Rodi

Tapsloot bij Beatrixbrug Westknollendam voor scheepvaart gestremd

16 augustus 2018 - 13:36

Tapsloot bij Beatrixbrug Westknollendam voor scheepvaart gestremd

WESTKNOLLENDAM - De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van vrijdag 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart. In dat weekeinde wordt het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug gemonteerd. De provincie Noord-Holland verricht groot onderhoud aan de N246 en N244, van Wormerveer tot Alkmaar. Onderdeel van de werkzaamheden is de vernieuwing van de Beatrixbrug. Om de doorstroming van het wegverkeer zo veel mogelijk te garanderen, komt naast de huidige Beatrixbrug een tijdelijke brug met één rijstrook voor iedere rijrichting en een fietspad. De tijdelijke brug wordt zaterdag 8 september in gebruik genomen. Deze brug kan geopend worden om scheepvaartverkeer te laten passeren. Voor de scheepvaart gelden de volgende omleidingsroutes: de omleidingsroute voor de beroepsvaart staat bij de scheepvaartberichten op www.vaarweginformatie.nl. De omleidingsroute voor de staande mast wordt aangegeven in de scheepvaartberichten en op de borden. Voor de recreatievaart loopt de omleidingsroute via de Knollendammervaart en de Kogerpolderbrug. Dit is tevens de adviesroute voor de hele periode waarin er werkzaamheden aan de Beatrixbrug zijn. Hoogte- en breedtebeperking Na plaatsing van het brugdek van de tijdelijke Beatrixbrug geldt totdat de tijdelijke brug weer verwijderd is een hoogtebeperking voor het scheepvaartverkeer. In gesloten toestand is de maximale doorvaarhoogte 1,5 meter. Van zaterdag 8 september tot en met vrijdag 28 december komt daar een breedtebeperking bij. De breedte van de doorvaart is dan maximaal 12,5 meter. Onderdeel van de onderhoudswerkzaamheden aan de N246 en N244 is ook de vernieuwing van de Kogerpolderbrug. Verder maakt de provincie van de gelegenheid gebruik om meteen de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit traject te verbeteren. Bijvoorbeeld door een nieuwe rotonde, nieuwe afslagen en nieuwe fietsoversteekplaatsen aan te leggen. Volgens de huidige planning is eind 2019 het gehele werk klaar. De inzet van provincie is om in deze periode de hinder voor iedereen zo veel mogelijk te beperken. Daartoe is de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk gehouden en wordt gebruik gemaakt van tijdelijke bruggen met twee rijstroken, net als in de huidige situatie. Meer informatie Voor vragen en opmerkingen over dit project kunnen mensen contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland. Dit kan via het gratis telefoonnummer 0800-0200600 of door een e-mail te sturen naar servicepunt@noord-holland.nl. Daarnaast is op de website en via Facebook informatie te vinden over de achtergrond van het project, de werkzaamheden en planning.
16 augustus 2018 - 13:36

Harde lopers gezocht voor lustrum Loop voor Hoop

16 augustus 2018 - 08:55

Harde lopers gezocht voor lustrum Loop voor Hoop

WORMER - Hardlopen voor het goede doel, 5, 10 of 15 kilometer, dat kan zaterdag 25 augustus tijdens de jaarlijkse Loop voor Hoop. Het goede doel van dit evenement is deze keer het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek, Anna's huis. Vorig jaar liepen de deelnemers voor kinderboerderij Het Weidje. Loop voor Hoop is voor veel mensen inmiddels een bekende hardloopwedstrijd, georganiseerd door Rotary Wormerveer-Krommenie samen met de atletiekverenigingen Lycurgus en Zaanland. De loop vindt nu voor de twintigste keer plaats. De start is om 18.30 uur voor Verantwoord Bewegen, Eendrachtstraat 3 in Wormer. De loop gaat volgens de organisatie langs de mooiste plekjes van de Zaanstreek. Nieuw is dit jaar de 5 kilometerloop, die ook geschikt is voor start to run. De loop van 15 kilometer wordt door veel hardlopers als training voor de Dam tot Damloop gezien. Voorinschrijven (7 euro) kan tot woensdag 22 augustus online via www.loopvoorhoop.nl. Zaterdag 25 augustus kost de inschrijving 9 euro. Wie dan niet mee kan lopen, maar wel een donatie aan de stichting wil geven, kan deze storten op St. Com. Serv. Rotaryclub Wormerveer Krommenie, rekeningnummer: NL06 RABO 0374935793. Engewormer is voor dit evenement zaterdag tussen 17.00 en 20.30 uur afgesloten. Anna's huis In Anna's huis kunnen kankerpatiënten en hun familieleden op adem komen, lotgenoten ontmoeten en gecombineerde hulp ontvangen. Er wordt psychosociale hulp, fysio- en creatieve therapie aangeboden. Anna's huis is te vinden op de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum. Voor meer informatie over het centrum kunnen mensen kijken op: www.levenmetkankerzaanstreek.nl.
16 augustus 2018 - 08:55

'Gezellige dag voor en door Wormer'Laatste editie Wormer Live op twee podia

15 augustus 2018 - 13:09

'Gezellige dag voor en door Wormer'Laatste editie Wormer Live op twee podia

WORMER - Hoofdorganisator Theo Overweel trekt nog altijd met plezier de kar, maar toch gaat het gratis festival Wormer Live na zestien edities stoppen. Theo kan het niet meer combineren met zijn werk in de muziek- en evenementenbranche. Ook zijn team van medeorganisatoren besloot daarom de stekker eruit te trekken. Het Wormerse muziekfestival pakt echter nog wel één keer goed uit en wel zaterdag 1 september. Met twee podia en twaalf bands die een Wormerse en anders wel Zaanse link hebben, kan dit niet anders dan een afsluiter in stijl worden. De locatie is als vanouds het Wormerse evenemententerrein De Groene Wig. Eén band was erbij toen Theo in 1996 zijn allereerste festival organiseerde. "Dat deden we toen nog onder de naam 'Zwet it out', naar de Wormerse plas Het Zwet. Die band was Wild Romances, de begeleidingsband van Herman Brood, toen nog mét de bekende zanger", vertelt Theo. Nu, 22 jaar later, is Edgar Koelemeijer de zanger en komt de band bij de zestiende editie van Wormer Live opnieuw naar Wormer. "Edgar speelde in 1996 met een andere groep vóór Wild Romances, maar nu als zanger mét de band." Het zijn bijzondere, symbolische bijkomstigheden. Theo zet ondertussen 'Je loog tegen mij' van Drukwerk in. Niet zomaar, want de band van de huidige Westzaner Harry Slinger komt ook optreden. Roberto Jacketti & the Scooters zijn eveneens van de partij. Verder komen The Damned and Dirty, Creepin' Johnson, No Signal, The Fiscus, Marlen, The Legendary Hangovers, The Surphonics, Sway en dj Elecchick. Niet voor niets hebben Theo en zijn team van organisatoren bands uit Wormer, met een link met het dorp en anders met de Zaanstreek gestrikt. "Het moet echt een dorpsfeest zijn!" De bands gaan voor iedereen toegankelijke muziek spelen. "De programmering is een beetje algemeen. Of, zoals ze in de jaren zeventig zouden zeggen: 'In the middle of the road.' Deze keer hebben we, net als bij ons tienjarig jubileum, twee podia. Zo kunnen de bands op het ene podium opbouwen en op het andere spelen. Op die manier hebben we continu optredens. Dj Elecchick sluit de avond af. Het wordt een gezellige dag voor en door Wormer." Wormer Live duurt van 13.00 tot 23.00 uur. Muntjes verkrijgbaar bij de kassa. "De entree is gratis. Natuurlijk zien we wel graag dat bezoekers hun drankjes aan de bar bestellen. Voor de bekostiging van het evenement draaien we op versnaperingen." Wormer Live vindt plaats op evenemententerrein De Groene Wig aan de Rigastraat, vlak bij de Dekamarkt. Meer informatie op de Facebook-pagina WormerLive.
15 augustus 2018 - 13:09

Voorjaar in het veld ervaren bij De Poelboerderij

15 augustus 2018 - 09:00

Voorjaar in het veld ervaren bij De Poelboerderij

WORMER - Bij De Poelboerderij in Wormer kunnen belangstellenden zondag 19 en woensdag 22 augustus meedoen aan vaarexcursies in het Wormer- en Jisperveld. Zondag 19 augustus 13.30 uur is er de vaarexcursie Roofvogels door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vooraf aan de tocht krijgen deelnemers een snelcursus roofvogels herkennen. In deze tijd van het jaar hebben roofvogels jongen en moeten ze veel jagen worden. Daarom is er nu de meeste kans om een jagende slechtvalk, buizerd, torenvalk en bruine kiekendief te zien. Er is een kleine kans op boomvalk, havik en sperwer. Woensdag 22 augustus om 13.30 uur kunnen belangstellenden meevaren met een rondje door het Wormer- en Jisperveld. Augustus is bij uitstek geschikt om even de zomersfeer te pakken tijdens een groot rondje door dit veld. Wat betreft vogels is het rustig, maar de excursie geeft een beeld van de afwisseling in het veld. Het open landschap aan de westkant van het gebied, afgewisseld met begroeiing en bosschages in de omgeving van Jisp. Het wordt een tocht langs de dijken en de dorpen. Even geen afleiding, maar genieten van het landschap dat zonder haast voorbijglijdt.Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.
15 augustus 2018 - 09:00
Wormerland
Beschuitstoren in beeld gevangen bij open momumentendagen WORMER - De Beschuitstoren in Wormer is herbouwd. Voor het Historisch Genootschap Wormer (HGW) alle reden om deze centraal te stellen in haar activiteiten voor de open monumentendagen van 2018. Dit jaar vinden deze weer in de Wormerse Stoomhal plaats, met zaterdag 8 en zondag 9 september een expositie van...

Tapsloot bij Beatrixbrug Westknollendam voor scheepvaart gestremd

WESTKNOLLENDAM - De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van vrijdag 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart. In dat weekeinde wordt het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug gemonteerd. De provincie Noord-Holland verricht groot onderhoud aan de N246...

Harde lopers gezocht voor lustrum Loop voor Hoop

WORMER - Hardlopen voor het goede doel, 5, 10 of 15 kilometer, dat kan zaterdag 25 augustus tijdens de jaarlijkse Loop voor Hoop. Het goede doel van dit evenement is deze keer het Centrum voor Leven met kanker | Zaanstreek, Anna's huis. Vorig jaar liepen de deelnemers voor kinderboerderij Het...

'Gezellige dag voor en door Wormer'
Laatste editie Wormer Live op twee podia

WORMER - Hoofdorganisator Theo Overweel trekt nog altijd met plezier de kar, maar toch gaat het gratis festival Wormer Live na zestien edities stoppen. Theo kan het niet meer combineren met zijn werk in de muziek- en evenementenbranche. Ook zijn team van medeorganisatoren besloot daarom de stekker eruit te trekken....
Voorjaar in het veld ervaren bij De Poelboerderij WORMER - Bij De Poelboerderij in Wormer kunnen belangstellenden zondag 19 en woensdag 22 augustus meedoen aan vaarexcursies in het Wormer- en Jisperveld. Zondag 19 augustus 13.30 uur is er de vaarexcursie Roofvogels door het Wormer- en Jisperveld met gids. Vooraf aan de tocht krijgen deelnemers een snelcursus roofvogels herkennen....

VV Knollendam-Jisp offieuze start seizoen

OOSTKNOLLENDAM - Jisp-Knollendam, nu de blauw-witten op zaterdag gaan spelen komen beide teams elkaar in de competitie voorlopig niet tegen. Dat kwam er toch al even niet van, na de promotie van VV Knollendam naar de vierde klasse KNVB. Echter, komende vrijdagavond staat hij dan toch op het programma, de...
Fotografie-expositie in Zorgcirkel Torenerf WORMER - Vijf fotografen van Fotogroep Click exposeren tot en met vrijdag 28 september in Zorgcirkel Torenerf, Wormer. Wim Vooijs exposeert kleurrijke molens, de molens van de Zaanse Schans zoals ze zijn als de avond valt en de toeristen weer zijn vertrokken. Joke Naus stelt 'van alles wat' tentoon. Graag... Kofferbakmarkt WORMER - Op evenemententerrein de Groene Wig wordt zondag 19 augustus een kofferbakmarkt gehouden. Het aanbod is divers: huisraad, kleding, multimedia, curiosa, antiek, 50-er jaren, verzamelingen. Deelname aan een kofferbakmarkt is voor iedereen mogelijk. Zelfs voor degene zonder een kofferbak. De toegang tot de kofferbakmarkt is gratis voor bezoekers. De... Opleidingsorkest zoekt nieuwe muzikanten WORMER - Nu de zomervakantie bijna voorbij is gaat Opleidingsorkest Ratatouille weer starten met repeteren en er is plek voor nieuwe muzikanten. Alle muzikanten en muziekinstrumenten zijn welkom. Ratatouille bestaat voor het grootste deel uit jeugd tussen zeven en achttien jaar, maar ook uit volwassen muzikanten die hun instrument weer... Klein Wimbledon goed zichtbaar bij vv Knollendam OOSTKNOLLENDAM - Het mag geen naam hebben? Bij vv Knollendam wel. Bijna alles heeft daar een (veelal) originele naam. Een plantsoentje, pleintje, steegje, tribune; bij de dorpsclub allemaal voorzien van een naambordje. Zo heet de tennis-afdeling sinds de start in 1995 'Klein Wimbledon'. Door Bart van der LaanDat blijkt onder... Doelen uit de zomerstalling bij Knollendam OOSTKNOLLENDAM - Hij komt er snel aan, het nieuwe voetbalseizoen. Ook veel Zaanse clubs beginnen dezer dagen met de training. Of zijn zelfs al begonnen. Ook bij Knollendam. Daar werden deze week de doelen uit de zomerstalling gehaald. Daar stonden ze een paar maanden, veilig achter slot en grendel. Dat... Burgemeester vaart mee en vertelt WORMER - Een bijzondere vaartocht door Wormer- en Jisperveld wordt zondag 12 augustus gehouden. Deze middag vaart namelijk burgemeester Peter Tange mee. Onderwerpen aan boord gaan over het roemrijke verleden van het gebied - van prehistorie tot heden. Hij deze middag vertelt Tange over het 'Verbonden Hoofd', de slag tegen... Dameskoor Evergreen zingt met Marco Bakker WORMER/ZAANDAM - Wat een eer is het als je als koor kunt zeggen dat je samen met een bekende Nederlander mag zingen! Dameskoor Evergreen kan dit zeker zeggen, want zij treden zondag 16 september op met Marco Bakker. Eerst zingen zij samen met Marco Bakker en Ann Robbert op in... ASD adviseert over sociale zaken in Wormerland REGIO - Narda Vermeulen is sinds april voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein Wormerland (ASD). Al een aantal jaren zijn de gemeenten zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, de Jeugdwet en de Wmo. Dit werd voorheen door de centrale overheid gedaan. De ASD is opgericht om te fungeren... Roeiend verkoeling zoeken op de Zaan WORMER - Het is al weken warm en droog. Regen en verkoeling blijven uit. Behalve… op het water. Zaterdag 4 augustus kunnen belangstellenden tijdens het open huis van roeivereniging Zaankanaries kennismaken met de roeisport. Zaankanaries neemt belangstellenden graag mee voor een korte proefvaart op de Zaan. Smaakt het Zaanwater naar... Nieuwe locatie Centrum Jong in Wormer WORMER - Het Centrum Jong voor jeugd en gezin opent maandag 30 juli op een nieuwe locatie haar deuren voor ouders met kinderen. De nieuwe plek is de Beschuitstoren in Wormer. Diverse generaties moeders en vaders met kinderen kwamen in het pand aan de Valkstraat bij het consultatiebureau. Eerst bij... Klassieke talenten in Jisp
Zomerconcert in de Jisperkerk
JISP - In de Jisperkerk, Jisp, is zaterdag 11 augustus een zomerconcert van het Russische Bell-trio (viool, cello, piano) te horen. Dit trio, dat studeert aan het conservatorium in Sint-Petersburg en al in meerdere internationale competities de top heeft bereikt, zowel als trio als individueel, gaat werken van Beethoven, Turina...
Avondrondje Engewormer ENGEWORMER - Wandelliefhebbers kunnen woensdagavond 25 juli met de 10 kilometeravondwandeling van Wandelsportvereniging De Laatste Loodjes (DLL) meelopen. De start is bij IJsclub Nova Zembla in Wormer. Inschrijven kan vanaf 18.15 uur en het gezamenlijk vertrek is om 19.00 uur. Het wandeltempo ligt rond de vijf kilometer per uur, maar... Dennis de Borst en Stan van Oord keren huiswaarts met bekers OOSTKNOLLENDAM - Dennis de Borst en Stan van Oord hebben tijdens het DTM-weekend op Zandvoort een overwinning en een tweede stek behaald. Hiermee heeft het duo van Febo Racing goede zaken gedaan in de stand van het kampioenschap van de Supercar Challenge, een amateurautosportklasse. Bij het doven van de lichten... ZaansFit AZ zomerkamp WIJDEWORMER - De vierde editie van het ZaansFit AZ Zomerkamp vindt van maandag 20 tot en met woensdag 22 augustus plaats. Drie dagen lang krijgen kinderen van 8 tot en met 14 jaar die op gezond gewicht willen komen een programma aangeboden waarin gezondheid, plezier, bewegen en spel centraal staan.... Exterieurkeuring voor rashonden in Wormer WORMER - De Kynologenclub Zaanstreek IJmond (KCZIJ) houdt zondag 15 juli de Clubmatch 2018. Deze vindt plaats op het veld van de KCZIJ in Wijdewormer, Sportpark Kalverhoek, nabij Zaandam, in Wijdewormer. De Clubmatch is een exterieurkeuring voor rashonden. Keurmeesters beoordelen in hoeverre de deelnemende honden voldoen aan de rasstandaard en... Open dag sporthal Wormer WORMER - De sporthal in Wormer bestond in 2017 50 jaar! Om daar bij stil te staan is er een open dag georganiseerd waarbij de diverse verenigingen zichzelf presenteerden. Vele verenigingen deden hier aan mee en evenzoveel enthousiasme was er volgens de organisatie bij de deelnemers. "Vanwege het doorslaande succes... Familie Zwaan kiest kortste weg WORMER - Een zomers plaatje van Bart van der Laan vanuit een achtertuin aan het water in Wormer. Dit zwanenechtpaar met vier nakomelingen weet inmiddels de weg richting de maaltijd op de steiger. Dwars door de dichtbegroeide sloot met fraaie waterlelies nemen de zwanen de kortste route: één ouder-zwaan houdt... Koninklijke onderscheiding Rob Berkhout WORMER - Burgemeester P.C. Tange reikte dinsdagavond 3 juli om 19.30 uur een Koninklijke onderscheiding uit aan Decorandus de heer R.J.G. (Rob) Berkhout. Het lintje werd voorafgaand aan de raadsvergadering uitgereikt in de Raadzaal van het gemeentehuis. VVD Raadslid Berhout dankt zijn lintje aan het 'langdurige raadslidmaatschap' in Wormerland. Hij...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief
E-paper: Deze week | Archief