Rodi

Eliot Charisma wint zijn derde draverij

22 september 2018 - 10:14

Eliot Charisma wint zijn derde draverij

ENKHUIZEN - Eliot Charisma won afgelopen donderdag in Enkhuizen zijn derde kortebaan van het seizoen. De ruin was samen met Lindsey Pegram een klasse apart op de Paktuinen, maar maakte het in de finale nog even spannend met een galoppade. Up Up and Away en John Dekker eindigden als tweede. Op snelheid stak Eliot Charisma er bovenuit in het drukke en gezellige Enkhuizen. Achtereenvolgens reeg de troef van trainer Mark de Jong en eigenaresse mevrouw Jonkman Fleur Swagerman, Diesel Scott, Faustus en Contador aan de zegekar alvorens ook Up Up and Away eraan moest geloven. De finale werd, in tegenstelling tot de rest van de middag, niet beslist met spectaculaire ritten. In de eerste rit pakte de troef van John Dekker een grote voorsprong bij de start. In de achtervolging maakte Eliot Charisma zijn eerste en enige galoppade van de dag. In rit twee ging Up Up and Away in galop, waarna hij in de derde rit te vroeg van start ging. Het was daarom Pegram die de ereronde met chocoladerepen voor de vele aanwezige kinderen mocht rijden.Pegram deed met de overwinning goede zaken in het pikeursklassement. Te meer, omdat ze ook Southwind Raptor naar de derde plaats reed. In totaal scoorde ze daarmee 7 punten. Directe concurrent Manon Pools scoorde 'slechts' 1 punt met de vierde plaats van Contador. Het verschil is nu 9 punten in het voordeel van Pegram.John Dekker verzekerde zich op de Paktuinen van de pikeursprijs van de Rabobank West-Friesland. De 'catchdriver' won dit seizoen al in Wognum, Venhuizen en Medemblik. Met plaats twee in Enkhuizen scoorde hij opnieuw goed.De Harddraverijvereniging Enkhuizen kon aan het einde van de middag een mooi resultaat noteren. In totaal zetten de vele toeschouwers 28.819 euro in, een nieuw lokaal record.
22 september 2018 - 10:14

Veiligheidsregio zet woonvoorziening De Boerderij in het zonnetje

22 september 2018 - 09:25

Veiligheidsregio zet woonvoorziening De Boerderij in het zonnetje

ENKHUIZEN - Woonvoorziening De Boerderij in Enkhuizen werd vorige week dinsdag in het zonnetje gezet door Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en de gemeente Enkhuizen. Esdégé-Reigersdaal heeft op eigen initiatief extra maatregelen getroffen om de locatie nóg brandveiliger te maken. Na de jaarlijkse controle voorzag de brandweer de organisatie van advies om de woonzorgboerderij brandveiliger te maken. Esdégé-Reigersdaal volgde het advies van de brandweer niet alleen op, maar besloot zelfs om nog een stap verder te gaan. Naast de aangeraden maatregelen, troffen zij ook zogenaamde bovenwettelijke maatregelen. Zo zijn de verblijfsruimtes van de woonvoorziening nu uitgerust met woningsprinklers.Preventiemedewerker Rob van Amerongen legt uit hoe belangrijk brandveiligheid voor de organisatie is: “Onze organisatie vindt de brandveiligheid erg belangrijk. Het maakt onderdeel uit van de zorg die we bieden. We hebben te maken met een kwetsbare groep, die bij een brand niet altijd zelf het gebouw kan verlaten. We doen veel aan preventie. We leiden onder meer iedere medewerker op als BHV’er en doen tweemaal per jaar een ontruimingsoefening, waar indien mogelijk de cliënten aan meedoen. Daarnaast wordt er op allerlei manieren aandacht gegeven aan (brand)veiligheid om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en ook cliënten te vergroten. Dit gebeurt door middel van nieuwsbrieven, voorlichting en zelfs BHV voor cliënten”.De teamcommandant van de brandweer, Rein Hulst, noemt het lovenswaardig dat Esdégé-Reigersdaal in De Boerderij deze extra maatregelen heeft getroffen: “Het is een stap in de goede richting als organisaties ook zelf hun panden brandveiliger maken. En in hun beleidsplannen het principe van brandveiligheid en veiligheidsbewustwording hebben staan!”Wethouder Struijlaart bracht op dat moment ook een bezoek aan De Boerderij om de organisatie te complimenteren voor hun initiatief. Hij vond het goed om te horen dat Esdégé-Reigersdaal de risico’s voor deze kwetsbare doelgroep tot een minimum beperkt: “Daarbij laten zij zich niet weerhouden om investeringen daarvoor te doen, complimenten. Ook is het fijn om op te merken dat de buren een actieve rol innemen wanneer zij het brandalarm horen. Dit laat zien hoe betrokken de buurt is”.
22 september 2018 - 09:25

Oud-horecaman Theo Thijssen in het zonnetje

19 september 2018 - 12:46

Oud-horecaman Theo Thijssen in het zonnetje

ANDIJK / ENKHUIZEN - Theo Thijssen uit Enkhuizen genoot maandag 10 september volop. De 24 bewoners van Leviaan in Andijk - waar mensen wonen met een psychiatrische kwetsbaarheid - kookten een heerlijke maaltijd voor hem. Theo heeft zelf een rijk horecaverleden. Zo was hij chef-kok op de Holland-Amerikalijn, werkte hij bij meerdere horecagelegenheden en had hij een eigen zaak in Enkhuizen. Theo werkte in Enkhuizen onder meer in snackbar Kwinta, in de keuken van Du Passage en schipperscafé 't Ankertje. Deze dag zorgde er dan ook voor dat vele mooie herinneringen naar boven kwamen!
19 september 2018 - 12:46

Musical The Wedding Singer

19 september 2018 - 10:47

Musical The Wedding Singer

ENKHUIZEN / ABBEKERK - AZOV Musicals speelt de musical The Wedding Singer zaterdag 13 en zondag 14 oktober (matinee) in Theater De Nieuwe Haven, Burg P. Kromplein 6 in Abbekerk en vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober in De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen. De avondvoorstellingen beginnen om 20.15 uur, aanvangstijd matinee is 14.00 uur. Het is 1985, Ronald Reagan is net begonnen aan zijn tweede ambtstermijn als president van Amerika. We kijken op tv naar het derde seizoen van The A-team en het tweede seizoen van Miami Vice. Op de radio horen we ‘We are the world’ en ‘Dancing in the dark’. Alle meisjes hebben een crush op George Michael en Madonna doet jongensharten sneller kloppen… En Robbie, de held van ons verhaal? Robbie heeft zes jaar geleden met zijn band één hitje gescoord ‘It’s your wedding day’. Hoewel verdere hits uitblijven geeft hij niet op en is hij in afwachting van de volgende hit samen met zijn band in de tussentijd een gevierde bruiloftsband. Julia droomt van een sprookjeshuwelijk, maar voorlopig bestaat haar leven uit het uitserveren van drankjes en hapjes op bruiloften van anderen. Tijdens het opwarmen van ‘zijn publiek’ bij één van de bruiloften kondigt Robbie vol trots aan dat hij de volgende dag zal trouwen met zijn verloofde Linda. Hij ontmoet diezelfde avond Julia die één van de serveersters is. Het klikt en zij besluit hem te helpen met het schrijven van een liefdeslied voor Linda. De volgende dag echter dumpt Linda Robbie voor het altaar. Zij laat slechts een briefje achter waarin ze schrijft dat ze niet wil trouwen met een bruiloftszanger, maar met een rockster. Intussen heeft Julia een date met Glenn, een bankier op Wall Street. Ze hoopt dat hij haar ten huwelijk zal vragen en gelukkig, dat doet hij ook. Robbie ziet het na de breuk met Linda allemaal niet meer zo zitten… En Julia blijkt onzeker over haar bruiloftskus, ze laat zich door haar beste vriendin overhalen om deze te oefenen met Robbie… En wat er dan allemaal voor verwikkelingen volgen, kan iedereen zien in de musical The Wedding Singer. Meer informatie over de voorstelling en de kaartverkoop: www.azov.nl.
19 september 2018 - 10:47
Enkhuizen
Eliot Charisma wint zijn derde draverij ENKHUIZEN - Eliot Charisma won afgelopen donderdag in Enkhuizen zijn derde kortebaan van het seizoen. De ruin was samen met Lindsey Pegram een klasse apart op de Paktuinen, maar maakte het in de finale nog even spannend met een galoppade. Up Up and Away en John Dekker eindigden als tweede.... Veiligheidsregio zet woonvoorziening De Boerderij in het zonnetje ENKHUIZEN - Woonvoorziening De Boerderij in Enkhuizen werd vorige week dinsdag in het zonnetje gezet door Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en de gemeente Enkhuizen. Esdégé-Reigersdaal heeft op eigen initiatief extra maatregelen getroffen om de locatie nóg brandveiliger te maken. Na de jaarlijkse controle voorzag de brandweer de organisatie van advies om... Presentatie 'Bewust ouderschap' HOOGKARSPEL - In Bibliotheek Hoogkarspel geeft Miranda Thoma van 'Hart voluit' donderdagavond 4 oktober een presentatie over Bewust Ouderschap: de kracht van (er) ‘ZIJN’. Miranda Thoma: "Tijdens deze presentatie deel ik mijn inzichten over het belang van zelfvertrouwen, rust, aandacht, begrenzing en gelijkwaardigheid als fundament in het opvoeden. De inzichten... Oud-horecaman Theo Thijssen in het zonnetje ANDIJK / ENKHUIZEN - Theo Thijssen uit Enkhuizen genoot maandag 10 september volop. De 24 bewoners van Leviaan in Andijk - waar mensen wonen met een psychiatrische kwetsbaarheid - kookten een heerlijke maaltijd voor hem. Theo heeft zelf een rijk horecaverleden. Zo was hij chef-kok op de Holland-Amerikalijn, werkte hij... Musical The Wedding Singer ENKHUIZEN / ABBEKERK - AZOV Musicals speelt de musical The Wedding Singer zaterdag 13 en zondag 14 oktober (matinee) in Theater De Nieuwe Haven, Burg P. Kromplein 6 in Abbekerk en vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober in De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen. De avondvoorstellingen beginnen om 20.15... Kinderboekenschrijfster uit Grootebroek signeert boek BOVENKARSPEL - Iedereen die weleens verliefd is geweest, kent het gevoel: kriebels in je buik, de hele dag bij die ander willen zijn en nergens anders meer aan kunnen denken. In haar nieuwe boek 'Waarom je meestal gek bent op...' legt schrijfster en wetenschapper Esther Walraven-Bakker uit waar dat lekkere... Kort nieuws BridgecursusENKHUIZEN - De Enkhuizer Bridgeclub start met een opfriscursus. De opzet van de bridgecursus is zodanig, dat deze cursus geschikt is voor iedereen die de beginnerscursus heeft gevolgd of de basisbeginselen van het bridge beheerst. Maar ook de al langer spelende bridger, die zijn niveau wil verdiepen, kan bij deze... Maak kans op filmkaartjes ENKHUIZEN - In samenwerking met Cinema Enkhuizen biedt Weekblad de Drom deze week twee kaarten aan voor de film The Children's Act. Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof. Ze staat bekend om haar weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk op springen staat, stort ze... Evenementenkalender MarktOosterblokker- Zon 30 sept - Vlooienmarkt in Cultureel Centrum Pancratius van 10.00 tot 16.00 uur. Entree 1 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding gratis. Adres: Oosterblokker 98. Meer informatie: www.ccp.nu.ActiviteitenEnkhuizenActiviteiten in De Bonte Veer (Wielewaal 1): woe 19 sept 9.30-11.00 uur inloopochtend ‘Koffie met een rietje’ voor ouders... Talloze activiteiten tijdens Halloweenfair HEM - Na een geslaagde editie van de Halloweenfair in Hem vorig jaar, heeft de organisatie weer veel energie gestoken in de derde editie van dit evenement. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober zijn talloze activiteiten te doen. Zo is er een gezellige sfeermarkt met een grote variatie aan kramen... Award Sociale Veiligheid GROOTEBROEK - In de aula van de Praktijkschool Westfriesland in Grootebroek vindt 25 september van 12.30 tot 13.30 uur een een schoolbrede bijeenkomst plaats. Er wordt een Award Sociale Veiligheid uitgereikt. Een prijs, toegekend door de Stichting Veilig Onderwijs, voor het bereiken van een hoge mate van sociale veiligheid op... Schildpadden en baardagamen 'in the picture' BOVENKARSPEL - Een beetje prehistorisch van uiterlijk zijn ze wel, en ze kunnen oud worden als huisdier, mits ze goed verzorgd worden. Reptielenverzorger Mychel Cornelissen houdt zondag 23 september vanaf 14.00 uur een reptielenpresentatie bij het IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Hij neemt een aantal baardagamen en... Lollapalooza terug in Drom ENKHUIZEN - Lollapalooza is donderdag 27 september om 20.00 uur terug in de Drommedaris in Enkhuizen met traditionele jazz, swingende drums en blazers, geïnspireerd door de grootheden uit New Orleans en U.K. Na een kleine zomerstop, zijn de Lolla’s klaar voor het nieuwe seizoen en staan ze weer te trappelen!... Huiskamer van Enkhuizen zoekt versterking ENKHUIZEN - De Huiskamer van Enkhuizen is bedoeld voor mensen die zelfstandig wonen en voor wie het van belang is een paar dagen per week onder de mensen te zijn en samen activiteiten te doen. Hierdoor wordt de mantelzorger ontlast. Bij deze activiteiten worden zij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. En... Enigmahuis ook in IJsselzand ENKHUIZEN - Mantelzorgers, mensen met beginnende dementie en mensen die zich alleen of eenzaam voelen, kunnen vanaf donderdag 4 oktober ook voor een praatje of advies bij het Enigmahuis in buurthuis IJsselzand terecht. Het Enigmahuis is een welzijnsvoorziening waar iedereen zonder indicatie altijd welkom is. De locatie IJsselzand aan de... 'Het is één grote reünie'
Enkhuizen kijkt uit naar Harddraverijdag
ENKHUIZEN - Het is er alweer bijna tijd voor: de Harddraverijdag in Enkhuizen. De Haringstad staat al sinds 1906 op de derde donderdag van september in het teken van dit evenement op de Paktuinen. De deelnemers strijden donderdag 20 september vanaf 13.30 uur om de grote prijs van Enkhuizen. "Het...
Smartlappenkoor organiseert Korenfestival BOVENKARSPEL - Het BroekerhavenSmartlappenkoor houdt zondag 28 oktober haar vijftiende Korenfestival in het Vereenigingsgebouw De Tuf in Bovenkarspel. Het eerste koor begint om 13.00 uur en het laatste koor sluit om 17.00 uur de middag af. De koren die zijn uitgenodigd komen allemaal uit West-Friesland. Het gaat om: SchalmSingers uit... Gratis Wecycle Recycle Kwartetspel bij SKIK HOOGKARSPEL - Kinderboerderij SKIK uit Hoogkarspel is een Wecycle-inleverpunt en geeft kwartetspellen weg bij inlevering van afgedankte, kleine elektrisch apparaten (op is op). Het kwartetspel geeft jong en oud spelenderwijs informatie over alle Wecycle-inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste... Excursie bij nieuwe Marker Wadden REGIO - De Marker Wadden zijn onlangs officieel geopend; een in 2016 in aanleg genomen meerledig eilandgebied in het Markermeer, op ongeveer vier kilometer van de Houtribdijk, die Enkhuizen en Lelystad verbindt. Vanaf nu is het eiland te bezoeken per boot. In 2016 is er gestart met de aanleg van... Seed Valley bestaat tien jaar REGIO - In tien jaar tijd is het samenwerkingsverband Seed Valley ontwikkeld van een sectorinitiatief naar een sterke merknaam voor de zaadindustrie in Noord-Holland. Nederland is wereldwijd koploper als het gaat over de ontwikkeling van groente- en bloemenrassen. Het kenniscentrum van deze activiteiten ligt in Seed Valley. Seed Valley is...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief