Montessorischool uit Beverwijk gaat voor goud

Nieuws
De leerlingen van de Montessorischool zijn klaar voor de RC Cup!
De leerlingen van de Montessorischool zijn klaar voor de RC Cup! (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - Ook dit jaar doen de leerlingen van groep 7 van de Montessorischool uit Beverwijk mee aan de RC Cup. Elke bovenbouw klas heeft, uit de leerlingen van groep 7, een team samengesteld. Met vier bovenbouwklassen doen er dus vier teams mee namens de Montessorischool.

De RC Cup is een wedstrijd tussen model raceauto’s, maar de wedstrijd zelf is niet het belangrijkste. Elke klas moet een team samenstellen dat bestaat uit diverse disciplines, zoals leden die sponsors werven, het design van de auto op zich nemen, de PR verzorgen, alle inkomsten en uitgaven bijhouden, de auto onderhouden en de auto besturen. Daarnaast zorgt de teamleider ervoor dat iedereen zijn of haar taak goed uitvoert en alles op tijd gereed komt.

Samenwerken, ondernemen en kennismaken

De doelen van het RC Cup team zijn leren samenwerken, ondernemen en kennismaken met duurzame technologie en duurzame mobiliteit. Leerlingen doen kennis op van communicatie, design, elektrotechniek en komen in contact met het bedrijfsleven. De RC Cup is een verrijking van de lesstof, ongeacht de lesmethode waarmee je op school werkt en leidt tot sociale innovatie. De competitie daagt uit, inspireert en zet jongeren aan tot creativiteit. 

Hard gewerkt

De afgelopen weken is door de teams hard gewerkt aan het ontwerp van de auto, het binnenhalen van sponsors en het leren onderhouden van de auto. Daarnaast is op het circuit van de Model Auto Club Heemstede een aantal keren geoefend met het besturen van de auto en het snel verwisselen van de batterij.

RC Cup

Op vrijdag 17 mei komen alle deelnemende scholen bij elkaar op het circuit van de Model Auto Club Heemstede om de wedstrijd met elkaar aan te gaan. Er vallen prijzen te winnen in verschillende categorieën, voor de beste PR, het mooiste ontwerp en het team dat het meest aantal ronden heeft afgelegd.