Goud, triple zilver en brons voor Turn Totaal Langedijk

Nieuws
Famke Derksen won teamgoud plus individueel zilver
Famke Derksen won teamgoud plus individueel zilver (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Dankzij goede resultaten op drie voorwedstrijden hadden zeventien meisjes van TTL zich gekwalificeerd voor de teamfinales competitie in Schagen. Bij de bovenbouw supplement E vormden Famke Derksen, Quinty Hink en Daniek van der Helm een team, samen met een turnster van twee andere clubs. De ploeg was het hele seizoen al koploper en die lijn trokken ze door. In de ultieme finale wonnen ze opnieuw het goud.

In de middenbouw niveau 6 turnden Khloé Williams, Ilse Bangma, Tess Brink, Jill Kraakman en Moïse van Stroe een stabiele wedstrijd met een knappe zilveren plek als eindresultaat.

Voor de wedstrijd in de middenbouw niveau 4 vormden Lola Blotevogel, Lotte Taam en Saar Vestering een ploeg. Dit trio draaide al het hele seizoen tegen teams met het dubbele aantal deelneemsters. Daardoor was het heel moeilijk om hoog te eindigen en het was dus des te knapper dat ze zilver buit maakten.

Tegelijkertijd draaide de bovenbouw supplement G met Fem van Gennip, Juul Bootsman, Roos van der Gulik, Adyne Dekker en Fem Rootlieb. Op een paar schoonheidsfoutjes na leverde deze prima wedstrijd het brons op.

Dewi Meijer tenslotte, uitkomend in de jeugd supplement F, was onderdeel van een team uit Schagen. Vanwege het uitvallen van turnsters stonden ze slechts met z’n drieën aan de start. Ze draaiden een verdienstelijke wedstrijd en eindigden op de zesde plaats.

Individueel zilver als bonus

Een dag later werden in Wormer de individuele finales gehouden. Turn Totaal Langedijk deed mee in drie categorieën. Famke Derksen, junior supplement E werd knap tweede. Naast het al gewonnen teamgoud ging ze er als bonus individueel met het zilver vandoor. Jill Kraakman behaalde bij de middenbouw niveau 6 (B-finale) een 8e plaats en Saar Vestering, middenbouw niveau 4, werd 12e.

Ilse Bangma, Moïse van Stroe en Khloé Williams streden in A-finale middenbouw niveau 6 tegen 21 andere concurrenten. Ze eindigden heel knap in de bovenste helft. Moïse behaalde een 6e plek, Khloé werd 7e en Ilse 12e. Voor de bovenbouw supplement G kwamen Fem van Gennip, Adyne Dekker en Roos van de Gulik aan bod. Ook hier deden 24 meisjes mee waarbij Fem heel keurig 6e werd, Roos kwam uit op de 13e plek en Adyne eindigde op plaats 20. Dewi Meijer, jeugd supplement F, sloot het toernooi af. Zij werd heel keurig 6e van de 24 deelnemers. 

Kijk voor meer informatie op www.turntotaallangedijk.nl.