Kaaspop, het festival voor Edammers en hun buren

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Babiche Tervoort )

EDAM - Zaterdag 1 juni staat Edam weer in het teken van Kaaspop, het jaarlijkse openluchtfestival dat jong en oud samenbrengt voor een dag vol muziek, entertainment en gezelligheid. De brede line-up blijft de grote kracht van het festival, in combinatie met de fantastische sfeer in het historische stadje. 

Jaarlijkse openluchtfestival dat jong en oud samen brengt

Kaaspop heeft voor iedereen wat wils, met meer dan twintig liveoptredens op podia op de Kaasmarkt, Beestenmarkt en onder de Speeltoren. Het festival trekt dit jaar bekende en aanstormende artiesten naar Edam, zoals de livesensatie Primaat, de catchy pop-rock band PEER en de energieke band Orange Skyline. Vanzelfsprekend betreden ook lokale talenten de podia, denk aan Vast Countenance, Bucket Big Band, Bolistic Smoke en Slap Ya Mama. Daarnaast spelen diverse singer-songwriters hun mooiste liedjes en geven salsadansers een workshop. 

Meer festivalpret voor kinderen 

Dit jaar heeft Kaaspop voor de jonge festivalgangers een uitgebreider programma. Naast de vertrouwde schminkhoek en het springkussen op de Beestenmarkt, geeft Circus Tefredo op de Kaasmarkt een heuze circus workshop. Van eenwielers, big feet tot jongleermateriaal, er is van alles te ontdekken tijdens de circuslessen. La Belle dame maakt het feest compleet met reuze bellen blazen. 

Vrijwilligers

Het festival draait volledig op de tomeloze inzet van vrijwilligers; een vast team samen met een legertje van zo’n tachtig vrijwilligers die op de dag zelf helpen. 

Gratis toegang

De toegang is gratis, dankzij de steun van de gemeente Edam-Volendam en lokale sponsors én de verkoop van munten. Op elk plein pronkt een Kaaspop bar, terwijl de gezellige Food Allee met lekkernijen de podia met elkaar verbindt. Kortom, op Kaaspop zien we dit jaar weer een mooie mix van energieke optredens en gezellig entertainment voor jong en oud!

Programma 

Zaterdag 1 juni: 13:00 – 22:00 uur | Bekijk het volledige programma op www.kaaspop.nl