd'.... Twee kampioenen bij Urbanus ZWAAG - De Pupillen (8 tot 12 jaar) en de Junioren (16 tot 21 jaar) van honk- en softbalvereniging Urbanus zijn vorig weekend kampioen geworden in hun klasse door klinkende zeges te boeken op het honkbalcomplex in Zwaag. Daarmee worden de inspanningen van Urbanus in een sterkere jeugd nu al... Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in kazerne HOORN - De brandweer nodigt 65-plussers uit om gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne. Naast een lekkere lunch krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen. De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige,... Reünie op Tabor College Werenfridus HOORN - Tabor College Werenfridus houdt zaterdag 3 november een reünie met als thema 'Ontmoeten in het nieuwe gebouw'. Daarmee komt de school tegemoet aan de wens van veel oud-leerlingen en oud-medewerkers die massaal hebben laten weten het nieuwe gebouw graag van binnen te willen bekijken. Na een grootschalige verbouwing... Pompoenlampionnen maken BLOKKER - Kinderen tussen de zes en twaalf jaar kunnen zondag 4 november bij MAK Blokweer een pompoen uithollen en een lampion maken. Deze activiteit is van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur. Het adres is Kloosterhout 1-2 in Blokker. De kosten zijn 4,50 euro per... Mozart Cantat in Het Octaaf HOORN - Mozart Cantat geeft zaterdag 3 november een herfstconcert in kerkelijk centrum Het Octaaf aan de J.D. Pollstraat 1 in Hoorn. Naast werk van Wolfgang Amadeus Mozart zijn ook het Laudate Jehovam van George Philip Telemann, de hymne Hör mein Bittten van Felix Mendelssohn Bartholdy en het Casta diva... Dier van de Week HOORN - Jan is een Jack Russell-reutje van één jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat zijn eigenaar fulltime ging werken. Jan is een vrolijk allemansvriendje dat drie grotere kinderen gewend is in huis. Hij is heel speels en niet moe te krijgen. Jan ging regelmatig een stuk... D’r op uit MuziekHoorn- Zon 14 okt - Optreden van The Oldtime Stringband (bluegrass, oldtime en americana) en Tildon Krautz (apalachian folkmuziek, bluegrass, jazz en pop) in Het Huis Verloren aan de Kerkstraat. Aanvang 16.00 uur, entree 10 euro. Meer info: www.huisverloren.nl. - In poppodium Manifesto, Holenweg 14c: vrij 19 okt optredens van... Gezelligheid en spanning op Hoornse Bordspellendag
Ontdek de nieuwste (bord)spellen en probeer ze zelf uit
HOORN - In wijkcentrum De Zaagtand aan de Sint Eloystraat 106 in Hoorn vindt zondag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Hoornse Bordspellendag plaatst. Kom langs en ontdek wat de nieuwste (bord)spellen zijn. Natuurlijk mogen bezoekers ze ook zelf uitproberen. Schermpjes van telefoons en computers worden steeds...
Kort nieuws SchaatsenHOORN / HOOGKARSPEL - Schaatstrainingsgroep (STG) Solid Aqua is 1 oktober gestart met de trainingen op het ijs van kunstijsbaan De Westfries in Hoorn. Jeugdleden die al een beetje kunnen schaatsen zijn welkom bij STG Solid Aqua om met plezier beter te leren schaatsen. Zij kunnen maandag- en woensdag van... Flintstones-tentoonstelling in Museum van de 20e Eeuw HOORN - Yabba Dabba Doo! Het Museum van de 20e Eeuw eert de Flintstones - inmiddels al bijna zestig jaar oud - met een tentoonstelling die te zien is van 13 oktober tot en met 3 maart 2019. Behalve veel prachtige, originele Flintstones-memorabilia is er veel te doen voor jong... Pisa zoekt versterking voor team gastvrouwen en -heren HOORN - Inloophuis Pisa heeft een stabiel team van vrijwillige gastvrouwen en -heren. Toch kan het gebeuren dat iemand weggaat of zijn/haar aandacht aan andere zaken wil of moet schenken. Dát, gecombineerd met een uitbreiding in het aanbod en dus een toename van werkzaamheden, betekent momenteel dat Pisa op zoek... Skotwal-achttal in Het Park HOORN - In de Othellozaal van Schouwburg Het Park in Hoorn gaan zaterdag 20 oktober de stoelen aan de kant. Dan pakt Skotwal flink uit met een stevige acht man sterke band. De drie mannen van Skotwal krijgen met hun West-Friese country steeds meer bekendheid in de regio. Dat stemt... 'Onbegrip maakt POTS nóg moeilijker'
Esmée had jarenlang hartkloppingen zonder juiste diagnose
HOORN - Naar schatting hebben zo'n 34.000 Nederlanders last van ernstige duizeligheid en uitputting ten gevolge van het Posturaal Orthostatisch Tachycardie Syndroom, afgekort POTS. Gemiddeld duurt het echter vier jaar voordat zij de juiste diagnose krijgen. Deze maand vragen POTS-patiënten aandacht voor deze aandoening van het autonome zenuwstelsel én zamelen...
Seniorenkoren geven miniconcerten HOORN - De 39e editie van de Senioren Zangersdag vindt woensdag 17 oktober in de Regenboogzaal van wijkcentrum De Huesmolen (Huesmolen 60 in Hoorn) plaats. Burgemeester Jan Nieuwenburg opent de dag om 10.00 uur. Daarna treden zes seniorenkoren uit Hoorn en omstreken op, elk met een miniconcert van twintig minuten.... Dier van de Week HOORN - Brechtje is een lieve, gesteriliseerde poes van circa drie jaar oud. Omdat ze gevonden is, is helaas niets bekend over haar achtergrond. In elk geval is Brechtje dol op aandacht en knuffelen, maar ze moet wel een klik met je hebben want anders kan ze ook ineens een... D’r op uit MuziekHoorn- Zat 13 okt - Purple Project (Prins tribute) in Manifesto, Holenweg 14c. Dé Noord-Hollandse Prince-tributeband. Aanvang 21.00 uur. Tickets en info: www.manifesto-hoorn.nl. Oosterleek- Zon 7 okt - Oosterleek Back to the Sixties: optreden van de formatie The Cosy Rockers in Herbergh 't IJsselmeer. Aanvang 14.30 uur, entree 6 euro.... 'Ik weet van mezelf wanneer het fout gaat'
Ervaringsdeskundige John Wallaart start lotgenotengroep 'bipolaire stoornis'
HOORN - Bij RCO De Hoofdzaak in Hoorn start vrijdag 19 oktober een nieuwe lotgenotengroep, bedoeld voor mensen met een bipolaire stoornis. De groep wordt geleid door twee ervaren ervaringsdeskundigen, onder wie John Wallaart (56) uit Hoorn. "Het is een ziekte die niet alleen voor jezelf, maar ook voor je...