VVV Enkhuizen trapt het toeristische seizoen af met opening

Uitgaan
Het toeristisch seizoen in Enkhuizen wordt vrijdag 29 maart afgetrapt met de opening van VVV Enkhuizen.
Het toeristisch seizoen in Enkhuizen wordt vrijdag 29 maart afgetrapt met de opening van VVV Enkhuizen. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Zodra de eerste cruiseschepen aanmeren, weet je het meteen: het toeristisch seizoen staat weer voor de deur. Eerder deze maand opende de VVV al op dagen dat er cruiseschepen werden verwacht, vanaf vrijdag 29 maart zijn ze weer dagelijks geopend en is iedereen welkom voor informatie over de stad en de regio, bijzondere stadswandelingen en tickets.

Om de start van het nieuwe seizoen te vieren, trakteert VVV Enkhuizen zaterdag 29 maart de eerste honderd betalende klanten op een bosje tulpen, mede mogelijk gemaakt door Karel Bloembollen uit Bovenkarspel. Ook het buitenmuseum gaat vrijdag weer open voor publiek. Dit jaar is het thema Waterwijs. Dompel je onder in de wereld van water en ontdek hoe bewoners rond de Zuiderzee zuinig moesten omgaan met ‘schoon’ water. Waar haalden bewoners rond de Zuiderzee vroeger schoon drinkwater vandaan en wat kunnen we van hen leren? Volg de audioserie langs historische waterlocaties en luister naar verhalen over de dorpsput en de klapgoot. Onderweg vind je het waterlab, waar kinderen proefjes kunnen doen, en vier waterkunstwerken: stap bijvoorbeeld onder de Waterpoort of beklim de bijzondere uitkijktoren. 

Buiten spelen 

Lekker naar buiten kan ook bij Sprookjeswonderland, speeltuin Kindervreugde en het Blotevoetenpad. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om alles spik en span te krijgen voor het nieuwe seizoen. Sprookjeswonderland en het Blotevoetenpad starten vrijdag, de speeltuin opent een dag later de poort. 

Museumstoomtram

Hiernaast gaat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik dit weekend ook weer van start. Op beide Paasdagen rijden er twee stoomtrams in aansluiting op de boot, waardoor je nog meer reismogelijkheden hebt. Tip: je fiets kan mee aan boord van De Friesland. Met mooi weer kun je dus lekker naar Medemblik fietsen en met de boot weer terugvaren. Kijk wel even hoe de wind staat, misschien is het handiger om het andersom te doen. 

Redders in de fles 

In het Flessenscheepjesmuseum is sinds vorige week de tentoonstelling ‘Redders in de fles’ te bewonderen. Vanwege het 200 jaar bestaan van de KNRM heeft het museum een expositie ingericht met flessen en verhalen waarbij de reddingboot centraal staat. De expositie neemt je mee in reddingsacties door moedige vrijwilligers en historische momenten van de KNRM. 

Divers aanbod

En dan hebben we dit lekker lange weekend ook nog de Big Abba Disco Party, kinderfilmfeest in de Drom, Lentefair in het Hertenkamp en Paasfeest met kinderspeurtocht bij de Schapenstreek. De Compagnieshaven viert een week later de opening van het seizoen met o.a. een nautische markt met diverse leuke attracties voor jong en oud. Kijk voor een uitgebreid overzicht van evenementen, tentoonstellingen, films en markten op www.visitenkhuizen.nl.

Nieuwe collega

Lijkt het je leuk om bij de VVV te werken? We zoeken per direct nog een collega voor één tot twee dagen per week. Stuur bij interesse een mailtje met je CV naar annemiek@marketingenkhuizen.nl of kom gezellig even langs! VVV Enkhuizen is in het voorseizoen dagelijks geopend van 9.30 tot 16.00 uur.