Renske Jonkman.
Renske Jonkman. (Foto: aangeleverd)

Lezing Renske Jonkman in Grote Kerk Schermerhorn

zaterdag 18 mei 2024 10:00 tot 16:00

SCHERMERHORN - De Grote Kerk in Schermerhorn vormt zaterdag 18 mei het onderkomen voor een boeken- en (bord)spelletjesmarkt met als thema ‘Het Platteland’. De markt vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in de Grote Kerk van Schermerhorn. De toegang is vrij.

Ook is er een lezing van Renske Jonkman, romanschrijver en journalist. Zij spreekt om 14.00 uur over boeren én buitenlui. Zij schrijft in haar columns in Trouw onder meer over het wonen en leven op het platteland. Zij schrijft daarin over boeren en natuurbeschermers, over de eeuwige wind, de modderige klei en het mooie ochtendlicht. Over haar Amsterdamse vrienden die een dagje de polder komen proeven en zich afvragen of het niet erg stil is hier in de winter. 

In 2021 verscheen de roman ‘Dit Verdronken Land,’ door Maarten ’t Hart aangeprezen als een eigentijdse streekroman. Daarin beschrijft de auteur de perikelen van een boerenfamilie uit West-Friesland, de grote veranderingen in het boerenbedrijf door de jaren heen en de effecten daarvan op elke generatie. Wat zal de toekomst zijn van volgende generaties van deze familie. 

Wie zijn boekenkast op wil ruimen, brengt de boeken 5 of 12 mei ‘s middags naar de Grote Kerk. Een tafel huren om zelf boeken te verkopen kan ook. Mail voor meer informatie  programma@grotekerkschermerhorn.nl