Opfriscursus verkeersregels voor 50+’ers

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Rodi Media Archief)

HEEMSKERK - Woon je in de gemeente Heemskerk of Beverwijk en wil je als ervaren verkeersdeelnemer graag nog eens worden bijgespijkerd over de laatste verkeersregels? Doe dan op woensdag 22 mei van 9.00 tot 12.00 uur mee aan de opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland.

De afdeling Beverwijk/Heemskerk van Veilig Verkeer Nederland organiseert onder leiding van een adviseur verkeersonderwijs de opfriscursus verkeersregels. De opfriscursus is bedoeld voor verkeersdeelnemers van 50 jaar en ouder en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis Heemskerk. De cursus is gratis en heeft een informatief karakter. Er is geen examen aan verbonden.

Verandering

Verkeersregels veranderen, telkens een klein beetje: nieuwe verkeersborden, snelheden, rotondes, belijning, voorrangsregels enzovoorts. Het maakt niet uit of je auto rijdt of per fiets of scootmobiel aan het verkeer deelneemt.

Wist je dat 40% van de verkeersregels in de afgelopen 15 jaar is aangepast? Het is voor elke verkeersdeelnemer daarom belangrijk om de veranderingen in de verkeersregels bij te houden. Wil je weten of de cursus wat voor jou is, kijk dan op de website naar de online verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland www.vvn.nl/opfriscursus en doe de test.

Aanmelden

Is de cursus iets voor jou? Aanmelden is mogelijk tot maandag 20 mei via www.vvn-afd-beverwijk-heemskerk.nl. Onder het onderdeel ‘Aanmelden opfriscursus’ kun je het inschrijfformulier invullen en verzenden. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving en voor aanvang van de cursusdag een uitnodiging. Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers.