Strandseizoen zondag van start

Nieuws
Zondag 12 mei gaat het strandseizoen van start.
Zondag 12 mei gaat het strandseizoen van start. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Zondag 12 mei gaat vanaf 15.00 uur het strandseizoen van start met de traditionele, officiële opening van de strandpost van de Castricumse Reddingsbrigade en EHBO Vereniging Castricum.

De opening wordt verricht door burgemeester Ben Tap. Hij zal samen met de Sjoerd Bodewes, voorzitter van de reddingsbrigade en Antoinette Albus, voorzitter van de EHBO de vlag hijsen, waarna iedereen welkom is om een kijkje te nemen in de strandpost.

Vorig jaar is er een compleet nieuwe strandpost geplaatst. Natuurlijk zijn ook alle moeders uitgenodigd om op deze Moederdag samen met kinderen of kleinkinderen even een frisse neus te halen en een bezoekje aan de post te brengen.

Onder het genot van een hapje en drankje geven de aanwezige vrijwilligers van beide verenigingen graag een rondleiding en antwoord op alle vragen over hun werk voor een veilig strandseizoen.

Zo komt u bijvoorbeeld te weten wat de diverse waarschuwingsvlaggen betekenen, waar u een 06-polsbandje voor kleine kinderen kunt krijgen, wanneer er een kind zonder ouders is gevonden of wat u zelf kunt doen voor een veilige en gezonde strandbeleving.

Gedurende het strandseizoen staan de vrijwilligers voor u klaar, niet alleen om te helpen, maar ook om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.