Nieuws van de Kunstfietsroute

Column
Afbeelding
(Foto: Mirjam van der Linden)

CASTRICUM - De kunstfietsroute in Castricum, zoals gebruikelijk in het eerste weekend van juni, belooft opnieuw een mooi evenement te worden voor ons dorp. Terwijl we ons voorbereiden op dit jaarlijkse gebeuren, bieden we in deze rubriek een wekelijks voorproefje van wat u kunt verwachten. Tijdens het weekend, 1 en 2 juni, zijn er 32 stops te ontdekken. 

Op stop 12 in Dorpshuis De Kern exposeren drie kunstenaars. Hans Goedhart heeft zijn hele leven al getekend en geschilderd en toont levendige en kleurige werken, terwijl Ans Breetveld landschappen, portretten en dieren tentoonstelt, samen met haar schetsboeken als urban sketcher. Anita Kok specialiseert zich in fijnschilderen met olieverf.

Troostvogels

Stop 13 is in de Protestantse kerk, met de expositie ‘Troostvogels’ van Leo Nieuwenhuize, geïnspireerd door de Geest van God die ‘als een duif’ in ons ademt, gevierd met Pinksteren.

Naaldkunst

In Club Mariz bevindt zich Stop 14. Hier vinden de we naaldkunst van Mirjam van der Linden. De boventoon van haar kunst zijn art quilts, die veelal verschillende, al dan niet gecombineerde, technieken bevatten. De technieken die zij gebruikt zijn; portrait art, ecoprinten, zelf verven van stoffen, batik en thread art. Momenteel focust zij zich op portretten van spijkerstof. Recycling van stoffen en materialen zijn erg belangrijk in haar kunstwerken. Op deze stop verder werk van Ineke van den Broek. Haar schilderijen zijn divers, alles wat haar aanspreekt wordt gerealiseerd op canvasdoek.

Sabine Charles

Sabine Charles, voormalig danseres, nu schilder, onthult verborgen realiteiten in haar werk bij stop 15. Met thema’s van overleven en vervreemding nodigt ze uit tot introspectie en verkenning van de menselijke psyche.

Meer informatie

Meer informatie over deze en andere stops vindt u op www.kunstfietsroutecastricum.nl