Jazz at the Dockyard in Den Helder

Uitgaan
Broken Brass.
Broken Brass. (Foto: Fred Geldermans)

DEN HELDER - Stichting Vrienden van Den Helder, Jazzclub Nieuw&Diep en Theater De Kampanje organiseren zondag 9 juni 2024 de tweede editie van Jazz At The Dockyard (JATD). De eerste was zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven.

Deze tweede editie belooft weer een heerlijke zondagmiddag te worden met muziek van hoog niveau. De eerste editie was gratis toegankelijk. Dat is nu niet het geval, maar het is de organisatie wel gelukt om de toegangsprijs heel laag te houden: € 6!

Jazz At The Dockyard 2024 vindt plaats in Theater De Kampanje op drie podia: de Kleine Zaal, de Variopoolzaal (Grote Zaal; toneel op toneel) en de Stadshal. Het is de organisatie gelukt om een mooi en gevarieerd programma - voor elk wat wils - samen te stellen: in de Stadshal twee super swingende bands: Broken Brass, een negenkoppige brassband met spetterende, funky New Orleans grooves en Koffie, een zevenmans formatie met aanstekelijke, dansbare afrobeat en messcherpe funk. 

Echte liefhebbers

Er is muziek voor de echte liefhebbers: het trio van bassist Joris Tepe met de gerenommeerde Amerikaanse gitariste Sheryl Bailey en de piepjonge, zeer getalenteerde jazzrockband Smandem. De Cubaanse pianist Ramón Valle en trompettiste Maite Hontelé brengen een sprankelende ode aan Latijns Amerika en de latin jazz. Het trio rond trompettist Teus Nobel met gitarist Tim Langedijk en bassist Thomas Pol brengt een hommage aan Chet Baker. Bij mooi weer opent big band Frankie Goes To….het festival op de kade om 12.30 uur met een sfeervol optreden. Het festival duurt tot 18.00 uur.

Kaarten zijn met ingang van 26 april aanstaande verkrijgbaar bij Theater De Kampanje voor € 6.

De band Koffie.
Ramon Valle en Maite Hontelé.