EK Voetbal 2024: Alles wat je moet weten over tegenstanders Nederland, poules, schema en meer

Sport
Tijd voor het EK Voetbal 2024! Tegen wie speelt Oranje? Wanneer? Wat zijn de poules? En waar vind je het speelschema?
Tijd voor het EK Voetbal 2024! Tegen wie speelt Oranje? Wanneer? Wat zijn de poules? En waar vind je het speelschema? (Foto: Adobe Stock/Oleh)

REGIO - Straten kleuren oranje, afspraken om wedstrijden van het Nederlands Elftal samen te kijken zijn gepland en de mooiste oranje-outfits worden uit de kast getrokken: Nederland is klaar voor het EK Voetbal 2024! Tegen wie speelt Oranje precies? Wanneer? Hoe zit het met de poule-indeling? En waar vind je het speelschema EK 2024? Alle belangrijke info rondom het kampioenschap vind je in dit artikel.

Het EK Voetbal wordt ook in 2024 weer een feest van jewelste. Tenminste, als Oranje de groepsfase overleeft, want dat is natuurlijk doel één. Wie zijn de tegenstanders van Oranje? En lees ook vooral verder voor het speelschema van het Nederlands Elftal en alle andere landen die deelnemen aan het EK 2024!

Wanneer begint EK Voetbal 2024?

Het Europees Kampioenschap Voetbal 2024 begint op 14 juni 2024. Het toernooi wordt gehouden in Duitsland, en het openingsduel zal plaatsvinden in de Allianz Arena in München. Hierbij nemen Duitsland en Schotland het tegen elkaar op. Daarmee trappen zij het EK Voetbal 2024 af.

Dit grootse voetbalevenement duurt tot 14 juli 2024. Fans uit heel Europa en daarbuiten zullen samenkomen om te genieten van een maand vol spannende wedstrijden en topvoetbal.

loting ek 2024 speelschema nederland oranje poules europees kampioenschap voetbal duitsland
Adobe Stock/PatternHousePk 

EK 2024: Tegen wie speelt Nederland?

Nederland zit gelukkig niet in de ‘poule des doods’, poule B. Deze groep bestaat uit Spanje, Albanië, Kroatië en Italië, waarbij drie traditioneel sterke teams het tegen elkaar opnemen. Als dat niet spannend wordt! Oranje zelf is door de loting in 2023 ingedeeld in poule B. De tegenstanders voor het EK Voetbal in Duitsland zijn (in die volgorde): Polen, Frankrijk en Oostenrijk.

  • Polen heeft een rumoerige geschiedenis in het EK, met een hoogtepunt in 2016 toen ze de kwartfinales bereikten. Het zal dus een spannende eerste wedstrijd worden.
  • Frankrijk is een van de sterkste teams in Europa. Het land won het EK in 2000 en haalde de finale van het EK Voetbal in 2016.
  • Oostenrijk heeft op het EK vaak moeite om ver te komen, en heeft zelden de groepsfase overleefd. |Dat biedt dus kansen voor Nederland, hoewel onze mannen natuurlijk altijd waakzaam moeten blijven voor onverwachte moves.

Wanneer/data wedstrijden Oranje EK 2024

Wil jij het EK Voetbal op de voet volgen? Zet dan de volgende data maar in je agenda. Wanneer speelt Nederland:

  • zondag 16 juni 2024 om 15.00 uur: Nederland - Polen
  • vrijdag 21 juni 2024 om 21.00 uur: Nederland - Frankrijk
  • dinsdag 25 juni 2024 om 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk

Waar speelt Nederland tijdens Europees Kampioenschap?

Het EK 2024 wordt in Duitsland gehouden. In deze stadions zal Nederland voetballen (de finale is in Berlijn)

  • Volksparkstadion - Hamburg
  • Red Bull Arena - Leipzig
  • Olympiastadion - Berlijn

Wanneer is de finale van het EK?

De finale van het EK 2024 zal op 14 juli worden gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn.