Bijeenkomst Alzheimer Café Enkhuizen

Nieuws
Het Alzheimer Café organiseert dinsdag 26 maart een bijeenkomst in Enkhuizen.
Het Alzheimer Café organiseert dinsdag 26 maart een bijeenkomst in Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het Alzheimer Café nodigt alle geïnteresseerden uit voor een avond vol inzichten en ervaringen over het leven met dementie. Op dinsdag 26 maart, in de warme ambiance van het Herfstzon in Enkhuizen, zal het café om 19:30 uur van start gaan. De deuren openen vanaf 19:00 uur.

Het thema van de avond, ‘Ik heb dementie, wat doet dit met mij. En ik ben mantelzorger, hoe is dat voor mij’, belooft een diepgaande verkenning van de emotionele en praktische aspecten van dementie. Marloes Stam zal optreden als interviewer, terwijl Mevrouw en haar zoon hun persoonlijke ervaringen delen als gastsprekers.

Ervaringen delen

Vanuit het perspectief van de persoon die leeft met dementie, zal Mevrouw ons een kijkje geven in haar wereld, waarbij ze haar ervaringen en uitdagingen met ons deelt. Daarnaast wordt er vanuit haar zoon gekeken naar hoe dementie het leven van naasten beïnvloedt en wat voor rol zij spelen in het proces. De avond zal niet alleen ingaan op de impact van dementie, maar ook op de praktische aspecten, zoals welke keuzes er gemaakt worden en welke niet, en hoe men de toekomst tegemoet kan treden.

Informatie

Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp, of er persoonlijk mee te maken heeft, is van harte welkom om deel te nemen aan deze informatieve avond. Wees welkom op dinsdag 26 maart om 19.30 uur bij locatie Herfstzon, ingang aan het Kwakerspad.

Ga voor meer informatie naar de algemene website van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl.