Rodi

Een avondje vertier met U vraagt...!Toneelvereniging Sint Genesius presenteert blijspel

14 november 2018 - 09:21

Een avondje vertier met U vraagt...!Toneelvereniging Sint Genesius presenteert blijspel

ZUIDERMEER – Toneelvereniging Sint Genesius uit Zuidermeer is al enige maanden in voorbereiding op haar jaarlijkse uitvoeringsweekend in de derde week van november. De leden kozen dit jaar voor een blijspel dat, denkt regisseur en secretaris Ronald Smit, in deze omgeving nog niet te zien is geweest: U vraagt…! Geschreven door Jan Duijnhoven. Een stuk in vier vlotte bedrijven, speelt zich af binnen een uitzendbureau. De maar liefst zeventien zeer uiteenlopende rollen zullen door veertien personen worden ingekleed, wat de in 1930 opgerichte club de kans geeft om drie nieuwe speelsters te verwelkomen. En een oud lid; die keert in elk geval voor één keer op het oude nest terug. Voor twee van de drie bestuursleden is 2018 een jubileumjaar, in 1993 waren zijzelf twee van de toen maar liefst vijf debutanten. Toneelvirus“Op mijn 22e ben ik begonnen met toneel", zegt Ronald Smit. "Ik was al aangestoken met het 'toneelvirus' door de hoofdrol in de afscheidsmusical van de lagere school en schoolcabaret op de middelbare school. Met mijn moeder al actief als souffleuse was dit een logische stap, al had ik toen nog niet verwacht er zolang mee door te gaan. Na vier jaar was ik bestuurslid en later secretaris en na twaalf jaar spelen startte ik met de regie. Sint Genesius is een prettige club met hele actieve leden en dat versterkt elkaar enorm. Voor elke uitdaging wordt een oplossing gevonden en er komt steeds meer publiek naar ons kijken, soms nog meer van buiten het dorp dan uit Zuidermeer zelf."Geïnspireerd“Ik begon 25 jaar geleden, geïnspireerd door mijn vader Nico", laat Monique Klein-Vriend weten. "Ik vond het erg leuk om nog jaren samen met hem en ook een aantal jaren met mijn zus Suzan samen op de planken te staan. De spanning die je met de hele groep opbouwt richting de uitvoeringsavonden en dan de ontlading na afloop is elk jaar weer bijzonder om mee te maken. De laatste jaren houd ik mij vooral aan de zijlijn bezig met het toneelstuk, als voorzitster van de vereniging. Door de grote inzet van alle betrokkenen en het trouwe publiek een leuke rol om te mogen vervullen.Avondje vertierWie eens een kijkje wil nemen bij Sint Genesius, is van harte welkom op 23 en 24 november in het prachtige en sfeervolle dorpshuis, Zuidermeerweg 56a in Zuidermeer. Reserveren is niet nodig, de zaal gaat om 19.30 uur open. "Ik heet de toeschouwers om 20.00 uur welkom heten voor een avondje vertier", zegt Monique. "De entree bedraagt slechts 5 euro en voor de jeugd van de basisschool maar een euro! In de pauze kunt u de vereniging extra steunen door lootjes te kopen en kans maken op een leuke of lekkere prijs. Na afloop zorgt dj SKIK voor een prettige stemming om na te genieten. Gegarandeerd een gezellig avondje!".
14 november 2018 - 09:21

Jonge ouders in Opmeer krijgen speciaal geboortekoffertjeBrandpreventieweken

12 november 2018 - 10:47

Jonge ouders in Opmeer krijgen speciaal geboortekoffertjeBrandpreventieweken

OPMEER – De familie Groot kreeg vorige week kraambezoek van burgemeester Nijpels van de gemeente Opmeer. Hij overhandigde het speciale brandweer-geboortekoffertje, waar een brandmelder, een slabbetje en handige tips om een brand te voorkomen inzitten. In het kader van de brandpreventieweken hebben alle ouders, die in oktober een kindje kregen, zo’n geboortekoffertje ontvangen. Uit onderzoek blijkt dat jonge mensen eerder het slachtoffer worden van een woningbrand dan andere leeftijdsgroepen. Tegelijkertijd lijkt deze groep zich minder bewust van de risico's. Vandaar dat de brandpreventieweken zich dit jaar op deze groep richten. Jonge ouders gebruiken bijvoorbeeld veel elektrische apparaten met een hoog brandrisico, zoals een wasdroger. Daarnaast heeft een druk gezin vaak minder tijd om na te denken over de risico's op een brand. Uit een steekproef die brandweer hield, blijkt bijvoorbeeld dat 40% van de jonge ouders het filter van een wasdroger niet na elke droogbeurt schoonmaakt. Terwijl dat probleem in de top-3 staat van veroorzakers van brand. Ook opladers die in het stopcontact blijven zitten, zijn een risico voor een binnenbrand. VeiligheidEn dat bewustzijn is waar het de brandweer om te doen is. De helft van de jonge ouders blijkt vooraf niet te bespreken wie bij brand welke kinderen in veiligheid brengt. Als er brand uitbreekt, weet dan hoe een beginnende brand te blussen is. Weet ook wanneer dat niet moet en direct het vluchtplan moet worden ingezet. En zo hamert de brandweer op meer maatregelen die men kan nemen om brand te voorkomen of dat men kordaat handelt als er wél brand uitbreekt. Rookmelders testen en ze zo plaatsen dat ze te horen zijn als deuren zijn gesloten. Op www.brandwondenstichting.nl/brandtest kunnen ouders een online test doen en ervaren hoe een levensechte brand is.
12 november 2018 - 10:47

Touwtjespringen bij Bonifatiusschool

12 november 2018 - 10:40

Touwtjespringen bij Bonifatiusschool

SPANBROEK – Tijdens de Nationale Sportweek in september organiseerde Team Sportservice West-Friesland voor basisscholen een Touwtjespring Challenge. Dankzij meester Lars, die een filmpje opstuurde van de kinderen van groep 3 en 4, heeft de Bonifatiusschool de derde prijs gewonnen: een beweegbox. De prijs werd uitgereikt door wethouder Robert Tesselaar van de gemeente Opmeer. Hij benadrukte het belang van bewegen en vooral ook het plezier in een leven lang sport. Ook de jeugd- en locoburgemeester van Opmeer waren aanwezig om de kinderen toe te lichten wat ze nu precies gewonnen hadden.Kinderen uitdagen om meer buiten te spelen, samen te werken aan het groepsgevoel en vooral actief bezig te zijn. Met dat doel voor ogen werden er door de bewegingsconsulenten van Team Sportservice op basisscholen springtouwtjes uitgedeeld. Scholen konden een filmpje insturen en de groep met de meeste sprongen. De Bonifatiusschool kwam als derde uit de bus. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben met elkaar zo vaak gesprongen, dat sinds vorige week een beweegbox in de gang staat. Daarin zitten leskaarten met opdrachten, die verwijzen naar de materialen in de box. Zo kunnen kinderen in de gang, of in een hoekje van de klas korte opdrachten doen, zodat ze daarna weer geconcentreerd en met meer energie verder kunnen werken in de klas. Met een grote zitbal, stuiterbal, frisbee, balanceerbord of yoga-matje wordt er aan kracht, focus en evenwicht gewerkt.
12 november 2018 - 10:40

Prins Franciscus leidt Deurdarsers naar carnaval

11 november 2018 - 11:58

Prins Franciscus leidt Deurdarsers naar carnaval

SPANBROEK – Zijn naam gonsde al door ’t Darsgat, maar toen hij ook daadwerkelijk naar voren stapte, was het evengoed een verrassing: Frank Wester leidt als Prins Franciscus van Harde Munt tot Zachte Waar als 51e Prins der Deurdarsers naar het carnaval in Spanbroek/Opmeer. In een goed gevulde zaal in café VOL in Spanbroek werden die avond hints gegeven over het nieuwe prinselijk trio, maar toen lakei Baloen de aanwezigen vroeg naar de beamer te komen, was er toch enige twijfel. De aanwezigen zagen beelden die een tipje van de sluier oplichtte. Na tromgeroffel sprong Frank Wester uit het beeldscherm tevoorschijn. Als oud bestuurslid (penningmeester) en partner van oud-Hofdame Diane kent hij vereniging goed. Ook zijn kinderen waren of zijn nog steeds betrokken bij de vereniging. Na zijn introductie haalde hij Lauretta Hoogesteger uit de zaal. Zij is ook geen onbekende: haar man Hans zit in het bestuur en de Raad van Elf, haar dochters zijn betrokken bij de Deurlopers. Als Hofdame Laurentia staat zij prins Franciscus bij. Als Adjudant koos het prinselijk paar Nick van de Gracht. Het drietal koos als thema voor aankomende carnaval: fris en fruitig.De eerste bijeenkomst voor het prinselijk trio is de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari in café De Vriendschap in Wadway. De vereniging ontvangt een Koninklijke penning, vanwege het vijftigjarig bestaan en de feestavond voor alle (oud) Deurdarsers en iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt.
11 november 2018 - 11:58
Koggenland- Opmeer
Cabaret in theaterkerk WADWAY – Cabaretier Anne-Marie Jung komt zaterdag 24 november om 20.30 uur met haar voorstelling RAM naar de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Het is haar tweede solovoorstelling. Van haar vorige programma genoot het publiek enorm, en zijzelf niet in de laatste plaats, dat een vervolg niet kon uitblijven. Ram... Een avondje vertier met U vraagt...!
Toneelvereniging Sint Genesius presenteert blijspel
ZUIDERMEER – Toneelvereniging Sint Genesius uit Zuidermeer is al enige maanden in voorbereiding op haar jaarlijkse uitvoeringsweekend in de derde week van november. De leden kozen dit jaar voor een blijspel dat, denkt regisseur en secretaris Ronald Smit, in deze omgeving nog niet te zien is geweest: U vraagt…! Geschreven...
Succesvolle dorpsveiling OBDAM – De jaarlijkse dorpsveiling in Obdam vond 9 november plaats. De mensen werden verwelkomd door de gezellige muziek van een ‘dweilorkest’ met leden van Muzieklust. Het was de hele avond gezellig en af en toe ook spannend wanneer twee mensen tegen elkaar opboden. Soms werd zelfs geapplaudisseerd voor de... The Herons en Daniël in Pianokamer SPIERDIJK – The Herons en Daniël Bos treden 24 november om 20.00 uur op in De Pianokamer, aan de Spierdijkerweg in Spierdijk. Obdammer Daniël Bos (16) is deze avond gastmuzikant. "Ik speel acht jaar gitaar en zing zes jaar. Ik ben fan van onder andere Ed Sheeran en Niall Horan... Afval scheiden basisschool van start OPMEER – Basisscholen uit de gemeente Opmeer scheiden voortaan plastic, blik, pak, gft en papier op school en laten het ophalen. Basisschool Bonifatius is de eerste school in de gemeente Opmeer die hiermee start. Chauffeurs van HVC geven donderdag 15 november om 08.45 uur les. Wethouder Bram Beemster leert de... Lenny Kuhr brengt 'Het lied gaat door' OUDENDIJK - Lenny Kuhr brengt vrijdag 14 december in het kerkje van Oudendijk het programma 'Het lied gaat door'. Zelf zegt zij hierover: "In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor. De mens en... Jonge ouders in Opmeer krijgen speciaal geboortekoffertje
Brandpreventieweken
OPMEER – De familie Groot kreeg vorige week kraambezoek van burgemeester Nijpels van de gemeente Opmeer. Hij overhandigde het speciale brandweer-geboortekoffertje, waar een brandmelder, een slabbetje en handige tips om een brand te voorkomen inzitten. In het kader van de brandpreventieweken hebben alle ouders, die in oktober een kindje kregen,...
Touwtjespringen bij Bonifatiusschool SPANBROEK – Tijdens de Nationale Sportweek in september organiseerde Team Sportservice West-Friesland voor basisscholen een Touwtjespring Challenge. Dankzij meester Lars, die een filmpje opstuurde van de kinderen van groep 3 en 4, heeft de Bonifatiusschool de derde prijs gewonnen: een beweegbox. De prijs werd uitgereikt door wethouder Robert Tesselaar van... Prins Franciscus leidt Deurdarsers naar carnaval SPANBROEK – Zijn naam gonsde al door ’t Darsgat, maar toen hij ook daadwerkelijk naar voren stapte, was het evengoed een verrassing: Frank Wester leidt als Prins Franciscus van Harde Munt tot Zachte Waar als 51e Prins der Deurdarsers naar het carnaval in Spanbroek/Opmeer. In een goed gevulde zaal in... Wereldlichtjesdag in Kerkhuys SPANBROEK – De Wereldlichtjesdag wordt zondag 9 december gehouden en op deze dag staat iedereen wereldwijd stil bij alle kinderen die er niet meer zijn. In het sfeervolle ' t Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg 37 in Spanbroek, verzorgen ritueelbegeleiders Mia Koelemeijer, Karin van ’t Klooster en Yvonne Heddes vanaf 18.30... Voice Over in Kerkhuys SPANBROEK – Voice Over geeft zaterdag 24 november om 20.00 uur een 'close harmony' concert in Muziektheater ’t Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg in Spanbroek. Dit luisterconcert wordt gegeven door drie professionele multi-instrumentalisten met een voorliefde voor zingen. Zij legden zich toe op 'close harmony' zang in de traditie van groepen... 'We borrelen weer op'
Ierse luistermuziek van Kilshannig in kerkje
AARTSWOUD – Kilshannig, spreek uit als Kilsjennik, speelt zaterdag 17 november om 20.30 uur in het kerkje, aan de Schoolstraat in Aartswoud. De Noord-Hollandse vijfman-formatie brengt akoestische luistermuziek uit voornamelijk Ierland en Schotland, waarbij het publiek kan rekenen op ingetogen ballades met prachtige harmonieën. De driestemmige zang is het kenmerk...
Leerlingen vermaken zich prima in techniekparadijs
Promotie Evenement Techniek in De Weijver
HOOGWOUD – In de tennishal van Sportcentrum De Weijver, De Weijver 6 in Hoogwoud wordt donderdag 15 van 10.30 tot 15.00 uur en vrijdag 16 november van 09.00 tot 15.00 uur het Promotie Evenement Techniek (PET-Event) worden gehouden. Bijna 2.300 kinderen uit groep 7 van vier verschillende schoolbesturen (Allure, Penta,...
'Verdien een wildcard en dans mee in liveshow'
Sinterklaasintocht in gemeente Opmeer
REGIO – Sint Nicolaas komt zondag 18 november naar alle kernen in de gemeente Opmeer. De intocht wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Opmeer en de ondernemersvereniging Hoogwoud, Aartswoud, De Weere en winkeliersvereniging Spanbroek/Opmeer." Dit keer staat de intocht in teken van Dance Dance Dance!", meldt Esther van Diepen van...
Muziekmatinee in theaterkerk WADWAY – Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen spelen 18 november om 14.30 uur hun nieuwe voorstelling Nieuws van twee Kanten in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Een muziekmatinee in deze donkere maanden. Deze ontmoeting van twee persoonlijkheden brengt literatuur en muziektheater bijeen. Nieuws van twee Kanten is een literaire,... Lezing 't Kerkhuys SPANBROEK – Klaas Aaij geeft vrijdag 23 november om 20.00 uur een persoonlijk verslag van zijn reis van Spanbroek naar het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostella in muziektheater ‘t Kerkhuys, aan de Spanbroekerweg in Spanbroek. Hij vertelt zijn belevenissen met prachtige ervaringen, maar ook het afzien en de moeilijke momenten.... Rein Genoegen speelt Ferrie Teel en de vergeetkorrels OBDAM – Toneelvereniging Rein Genoegen speelt zaterdag 24 en zondag 25 november om 14.00 uur Ferrie Teel en de vergeetkorrels in De Brink, aan de Dorpsstraat in Obdam. Een jeugdtoneelstukje in twee bedrijven geschreven door Aris Bremer. In niemandsland lopen de sprookjes uit de hand. De heer zonder naam van... The Blue Devils in De Brink OBDAM – The Blue Devils verzorgen zondag 16 december om 16.30 uur verzorgen een spetterend optreden in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink, aan de Dorpsstraat in Obdam. The Blue Devils mogen beschouwd worden als een ‘sixtiesband’. Dat imago hebben ze te danken aan hun repertoire dat bestaat uit muziek van onder... Marten Lodder kampioen dorpstoernooi AARTSWOUD – In café de Stompe Toren in Aartswoud streden dorpsgenoten eind oktober om de felbegeerde titel ‘kampioen van het dorpstoernooi biljarten 2018’. De voorrondes zijn op vier avonden gespeeld, waarbij de jeugd goed vertegenwoordigd was. Dit maakte een mooie mix van jong en oud(er), ervaren spelers, beginners en gezelligheidszoekers.... GGZ biedt online hulp REGIO – GGZ NHN heeft diverse zelfhulpmodulen op de website www.ggz-nhn.nl/zelfhulp nu ook toegankelijk gemaakt voor inwoners. De korte online trainingen gaan over, onder andere: minder piekeren, beter slapen, fluitend naar het werk. Er zijn in totaal tien verschillende modulen. Deze zelfhulp via internet werkt goed als de klachten niet... Dorpsbijeenkomst Integraal Kind Centrum REGIO – Inwoners van Spanbroek, Opmeer en Hoogwoud kunnen meedenken tijdens een dorpsbijeenkomst over de locatie voor het Integraal Kind Centrum in Spanbroek/Opmeer op 22 november van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis aan de Klaproos in Opmeer en de bespreking over een locatie in Hoogwoud op 15 november... EHBO cursus SPANBROEK – Ongevallen komen dagelijks voor in het verkeer, op het werk, rond het huis of tijdens het sporten. Belangrijk is om zo snel mogelijk de juiste (eerste) hulp te bieden. Dit gebeurt vaak door gediplomeerde EHBO’ers. Wie niet lijdzaam wil toezien, kan zich opgeven voor een EHBO cursus die... Rommelmarkt in Rozenstaete DE GOORN – In woon- en zorgcentrum De Rozenstaete wordt zondag 11 november een najaarsmarkt gehouden. Iedereen is van 14.30 tot 17.00 uur van harte welkom in de zaal. Leden van handwerkclub De Rozenstek verkopen hun zelfgemaakte handwerken, die zij het afgelopen jaar op de woensdagmiddag maakten. Ook zijn tafels... Tommaso Perazzo Trio in Brakenkerkje OBDAM – Het Tommaso Perazzo Trio treedt zaterdag 24 november op in ’t Brakenkerkje, Dorpsstraat 38 in Obdam. Een energiek akoestisch trio met grote talenten van het Conservatorium van Amsterdam, ieder met hun eigen invloeden, van traditionele swing en blues tot moderne jazzpiano. Genua, Athene, Napels: uit deze Zuid-Europese steden...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief