Ideeënmarkt gemeente goed idee

Nieuws
Raads- en commissieleden bij Theo Versteegen.
Raads- en commissieleden bij Theo Versteegen. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM – De publiekshal in het gemeentehuis was gevuld met marktkramen waarbij verschillende belangengroepen hun verhaal kwijt konden. Aangevuld met veel informatief materiaal tot aan de ‘Stoel van de Toekomst’. De Ideeënmarkt was bedoeld voor raads- en commissie leden van de gemeente Castricum. Enkele burgerbelangstellenden vulden dit aan. 

Door Aart Tóth

De reden achter de markt was raads- en commissieleden te informeren wat voor ideeën er mogelijk zijn in de Castricumse gemeenschap, zoals in etalages, het gemeentehuis, overheidsgebouwen tot in de openbare ruimte.

Theo Versteegen was aanwezig met de ‘Stoel van de Toekomst’. Met een verhaal over het klimaat geeft hij lezingen op andere scholen om de jeugd al vroeg op klimaatdoelen te wijzen. Ook een ‘Reizende fototentoonstelling over Vluchtelingen’ trok veel aandacht. Daarbij in het oog springend ‘Art & the City’, waarbij het exposeren van visuele kunst in Castricum geopperd wordt onder de noemer ‘Castric ‘Art’ in lege winkelpanden, openbare ruimten en het gemeentehuis. Verder veel zaken die raakvlakken met elkaar hadden als Best-tas, Hub Castricum, en By Locals. Overig huiswerk voor de raads- en commissieleden bestond uit ‘Kleding Speelgoedbeurs’, Ontmoetingsplek, Ontwerplunch, Burgerberaad en ‘Toegankelijkheid Openbaar Vervoer’. Goed initiatief deze Ideeënmarkt volgens de aanwezigen, wat volgens hen vervolg verdient.