update

62-jarige Haarlemmer opgepakt voor brandstichting Brafoer Beverwijk: verdachte herkend op camerabeelden

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen)

BEVERWIJK - Een 62-jarige man uit Haarlem is donderdagavond gearresteerd op verdenking van brandstichting bij restaurant Brafoer in Beverwijk. Dat maakte de politie maandag bekend. De verdachte werd herkend op de camerabeelden, waaruit blijkt dat de brandstichter de camera’s niet heeft proberen te ontlopen.

Brand Brafoer Beverwijk

Op de nacht van 17 op 18 april werd restaurant Brafoer in Beverwijk getroffen door een verwoestende brand. De vlammen hebben een groot deel van de entree vernield, terwijl binnen ernstige schade is veroorzaakt door roet. De politie heeft nu bevestigd dat er sprake is van brandstichting.

Op de sociale media van Brafoer Beverwijk verscheen gisteren de boodschap ‘We got him’, waarmee verwezen werd naar de arrestatie van de man. Deze verdachte, die eerst zijn middelvinger opstak naar de beveiligingscamera’s en vervolgens de zaak in brand stak, zit momenteel in hechtenis. De politie verwacht zijn hechtenis te verlengen vanwege het lopende onderzoek.

Brandstichting

Vooralsnog kan er geen link gevonden worden tussen de verdachte en de zaak. Het is mogelijk dat de man onder invloed was van alcohol of andere middelen.

Ondanks de schade en het uitzoekwerk dat nog verricht moet worden, blijft Brafoer Beverwijk optimistisch. Het restaurant zal het jaarlijkse evenement tijdens Koningsnacht en -dag organiseren, zij het met aanpassingen. De zaak streeft ernaar om zo snel mogelijk de deuren weer te openen, hopelijk binnen een half jaar, om hun gasten te verwelkomen en te herstellen van de tegenslag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding