Herdenking verzetsheld Jan Bonekamp

Nieuws
Jan Bonekamp.
Jan Bonekamp. (Foto: aangeleverd)

IJMUIDEN - Het Jan Bonekamp herdenkingscomité organiseert op zaterdag 4 mei, om 20.30 uur, een bijeenkomst om stil te staan bij het graf van Jan Bonekamp op de Westerbegraafplaats in IJmuiden.

De herdenking van de IJmuidenaar Jan Bonekamp en de strijd die hij met velen van zijn tijdgenoten voerde is en blijft een bron van inspiratie.

Herdenking

Naast de bekende IJmuidense schrijfster Conny Braam, spreekt cabaretier en tv-presentator Jack Spijkerman. Jack is opgegroeid in de Plutostraat in IJmuiden en ontpopte zich als eigenzinnige presentator van onder meer het programma Kopspijkers. Lenneke Lucassen blaast het Taptoe en een koor brengt de liederen Oh Freedom van Pete Seegers en Oceaan van Ragoon ten gehore.

Over Jan Bonekamp schrijft Conny Braam: “Jan Bonekamp behoorde tot de onverzettelijksten in de strijd tegen fascisme en racisme tijdens de bezetting. Op 21 juni 1944 stierf de IJmuidenaar Jan Bonekamp, dertig jaar oud, in handen van de Duitsers.”

Door jouw komst kun je Jan Bonekamp en de strijd die hij samen met velen anderen voerde, herdenken. Opdat we niet vergeten.