Drietal onderscheidingen in Noord tijdens Lintjesregen 2024

Nieuws
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Lid in de Orde van Oranje Nassau (Foto: Aangeleverd)

NOORD - Liefst 3372 mensen zijn vandaag (vrijdag 26 april) koninklijk gedecoreerd vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Liefst 43 Amsterdammers ontvingen vanwege Koningsdag een onderscheiding, Ook het stadsdeel Noord heeft er drie onderscheiden inwoners bij. De lintjes werden collectief (Amsterdam-breed) uitgereikt in het Concertgebouw.

Zo gaat Wilhelmina Maria (roepnaam: Miep) van Berkestijn verder als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Miep (Nieuwendammerdijk) doet al 50 jaar vrijwilligerswerk in Noord. 

Begon als vrijwilliger in de buurtsoos Plan van Goos en is actief vrijwilligster op het Jenaplanschool Het Wespennest. Zij was onder meer actief als leesouder, knutselouder, luizenouder en schoolkampbegeleidster. 

Toen haar laatste kind in 2012 de school verliet, bleef ze tot op heden hand en spandiensten verlenen op Het Wespennest. Daarnaast is ze ook vrijwilliger bij de Buiksloterkerk en Museum Amsterdam Noord en het Theo Thijssenmuseum.

Voor Hendrik (roepnaam: Henk) de Jonge (H. Cleyndertweg) staat er in het vervolg ook Lid in de Orde van Oranje Nassau op zijn CV. 

Meer dan zestien jaar is hij vrijwilliger bij het Tuinpark de Bretten te Amsterdam. Samen met zijn medevrijwilliger en decorandus Gijs Bezuijen zorgt hij voor onderhoudswerkzaamheden op het park. 

De derde persoon die Lid in de Orde van Oranje Nassau aan zijn visitekaartje kan toevoegen is Franciscus Leonardus Jozef (roepnaam: Frans) Schraven

Hij staat te boek als mede-oprichter van het Theatergezelschap OpusOne. Hiernaast zet de hij zich in als beheerder van het Zonnehuis bij Stadsherstel. De locatie wordt gebruikt voor voorstellingen, musicals en concerten, waarbij er speciale aandacht is voor creativiteit, vernieuwing en talentontwikkeling. 

In 2013 heeft hij de ‘Puur Natuur Tuin’ opgericht in Tuindorp Oostzaan, waar hij tot op heden voorzitter van het bestuur is.