Raf en Thijs ontvangen het Beverwijkse jongerenlintje

Nieuws
Raf en Thijs worden bedankt voor hun inzet.
Raf en Thijs worden bedankt voor hun inzet. (Foto: Gemeente Beverwijk)

BEVERWIJK - In het verenigingsgebouw van de Beverwijkse Harmoniekapel aan de Groenelaan in Beverwijk kregen afgelopen vrijdagmiddag 19 april door Burgemeester Martijn Smit twee jongeren uit Beverwijk het Beverwijkse jongerenlintje opgespeld.

Doorgaans zijn het ouderen die, ’als het de koning behaagt’, een lintje of onderscheiding ontvangen. Die ontvangen ze omdat ze inmiddels vellen vol vrijwilligerswerk hebben verricht. De Oranjevereniging Beverwijk is van mening dat ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, een lintje verdienen. Wellicht zijn hun verdiensten iets korter van duur, maar minimaal even bevlogen. Inmiddels is het alweer de negende jaarlijkse uitreiking. Het Beverwijkse jongerenlintje is een blijk van waardering voor het geode werk van jongeren en tevens een aanmoediging om daarmee verder te gaan en ook een voorbeeld voor andere jongeren te zijn.

De bijeenkomst met ruim twintig direct betrokkenen, vrienden en familie in de zaal wordt kort ingeleid door de voorzitter van de Oranjevereniging mevrouw Carli Bilars-Don. Al vlot daarna nam Burgemeester Martijn Smit het stokje over om te memoreren wat er dan wel zo bijzonder was aan de activiteiten van de twee 19-jarige jongens die voor hem stonden: Raf Deen en Thijs Kuijer. Ze zijn allebei al jarenlang actief bij de scoutingvereniging Die Wijcker Duinjaghers in Beverwijk. Eerst zelf meedoen als Verkenner en nu die ervaringen doorgeven aan jongere kinderen. Samen geven zij sinds 2021 met veel enthousiasme elke zaterdagmiddag leiding bij de scouting speltak Welpen (7 tot en met 11 jaar) en doen zij vol overgave mee met weekend- en de zomerkampen. Daarnaast hebben zij mede met anderen een stamgroep opgericht, een soort mini-vereniging met statuten, bestuur en vergaderingen. Zoiets oprichten vergt toch wel wat initiatief, doorzettingsvermogen en organisatietalent waar zelfs menige volwassene niet aan wil beginnen. Daarnaast zijn Raf en Thijs dit jaar betrokken bij de Regionale Scoutingwedstrijd (RSW) in Spaarnwoude. Raf heeft zich ingezet bij de Internationale Jamborette afgelopen zomer in Spaarnwoude. Thijs heeft onder de vlag van Welzijn Beverwijk Boshuttendagen mede georganiseerd. Dat hebben Thijs en Raf naast hun studie er gewoon even bij gedaan. Dit duo is een welkome aanvulling van het scoutingteam en de jeugd beleeft er veel plezier aan.

Kortom, voldoende redenen om hun een Beverwijks jongerenlintje toe te kennen. Hun inzet en enthousiasme is een inspiratie voor anderen en naar het zich laat uitzien zullen zij dat nog jaren blijven.

Burgemeester Martijn Smit spelt het jongerenlintje op.