Gemeenteraad Dijk en Waard deelt standpunten over transitievisie warmte en parkeerbeleid

Gemeentenieuws
Het integraal parkeerbeleid staat op de politieke agenda in het gemeentehuis.
Het integraal parkeerbeleid staat op de politieke agenda in het gemeentehuis. (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - De gemeente Dijk en Waard organiseert dinsdag 16 april een politieke avond. In De Binding in Zuid-Scharwoude deelt de raad standpunten over de transitievisie warmte. In het gemeentehuis van Heerhugowaard gaat het over het integraal parkeerbeleid. Wil je ook iets zeggen over iets dat op de agenda staat? Neem dan contact op met de griffie via griffie@dijkenwaard.nl. Je bent natuurlijk ook van harte welkom. Of kijk vanaf 20.00 uur mee via de livestream op bestuur.dijkenwaard.nl.

In De Binding, Zuid-Scharwoude staat op de agenda:

  • Evaluatie armoedebeleid - praat mee

De pilot armoedebeleid duurt nu één jaar. Daarom wordt de raad bijgepraat over het project en kunnen ze vragen stellen.

  • Transitievisie warmte – spreek in

Nederland stopt met het gebruik van aardgas. Dat betekent dat ook alle woningen en andere gebouwen in onze gemeente uiterlijk in 2050 op een andere, duurzame manier worden verwarmd. De Transitievisie Warmte beschrijft hoe we dit kunnen doen. De visie beschrijft de kansen en uitdagingen hierbij, de uitgangspunten die de gemeente hanteert en de manier waarop de gemeente inwoners helpt om de komende decennia stapsgewijs ‘van het gas af te gaan’. Deze avond deelt de raad standpunten over deze visie. De raad wordt gevraagd deze visie vast te stellen. En jaarlijks 80.000 euro beschikbaar te stellen.

  • Exploitatieplan Westrand Sint Pancras – spreek in

Dit plan moet één keer per jaar opnieuw bekeken worden. De raad wordt uiteindelijk gevraagd dit plan vast te stellen.

  • Verordening rekenkamer – spreek in   

Deze verordening is aan vernieuwing toe. Er worden verschillende wijzigingen voorgesteld, zoals het herschrijven van een aantal artikelen met als doel de verordening duidelijker te verwoorden en overlap met de Gemeentewet te voorkomen. De raad wordt uiteindelijk gevraagd deze verordening vast te stellen.

In gemeentehuis Heerhugowaard staat op de agenda:

  • Integraal parkeerbeleid - spreek in

Het integrale parkeerbeleid streeft naar een balans van ruimtegebruik in de bestaande woonomgeving én in toekomstige ontwikkelingen. Met oog voor de belangen van de huidige en toekomstige autobezitter en gebruiker. De raad gaf op 15 maart 2022 met de motie ‘Parkeerverordening‘ opdracht om het integraal parkeerbeleid op te stellen. De zienswijzen en de discussie in de gemeenteraad hebben geleid tot aanpassingen in het beleid dat nu ter vaststelling voorligt. Deze avond deelt de raad standpunten over het beleid. De raad wordt gevraagd het beleid vast te stellen. 

  • Bestemmingsplan Jan Glijnisweg 89d Heerhugowaard - spreek in

40 woningen kunnen er maximaal komen op deze locatie. Het plan maakt de herontwikkeling van een glastuinbouwperceel planologisch mogelijk. De twee bestaande bedrijfswoningen worden herbestemd naar reguliere woningen. De bestaande kassen worden gesloopt en het glastuinbouwbedrijf Amigo Plant verhuist naar het Altongebied. Deze avond deelt de raad standpunten over dit beleid. De raad wordt gevraagd het plan vast te stellen.

  • Paraplubestemmingsplan datacenters – spreek in

Het provinciaal beleid geeft de opdracht om datacenters met een vloeroppervlakte meer dan 2000 m² en een elektrisch aansluitvermogen meer dan 5 MVA niet toe te staan in de gemeente. Dat staat in dit plan. De raad wordt gevraagd dit plan vast te stellen. Met vaststelling van het paraplubestemmingsplan is de provinciale opdracht uitgevoerd. De raad wordt gevraagd dit plan vast te stellen.

  • Actualisatie- en veegplannen grondgebied – spreek in

Deze plannen zijn nodig vanwege de overgang naar de Omgevingswet. De raad wordt gevraagd deze plannen vast te stellen.

Meer informatie

Bekijk de agenda, stukken en livestream voor beide politieke avonden op bestuur.dijkenwaard.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant