Vrijmarkt traditioneel goed bezocht

Nieuws
Ze hadden en lol in.
Ze hadden en lol in. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - De dag begon met regen, maar toch hadden kinderen en ouders hun waar uitgestald op het Dorpsplein; vooral op de Kom en in de Dennenlaan in Zwanenburg, want daar had je enige beschutting tegen de regen. 


Door Saskia Vreeswijk

Het was ondanks de matige weersomstandigheden weer ouderwets gezellig. Scouting Rijnlandgroep had een kraam ingericht waar poffertjes werden gebakken en spelletjes werden gespeeld. Uiteraard kon je je ook aanmelden als lid van de scouting. Er werd hier en daar muziek gemaakt door jeugdige muzikanten. Verder was er voor iedereen wel wat te vinden: van speelgoed, boeken, huisraad, kleding tot grabbelton.

 In het Dorpshuis was het mede door het ietwat tegenvallende weer een drukte van belang. Menigeen genoot van een kopje koffie of thee met een overheerlijke oranje tompouce. ’s Middags werd volop getoast wellicht op de koning, maar vooral op het leven. Dit alles onder een aangenaam zonnetje, want na het middaguur klaarde het toch nog op.

Muziek

Aan het begin van de middag was het gedaan met de handel en kon er genoten worden van muziek. Eerst in de vorm van een kinderdisco en daarna door life optredens van DJ’s en muzikanten. Ook dit jaar had restaurant Het Wapen van Zwanenburg hiervoor weer een podium opgezet. 

Voor eten en drinken was voldoende ruimte ingericht en ook de viskraam deed goede zaken. Zo kon er nog tot in de avond ruimschoots worden gegeten en getoast op de verjaardag van de koning.

Staan we er mooi gekleurd op?
De hele familie op de vrijmarkt.
Afbeelding