Examenleerlingen exposeren in bibliotheek Heerhugowaard

Nieuws
Semm en Roos met hun winnende kunstwerken.
Semm en Roos met hun winnende kunstwerken. (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Examenleerlingen van het Trinitas College en Vonk hebben hun creativiteit de afgelopen tijd de vrije loop gelaten. Met succes, zij mogen met hun kunstwerken exposeren in de bibliotheek in Heerhugowaard. 

Per school is er ook een winnaar gekozen. Bij het Trinitas College was dat Semm Voorthuijssen. Haar werk ‘Hidden emotion’ laat zien dat niet altijd aan de buitenkant te zien is hoe om zich van binnen voelt. Roos de Boer won bij Vonk met haar werk ‘Het verlaten gevoel’; een verlaten poppenkast met een gevangen pop. De pop is altijd geforceerd geweest om te lachen, een herkenbaar fenomeen op sociale media waar mensen zich anders voordoen en gevangen zitten achter hun mobiele telefoon. 

‘In actie’ 

Met ‘In actie’ als thema gingen de leerlingen aan de slag om te laten zien wat dit voor hen betekent. Dit konden ze doen in hun examenvak tekenen of handvaardigheid. Het resultaat: prachtige werkstukken die voor iedereen te bewonderen zijn. Cultuurverbinder Jongeren Dijk en Waard, Bibliotheek Kennemerwaard en Cool Kunst en Cultuur organiseren de expositie. Zij doen dit om jong talent een podium te geven. 

Expositie 

In mei start de expositie met werken van leerlingen van het Trinitas College. In juni volgen de kunstwerken van de leerlingen van Vonk. Alles is te zien op de eerste verdieping in de bibliotheek aan Parelhof 1A in Heerhugowaard.