Rodi

Doe mee met de Streker Oerbos Survivalrun

23 juli 2018 - 08:34

Doe mee met de Streker Oerbos Survivalrun

REGIO - De Streker Survival Vereniging in Stedebroec houdt sinds 2000 elke twee jaar een survivalrun en de tiende editie staat gepland op zondag 14 oktober. Deelnemers kunnen kiezen uit de 8, 13 en 18 kilometer. Als vanouds wordt een gevarieerd parcours uitgezet vanaf het streekbos, via natuurgebied de Weelen, Bovenkarspel, Grootebroek, naar de finish op de atletiekbaan van SAV in Grootebroek. De survivaltocht wordt grotendeels over onverhard terrein afgelegd, waarbij de sporters onderweg maximaal zestig hindernissen moeten nemen. Deze bestaan uit sloten, duikers, hopen grond, bomen en alles wat er verder tussen is geplaatst en gehangen, zoals touwen, netten en balken. De organisatie bouwen ook een aantal takelhindernissen. Ook kunnen de deelnemers subben, handboogschieten, houthakken, boomstammen sjouwen en zandzakken sjouwen.De run krijgt steeds meer nationale bekendheid, hetgeen blijkt uit het deelnemersveld. Deze is uitgegroeid tot het maximum van 1.100 kandidaten. Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar voor recreatief en 12 jaar voor de wedstrijddeelnemers. Op dit moment hebben zich al een kleine 900 deelnemers zich ingeschreven voor de run, dagelijks komen hier nog deelnemers bij. Wacht dus niet te lang met inschrijven.OrganisatieDe organisatie van deze tweejaarlijkse survivalrun bestaat uit een vast bestuur van zeven mensen en een bouwploeg van zo’n twaalf man. Naast deze kern zijn er met name op de dag van de run nog zeker 250 vrijwilligers in touw bij onder meer de hindernissen, start en finish, inschrijving en als verkeersregelaar. Wie het leuk lijkt om deze dag een hindernis te bemannen en de deelnemers te ondersteunen, aanmelden kan via Caroline Kaagman: Marcel.caroline@quicknet.nl. Zonder vrijwilligers, en niet te vergeten de hulp van de diverse verenigingen, reddingsbrigades en Rode Kruis, is de organisatie van dit sportspektakel onmogelijk.Meer informatie, kijk op www.ssv-oerbos.nl.Survivalliefhebbers, noteer zondag 14 oktober alvast in de agenda.
23 juli 2018 - 08:34

Varen met Wilskracht

22 juli 2018 - 06:48

Varen met Wilskracht

BOVENKARSPEL – IVN -schipper Han Oranje neemt belangstellenden zondag 5 augustus mee in de (f)luisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos te verkennen. De boot vaart door de historische vaarpolder De Weelen. De schipper kent het gebied ‘op zijn duimpje’ en vertelt onderweg een schat aan verhalen. Han informeert de deelnemers over de natuur langs en op het water, maar ook het verleden van vaarpolder Het Grootslag komt aan bod. Nu bestemd voor pleziervaart, maar vroeger de enige manier voor de tuinders om bij hun land te komen, om vervolgens volgeladen met bloemkool of aardappelen naar veiling De Tuinbouw te varen. Wie wil varen, verzamelt zich om 14.00 uur bij IVN in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21 in Bovenkarspel, om van daaruit in de aangemeerde boot te stappen. Kosten 2,50 euro en 1 euro per kind. Tijdige opgave bij Han via 0228-523266 is nodig om mee te varen. De elektrisch aangedreven boot voldoet aan de vereiste veiligheidsvoorschriften. Neem bij warm weer iets te drinken mee voor deze tocht van ongeveer twee uur.
22 juli 2018 - 06:48

'We zijn er voor elkaar als dat nodig is'Sleuteluitreiking aan bewoners Romeinhof

20 juli 2018 - 09:00

'We zijn er voor elkaar als dat nodig is'Sleuteluitreiking aan bewoners Romeinhof

ENKHUIZEN - Welwonen overhandigde donderdagmiddag 19 juli de sleutels aan de bewoners van Romeinhof 2 tot en met 30 in Enkhuizen. De vijftien hofwoningen staan tussen de David-, Romeinstraat en de Korte Davidstraat. Hier stonden 65 jaar lang 18 kleine huurwoningen. De bewoners van het Romeinhof zijn door Welwonen geselecteerd op basis van hun motivatie om een woning te willen huren in een hofje waarin het draait om nabuurschap, ofwel het Achterhoekse ‘naoberschap’. De leeftijden van de bewoners variëren van 29 tot 80 jaar. Er komen geen kinderen wonen. “Als je in het Romeinhof woont, betekent dit vooral dat je naar elkaar omkijkt en dat je er voor elkaar bent als dat nodig is”, zegt bewoonster Jannie de Wal die hier samen met haar man Jelle komt wonen. Hennie Strating, een van de andere bewoners: “Ik zie in de toekomst een kleine gemeenschap die gemoedelijk, respectvol en vriendelijk met elkaar omgaat. Met buren die een beroep durven doen op een ander. Eigenlijk de ouderwetse buurtmentaliteit.” Bewonersvereniging Drie bewoners hebben samen nagedacht over de opzet van een bewonersvereniging en de huisregels. Hierin staat onder andere dat de tuin gezamenlijk onderhouden moet worden, dat er alleen voor de eigen woning mag worden gerookt en dat er geen wasgoed aan de tuinkant mag hangen. Het lidmaatschap van de bewonersvereniging is verplicht, want dat bevordert het welzijn en de sociale betrokkenheid in het hofje. Van de verenigingscontributie wordt onder andere de tuin gezamenlijk onderhouden. De huisregels en de hoogte van de contributie worden jaarlijks in de algemene ledenvergadering vastgesteld of gewijzigd. Voordeur en bankje De oude huurwoningen zijn in de zomer van 2017 gesloopt, waarna het Enkhuizer Aannemingsbedrijf (EAB) de hofwoningen heeft gebouwd. In overleg met de gemeente Enkhuizen zijn de adressen gewijzigd in Romeinhof 2 tot en met 30 (even nummers). Het Romeinhof heeft vier drie- en elf tweekamerwoningen. Allemaal hebben ze aan de hofzijde de voordeur en onder het raamkozijn een betonnen bankje. Het ontwerp is van Inbo Architecten uit Amsterdam. De hoftuin is ontworpen door Jan de Vries van hoveniersbedrijf Grijs Kleurt Groen. De aanleg start in het najaar in overleg en in samenwerking met de bewoners.
20 juli 2018 - 09:00

Workshop bokstraining voor tieners

19 juli 2018 - 17:22

Workshop bokstraining voor tieners

ENKHUIZEN - Deelnemers aan de maandelijkse Tienermixclub van Jeugdbelangen gaan dit keer - zaterdag 28 juli van 13.30 tot 16.30 uur - per fiets naar The Gym Enkhuizen, de locatie van de workshop. De groep vertrekt vanaf de locatie van Jeugdbelangen aan de Anjerstraat 1a in Enkhuizen. De tieners van tien tot en met vijftien jaar krijgen hier van Boksteam Vargas een bokstraining. Ze gaan aan de slag met gewichten, trainen op de bokszakken en doen andere oefeningen waarbij het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt. Inschrijven kan tot en met 25 juli via info@jeugdbelangen.com of 06-42813228. De clubruimte van Jeugdbelangen aan Anjerstraat 1a is bereikbaar via de zij-ingang van buurthuis IJsselzand. De volgende tienermixclub staat zaterdag 25 augustus gepland.
19 juli 2018 - 17:22
Enkhuizen
Doe mee met de Streker Oerbos Survivalrun REGIO - De Streker Survival Vereniging in Stedebroec houdt sinds 2000 elke twee jaar een survivalrun en de tiende editie staat gepland op zondag 14 oktober. Deelnemers kunnen kiezen uit de 8, 13 en 18 kilometer. Als vanouds wordt een gevarieerd parcours uitgezet vanaf het streekbos, via natuurgebied de Weelen,... Buurtbus start proef in zomervakantie REGIO - De Buurtbusvereniging Wase 438 verzorgt een busdienst met vrijwilligers tussen Wervershoof en Enkhuizen en start in de zomervakantie met een proef. Een tijdelijke halte bij Sprookjeswonderland/zwembad is tot 2 september toegevoegd. De stop is vanuit de richting Rode Paard en Station Enkhuizen te bereiken tussen 10.00 en 17.00... Orgelconcert Jos Maters hervormde kerk VENHUIZEN - Jos Maters geeft 27 juli om 20.00 uur een orgelconcert op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de hervormde kerk, aan de Kerkweg in Venhuizen. Jos Maters is een bekend jong toptalent onder de organisten. De orgelcommissie is blij dat hij wederom een concert geeft in... Trekzakfestival met Carel Kraayenhof ENKHUIZEN - De verzamelplek van tientallen trekzakspelers is zondag 29 juli in het restaurant van het NS-station, aan Stationsplein 2 in Enkhuizen. Zij gaan vanuit daar om 13.00 uur naar de kades rond de havens om hun muziek te laten horen. Door de diversiteit van aanmeldingen belooft het een middag... Varen met Wilskracht BOVENKARSPEL – IVN -schipper Han Oranje neemt belangstellenden zondag 5 augustus mee in de (f)luisterboot om de natuur in de omgeving van het Streekbos te verkennen. De boot vaart door de historische vaarpolder De Weelen. De schipper kent het gebied ‘op zijn duimpje’ en vertelt onderweg een schat aan verhalen.... Enkhuizen op zoek naar wethouder ENKHUIZEN – De gemeenteraad van Enkhuizen gaf de afgelopen maanden vorm aan een nieuwe manier van samenwerken: een raadsbreed gedragen agenda en een op basis van vakinhoudelijke profielen geselecteerd college. De raad heeft op 11 juli de eerste fase, de raadsagenda, unaniem vastgesteld. Voor de tweede fase, de selectie van... Expositie in kerk Bessie LUTJEBROEK - In de zomervakantie niet veel te doen? Kom dan een kijkje nemen in het Cultureel Centrum Bessie, P.J.Jongstraat 85 in Lutjebroek. Tot zondag 12 augustus kunnen belangstellenden een expositie bezichtigen van elf kunstenaars uit Noord-Holland. Bezoekers zien daar verschillende kunstvormen in één tentoonstelling. De exposanten zijn Timbert van... Zomeravondwandelingen van start ENKHUIZEN - De maandagavonden in Enkhuizen staan, net als voorgaande jaren, in het teken van de zomeravondwandelingen. Gidsen van VVV Enkhuizen e.o. leiden deelnemers tijdens deze wandelingen door de binnenstad. Wandelaars worden meegenomen langs monumenten en bezienswaardigheden. Op luchtige wijze wordt ingegaan op de historie en het ontstaan van Enkhuizen....

'We zijn er voor elkaar als dat nodig is'
Sleuteluitreiking aan bewoners Romeinhof

ENKHUIZEN - Welwonen overhandigde donderdagmiddag 19 juli de sleutels aan de bewoners van Romeinhof 2 tot en met 30 in Enkhuizen. De vijftien hofwoningen staan tussen de David-, Romeinstraat en de Korte Davidstraat. Hier stonden 65 jaar lang 18 kleine huurwoningen. De bewoners van het Romeinhof zijn door Welwonen geselecteerd...
D’r op uit DiversenMedemblik- Zon 22 juli - Oldtimerdag in het centrum. De eerste deelnemers arriveren om 9.30 uur. Na de rondrit komen de automobielen rond 12.00 uur weer aan op Nieuwstraat, waarna het publiek ze allemaal kan bekijken. De toegang is gratis.MarktenBovenkarspel- Zon 22 juli - Kofferbakmarkt in het Nassaupark (voor de... Workshop bokstraining voor tieners ENKHUIZEN - Deelnemers aan de maandelijkse Tienermixclub van Jeugdbelangen gaan dit keer - zaterdag 28 juli van 13.30 tot 16.30 uur - per fiets naar The Gym Enkhuizen, de locatie van de workshop. De groep vertrekt vanaf de locatie van Jeugdbelangen aan de Anjerstraat 1a in Enkhuizen. De tieners van... Beleef de avonturen van Dirck China ENKHUIZEN - In 1555 vertrekt Dirck China als elfjarige jongen uit Enkhuizen om de wereld te ontdekken aan boord van een VOC-schip. Stap deze zomer in de schoenen van Dirck, aan boord van het mobiele DigiLAB in de Bibliotheek Enkhuizen. Hoe was het leven op zee aan boord van een... Vijf zondagochtend-koffieconcerten in de Drom ENKHUIZEN - In de Drommedaris in Enkhuizen vinden ook dit jaar vijf zondagochtend-koffieconcerten plaats van The International Holland Music Sessions (TIHMS). TIHMS biedt een uniek, internationaal platform voor jonge gepassioneerde toptalenten op piano, viool en cello. Tijdens de Summer School volgen de studenten lessen en masterclasses van gerenommeerde topmusici en... 'Neem elk probleem alsjeblieft serieus'
Jack Keijzer vindt steun bij Rogier Hulst Foundation
HOOGKARSPEL - Eén zoon verliezen door moord, de andere door zelfmoord. Wie zelf ouder is, kan het zich maar moeilijk voorstellen. Voor Jack Keijzer (61) uit Hoogkarspel is het de keiharde realiteit. In 2007 verloor hij zijn zestienjarige zoon Pascal, in 2016 zijn zoon Remy (22). "Naar omstandigheden gaat het...
Huttendorp groeit dankzij vrijwilligers ENKHUIZEN - Het Huttendorpfestijn in het Wilhelminaplantsoen in Enkhuizen - van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 juli - heeft dit jaar 25 extra kinderen kunnen plaatsen. Dit is te danken aan het gestegen aantal vrijwilligers. Meer dan 65 vrijwilligers zorgen ervoor dat 175 kinderen naar hartenlust hutten kunnen... Dagbestedingsactiviteiten 'onder één dak' ENKHUIZEN - In het stadhuis van Enkhuizen ondertekenden zorgorganisaties Leviaan, Baanbreker, LeekerweideGroep, Esdégé-Reigersdaal en Omring dinsdagmiddag 17 juli een convenant met elkaar en met gemeente Enkhuizen. In dit convenant is afgesproken samen te werken aan een zo mooi en breed mogelijk aanbod en uitvoering van dagbestedingsactiviteiten voor iedere burger van... Eerste lustrum voor WestfriesPlezier BOVENKARSPEL - Het koor WestfriesPlezier viert dit jaar het eerste lustrum. "Dankzij de inzet van bestuur en koorleden hebben wij nu ons eerste lustrum kunnen vieren", laat een van de leden weten. Het koor repeteert twee keer in de maand op vrijdagavond in het Vereeniginsgebouw in Bovenkarspel. "Nadat we jarenlang... Zomertango aan binnenhaven ENKHUIZEN - In Die Port van Cleve aan Dijk 74-76 in Enkhuizen vindt vrijdag 10 augustus van 19.00 tot 23.00 uur de grote Zomer-Tangosalon 2018 plaats met Argentijnse livemuziek van de Hollandse topmusici Wim Warman (piano) en Simone van der Weerden (bandoneón). Wim Warman was de pianist van het wereldberoemde... Inschrijving Seniorenschool gestart ENKHUIZEN - De Seniorenschool in Enkhuizen presenteert met trots de brochure voor het cursusseizoen 2018/2019. Er kan vanaf heden worden ingeschreven op maar liefst 69 cursussen. Tien daarvan zijn nieuw. De cursisten van de afgelopen twee jaar hebben de brochure thuisgestuurd gekregen. Ook zijn er brochures af te halen bij... Kort nieuws VakantiespelenZWAAG - De Vakantiespelen, georganiseerd door Stichting Netwerk, vinden maandag 23 juli plaats in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag (ter hoogte van Vredemaker 47). De activiteiten voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar staan in het teken van 'Afrika'. Zo kunnen zij op leeuwenjacht, een hut kleien,...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief