Dik Trom Jeugd Award voor gedreven Ishata Rostamkhan (20 jaar)

Nieuws
Marianne Schuurman, burgemeester Haarlemmermeer, overhandigde op haar kamer Ishata de award,
Marianne Schuurman, burgemeester Haarlemmermeer, overhandigde op haar kamer Ishata de award, (Foto: aangeleverd)

Eervolle erkenning

HAARLEMMERMEER - In Hoofddorp vond afgelopen donderdag de uitreiking van de Dik Trom Jeugd Award plaats. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij jonge talenten in het zonnetje worden gezet voor hun uitzonderlijke prestaties en inzet.

Marianne Schuurman, burgemeester Haarlemmermeer, overhandigde op haar kamer Ishata de award, vergezeld van een warm applaus van de aanwezigen. Haar naam zal nu voor altijd verbonden zijn met die van Dik Trom, een jongen die ook geloofde in de kracht van gemeenschap en positieve verandering. “Een inspirerende jonge vrouw die met haar vastberadenheid en passie de wereld een beetje mooier maakt.”

Ishata’s passie voor positieve verandering begon al op jonge leeftijd. Als kind las ze de avonturen van Dik Trom, het iconische personage uit de boeken van C. Joh. Kieviet1. Net als Dik Trom, die in Hoofddorp woonde, voelde Ishata zich sterk verbonden met haar gemeenschap. Ze zag kansen om bij te dragen aan een betere wereld en greep die met beide handen aan.

Haar projecten variëren van lokale milieucampagnes tot samenwerkingen met internationale organisaties. Daarnaast zette ze zich in voor onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, waarbij ze jongeren inspireerde om hun dromen na te jagen.

Tijdens de uitreiking sprak Ishata vol passie over haar visie op een duurzame toekomst. “We hebben de verantwoordelijkheid om onze planeet te beschermen en te koesteren”, zei ze. “Samen kunnen we het verschil maken, hoe klein onze bijdrage ook lijkt.”