Rodi

De Borst en De Kleijn starten seizoen met tweede plek

18 april 2017 - 09:24

De Borst en De Kleijn starten seizoen met tweede plek

ZANDVOORT - Dennis de Borst en Martin de Kleijn hebben de Paasraces op het Circuit Zandvoort weten af te sluiten met een podium. Op een natte baan eindigde het duo in de Febo Racing SEAT, na de nodige technische problemen, als tweede. Ze mochten zodoende een beker mee naar huis nemen. Voor Dennis en Martin begon het nieuwe seizoen met een verbeterde SEAT en met Hankook een nieuw bandenmerk. In de vrije trainingen wisten de heren zich snel aan te passen, ook omdat er nieuwer en sneller asfalt op het voor hen bekende Circuit Zandvoort is neergelegd. In de kwalificatie reden Dennis en Martin de vierde tijd in de klasse. Zaterdag 15 april was de eerste race. Helaas voor Dennis werd de race lang geneutraliseerd, vanwege een lang oliespoor op de baan. "Ik was direct snel en kon lekker strijden. Zo kon ik de BMW van Van der Berg voorbij. Helaas was er een lange safetycarperiode, waardoor ik niet verder kon strijden. De banden warmhouden was het enige wat ik kon doen."Toen de wedstrijd werd hervat, lagen de heren van Febo Racing op podiumkoers, maar een laag oliepeil zorgde dat de wagen in de noodloop ging. Meer dan een achtste plek zat er niet in. "Enorm balen dat we zo een podiumplek uit handen moeten geven", liet Dennis teleurgesteld na wedstrijd weten. "De wagen schoot meerdere keren in de noodloop. Zodoende misten we de snelheid en kon de concurrentie aan ons voorbij komen. Geen goed begin van het seizoen."Zondag 16 april stond de tweede race op het programma. Het team moest hard aan het werk om de motor te wisselen. "Na lang zoeken hebben we de elektronica vervangen. De wagen liep hierdoor goed, alleen hadden we wel wat minder vermogen", liet Dennis weten. "Mijn start was erg goed en ik wist zelfs een gat te slaan van meer dan tien seconden naar Eric van den Munckhof. Alleen toen kwam de safetycar de baan op." Na de neutralisatie besloot Dennis langer door te rijden, voordat hij het stuur overgaf aan Martin.Martin kreeg te maken met droogte, regen en hagel. Als vierde algemeen, hiermee snellere Porsches achter zich houdend, en als tweede in de klasse kwamen de heren over de meet. "Vooraf had ik dit resultaat niet verwacht. Toen het begon te regenen kozen we voor regenbanden, een prima keuze. Helaas kwamen we aan het eind net een seconde te kort voor de winst. Met de resultaten van vandaag ben ik dan ook meer dan tevreden."
18 april 2017 - 09:24

Op vaarexcursie met De Poelboerderij

17 april 2017 - 00:01

Op vaarexcursie met De Poelboerderij

WORMER - Natuurliefhebbers kunnen komend weekend weer mee op vaarexcursie. Zaterdag 22 april verzorgt De Poelboerderij in Wormer de excursie 'Dauwtrappen voor vroege vogels' en zondag 23 april is er 'Weidevogels spotten.' In de vroege ochtend is het ontwaken van het natuurleven in het veld een bijzondere ervaring. Het licht is nog diffuus, maar de vogels laten zich nu het meeste zien en vooral horen. Wie weet, klinkt ook de hoempende roep van de roerdomp. In elk geval horen deelnemers aan de vaarexcursie 'Dauwtrappen voor vroege vogels' de zang van blauwborsten, karekieten, rietzangers, rietgorzen en veldleeuweriken. De excursie onder leiding van een gids begint om 6.00 uur 's ochtends. Zondag 23 april om 13.30 uur kunnen natuurliefhebbers met een gids van De Poelboerderij weidevogels spotten. Zodra de weidevogels weer op gewicht zijn na hun lange reis begint de paarvorming en territoriumafbakening met indrukwekkende paringsrituelen. Sommige kieviten zijn al aan het broeden of hebben pullen. Andere buitelen nog baltsend en luid roepend door de lucht. Grutto's zijn hoog in de lucht aan het stuntvliegen en laten zich volop horen. Tureluurs maken indruk met trilvluchten en scholeksters houden hun typische tepietceremonies op sosen, hun vaste verzamelplaatsen. Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.
17 april 2017 - 00:01

Luistermuziek en up tempo in WormerQuartier

14 april 2017 - 08:27

Luistermuziek en up tempo in WormerQuartier

WORMER - De Zaanse formatie Five 4 Fun geeft zondag 30 april een concert in WormerQuartier, Wormer. Dit close harmony trio speelt voornamelijk luistermuziek, maar ook wat up tempo. Ooit begonnen met vier zangeressen en een gitarist speelt Five 4 Fun sinds een jaar of drie in de huidige samenstelling. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende liedjes vanaf eind jaren zestig tot nu. Het is voornamelijk luistermuziek, maar ook wat up tempo. Five 4 Fun brengt muziek van Crosby, Still & Nash, Venice, Bob Dylan, Neil Young, Linda Ronstadt en moderner repertoire van Adele en andere toppers.Five 4 Fun bestaat uit Miléna Saft (zang, bluesharp, percussie), Renate Waal (zang, percussie) en Jaap Kluft (gitaar, zang, bluesharp). Zij treden van 16.00 tot ongeveer 18.00 uur op. Er is geen entree. De locatie is WormerQuartier, Koetserstraat 16 in Wormer, naast het gemeentehuis.
14 april 2017 - 08:27

Word Vrienden van Wijkbus Wormerland

10 april 2017 - 12:36

Word Vrienden van Wijkbus Wormerland

WORMER - Afgelopen vrijdag 7 april heeft wethouder Elly Fens de nieuwe Wijkbus Wormerland feestelijk 'geopend'. In 2014 is de Wijkbus van start gegaan als project. In het najaar van 2016 werd het honderdste lid ingeschreven en zijn inmiddels meer dan 200 ritten per maand uitgevoerd, waaronder ritten voor Zorgcirkel Torenerf en Stichting Seniorenplezier. De vorige Wijkbus was oud en ging steeds meer mankementen vertonen. Men is blij met de nieuwe en verbeterde wijkbus - dus dat moest gevierd met koffie, thee en gebakjes met het logo van Wijkbus Wormerland. De bus stond op een mooi plekje op de markt van Wormer zodat iedereen hem van buiten en binnen konden bekijken. Na het doorknippen van het lint en de mooie woorden van wethouder Elly Fens, is de bus officieel in gebruik genomen.Het is nu zaak om de bus betaalbaar te houden voor de inwoners van Wormerland. Hiervoor wordt in de week van zaterdag 20 t/m zaterdag 27 mei in Wormerland gecollecteerd. De organisatie van Wijkbus Wormerland zoekt hiervoor nog collectanten. Ook worden de lokale ondernemers binnenkort benaderd met een sponsorverzoek. Betrokkenen kunnen ook helpen door 'Vriend van de wijkbus' te worden met een grote of kleine bijdrage. Kijk op www.dcwormerland.nl voor het machtigingsformulier of loop even binnen bij het Dienstencentrum. Voor meer informatie over de mogelijkheden om de wijkbus te sponsoren, kan contact op worden genomen met Esmeralda Deuzeman door te mailen naar: e.deuzeman@rswp.eu.
10 april 2017 - 12:36
Wormerland
De Borst en De Kleijn starten seizoen met tweede plek ZANDVOORT - Dennis de Borst en Martin de Kleijn hebben de Paasraces op het Circuit Zandvoort weten af te sluiten met een podium. Op een natte baan eindigde het duo in de Febo Racing SEAT, na de nodige technische problemen, als tweede. Ze mochten zodoende een beker mee naar huis... Op vaarexcursie met De Poelboerderij WORMER - Natuurliefhebbers kunnen komend weekend weer mee op vaarexcursie. Zaterdag 22 april verzorgt De Poelboerderij in Wormer de excursie 'Dauwtrappen voor vroege vogels' en zondag 23 april is er 'Weidevogels spotten.' In de vroege ochtend is het ontwaken van het natuurleven in het veld een bijzondere ervaring. Het licht... Mantelzorgcafé over Persoongebonden Budget WORMER - In 'De Omslag' in Wormer vindt maandag 15 mei het maandelijkse mantelzorgcafé plaats. Deze keer is het thema Persoonsgebonden Budget (PGB). Gastspreker deze avond is Lenneke Vriend, cliëntondersteuner bij MEE Amstel en Zaan. Zij vertelt onder andere wat een PGB inhoudt en wanneer mensen ervoor in aanmerking komen.... Luistermuziek en up tempo in WormerQuartier WORMER - De Zaanse formatie Five 4 Fun geeft zondag 30 april een concert in WormerQuartier, Wormer. Dit close harmony trio speelt voornamelijk luistermuziek, maar ook wat up tempo. Ooit begonnen met vier zangeressen en een gitarist speelt Five 4 Fun sinds een jaar of drie in de huidige samenstelling.... Ouderen langer thuis dankzij lening woningaanpassingen WORMER - Het college van burgemeester en wethouders in Wormerland vindt het belangrijk dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en biedt zijn inwoners de zogenoemde 'blijverslening' aan. Vaak kan met een relatief kleine investering het wooncomfort aanzienlijk worden verbeterd en grote ongemakken voorkomen. Met deze lening kunnen inwoners van... Word Vrienden van Wijkbus Wormerland WORMER - Afgelopen vrijdag 7 april heeft wethouder Elly Fens de nieuwe Wijkbus Wormerland feestelijk 'geopend'. In 2014 is de Wijkbus van start gegaan als project. In het najaar van 2016 werd het honderdste lid ingeschreven en zijn inmiddels meer dan 200 ritten per maand uitgevoerd, waaronder ritten voor Zorgcirkel... Zoë de Best regiokampioen turnen AMSTERDAM - Na rayonkampioen is Zoë de Best van Turncademy uit Wormer ook de beste van de regio. Afgelopen weekend boekte de turnster dit mooie resultaat tijdens de regiokampioenschappen in Amsterdam. Zoë was de grote winnaar van afgelopen weekend. Zij was op haar best en werd met ruim een punt... Bezorgers gezocht WORMER - Sociaal Cultureel Centrum Wormerland (Scwo) brengt een keer per jaar een nieuwe activiteiten-/cursusgids uit (A5 formaat). Deze wordt huis-aan-huis verspreid in heel Wormerland. Daarvoor is Scwo op zoek naar mensen die het leuk vinden om dit te doen. Er staat een kleine vergoeding tegenover. Het verspreiden van de... Amateurvideofilmavond WORMER - Videoclub Zaanstreek-Noord houdt dinsdag 11 april in de Stoomhal in Wormer een filmavond met films van amateurvideofilmers wereldwijd. De videoclub vertoont een selectie van de beste films die op het filmfestival voor amateursfilmers in Roemenië zijn vertoond. Dit festival is gehouden door de wereldorganisatie UNICA. De toegang is... Nivon-lezing over aanleg kasteeltuin WORMER - Het Nederlands Instituut voor Volksontwikkeling en Natuurvriendenwerk (Nivon), afdeling Zaanstreek, heeft elke maand een openbare bijeenkomst. Zondag 9 april komt in buurthuis De Pelikaan Nico Brantjes, hoofd Groenvoorziening gemeente Heemskerk, vertellen over de ontwikkeling van de kasteeltuin van Slot Assumburg. De bijeenkomst begint om 10.30 uur en het... Voorlichtingsavond Wormerland Duurzaam WORMER - Wormerland Duurzaam heeft maandag 3 april haar tweede voorlichtingsavond rond de installatie van zonnepanelen en spouw- en vloerisolatie gehouden. In Torenerf, Wormer, waren zestig geïnteresseerden gekomen. Wormerland Duurzaam is een aantal vrijwilligers die buurt na buurt streven naar het energieneutraal maken van Wormerland. (Foto: aangeleverd) Stekkenmarkt WIJDEWORMER - De leden van de Tuinclub Wijdewormer houden zondag 7 mei een stekkenmarkt. Zij zijn al druk bezig met het zaaien en opkweken van de stekken. Tuinliefhebbers zijn tussen 11.00 en 14.00 uur van harte welkom op het erf van de familie Van Wanrooij aan Noorderweg 90 in Wijdewormer.... Korendag JISP - Korendag vindt zondag 9 april om 10.00 uur plaats. Dit jaar treden 15 koren uit de regio zullen op. Het is de zevende keer dat dit festijn plaatsvindt met verschillende gezelschappen: groot, klein, jong, wat ouder. De koren vertolken diverse muzieksoorten: gregoriaans, klassiek, pop, volksmuziek. De toegangsprijs voor... Open dag atelier Ger Zaagsma WORMER - Ger Zaagsma houdt zondag 9 april een open dag. De kunstenaar beschouwt zichzelf als aquarellist in hart en nieren, al sinds 1990. Belangstellenden voor zijn werk zijn van harte welkom bij de open dag. Zaagsma creëert landschappen en dorpsgezichten in water en pigment, gevangen op papier: aquarel. Net... Wormerland en Oostzaan pakken probleem vechtscheiding aan REGIO - Wanneer ouders gaan scheiden, breekt er voor kinderen vaak een onzekere en onveilige periode aan. Sinds gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugdhulp, zien zij direct de gevolgen die het op kinderen heeft. Hoewel er geen harde cijfers over (v)echtscheidingen zijn, is wel volgens gemeenten duidelijk dat in meer... Dijkverbetering Jisperdijk en Zwarteweg start deze zomer REGIO - De Jisperdijk en de Zwarteweg bij Neck blijken na onderzoek niet hoog en stabiel genoeg meer. Om nu en in de toekomst het achterland te beschermen tegen hoogwater in de boezemvaart, verbetert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) de dijk waar nodig. Ook pakken zij de weg aan. Naar verwachting... Op excursie in Wormer- en Jisperveld ZAANDAM - Bij De Poelboerderij in Wormer kunnen natuurliefhebbers begin maart weer op excursie door het Wormer en Jisperveld. Zaterdag 4 maart is er de vaarexcursie Zilverreigersafari en zopie en zondag 5 maart Op zoek naar de eerste grutto. De vaarexcursie Zilverreigersafari en zopie vindt zaterdag 4 maart om 17.45... Wormer krijgt energieneutraal woningcomplex WORMER - Het eerste energieneutrale woningcomplex van WormerWonen komt te staan aan de Spatter- en Fortuinstraat in Wormer. De oplevering van de 48 appartementen staat gepland voor de eerste helft van 2018. Energieneutraal betekent dat het totale complex net zo veel energie oplevert als dat er verbruikt wordt. Per appartement... Nieuwe lente, nieuwe sport? WORMER - Een nieuwe lente: tijd voor een nieuwe sport? De dagen lengen en de zomertijd gaat alweer bijna in. Een mooi moment om vrijblijvend kennis te maken met de roeisport. Roeivereniging Zaankanaries stelt haar deuren zaterdag 1 april open. Gediplomeerde instructeurs staan dan voor belangstellenden klaar, zodat zij na... Ontdekken van de natuur tijdens vaarexcursies WORMER - De natuur ontwaakt en dat is te merken bij De Poelboerderij in Wormer. Natuurliefhebbers kunnen er zondag 26 maart, zaterdag 1 en zondag 2 april hun lol op. De Poelboerderij heeft dan weer diverse excursies voor ze in petto. Zondag 26 maart om 13.30 uur gaan belangstellenden erop... Just Dance met Jeugdorkest Ratatouille KROMMENIE - Muziekvereniging Onderling Genoegen verzorgde zondag 19 maart het jaarlijkse 'Festival voor Opleidingsorkesten' in het Bertrand Russell College. Deelnemer Ratatouille uit Wormer had naar eigen zeggen hard gerepeteerd voor deze dag. Ze gingen knallend van start met een uitvoering van 'Just Dance' van Lady Gaga. Opvallend waren de jonge... Lenny Kuhr in Jisp JISP - Lenny Kuhr treedt zondag 2 april op in de Jisperkerk. Dat doet ze samen met Reinier Voet (gitaar) en Mischa Kool (basgitaar). In haar voorstelling ‘gekust door de eeuwigheid’ staat het diepe heimwee dat Lenny als kind al voelde centraal. Heimwee is de grondtoon van ieder mens, een... Renovatie terreinen Kinderboerderij 't Weidje WORMER - Kinderboerderij 't Weidje is tot en met maandag 1 mei gesloten voor het publiek. De terreinen van de kinderboerderij worden gerenoveerd. Omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd met zwaar materieel acht het bestuur van 't Weidje het niet verstandig dat de kinderboerderij voor het publiek geopend blijft. Om te... Toneelstuk jeugd Raamtheater WORMER - De jeugd van het Raamtheater gaat weer spelen. Even zag het ernaar uit dat het theater na hun voorstelling in april 2016 zou stoppen, maar ze hebben voldoende mensen bij elkaar gekregen om weer door te gaan. Zondag 26 maart is er een nieuwe voorstelling in het Wapen...

Rodi.nl wordt mogelijk gemaakt door:

E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief