DSS gaat strijdend ten onder

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Rodi Media Archief)

MILL/HEEMSKERK - Afgelopen zaterdag om 16.00 uur vertrok de bus vol speelsters, staf en supporters van DSS richting MHV in Mill. De vorige wedstrijd tegen hen werd met 1 punt verschil verloren. DSS had dus nog wat recht te zetten. Met een goed gevulde hal met supporters, zowel van MHV als van DSS, begonnen beide teams aan de wedstrijd.

De eerste helft ging vrijwel gelijk op. MHV opende de score, maar daar wist DSS snel een antwoord op te geven. In de verdediging werd er gevochten voor elke bal en aanvallend speelde DSS op een hoog tempo. Dit pakte goed uit, want daardoor wisten de Heemskerksen continu 1 of 2 punten voorsprong te behouden. Toch pakte DSS ook weer een aantal keer wat onhandige twee minuten, waardoor zij met een speelster minder stonden. MHV kreeg hierdoor de kans om dichterbij te komen. Met nog tien minuten spelen op de klok, was de stand 4-13 en was DSS in balbezit. Vlak voor rust wist Angelique de Groot mooi in de kruising te gooien, waardoor de ruststand 14-14 was. Niks was dus onmogelijk.

Aan het begin van de tweede helft begon DSS niet helemaal scherp, waardoor MHV de kans kreeg om een klein gaatje te slaan. Maar de Heemskerksen deden er een schepje bovenop, waardoor het snel weer gelijk stond (18-18). De dames uit Mill namen hier geen genoegen mee en trapten het gas nog eens open. DSS wist hier even geen antwoord op te geven, waardoor zij al snel met 4 punten achterkwamen (24-20). Maar ook nu gaf DSS niet zomaar de wedstrijd weg en knokten zij zich terug. Met nog vijf minuten te spelen was de stand 27-23. DSS gooide nog een keer het gas open aanvallend, waardoor Kim de Ruyter het verschil weer kleiner wist te maken. Maar door een dubieuze beslissing van de wedstrijdtafel (foute wissel in de verdediging) stond DSS met een speelster minder. Hierdoor kon DSS niet meer met het plan spelen wat zij wilden, waardoor het lastiger werd om er nog 1 punt uit te halen. Toch probeerden zij het wel, maar dit mocht helaas niet baten. De stand na 60 minuten spelen was 30-28.

Ondanks het verlies, kan DSS trots zijn op hoe zij de wedstrijd hebben gespeeld en wat zij hebben laten zien. Dames 1 wil graag de meegereisde supporters bedanken voor hun goede aanmoediging en gezelligheid in de bus. Dit geeft weer wat een clubgevoel er bij DSS heerst.

Volgende week zondag zal DSS het opnemen tegen MEOS om 14.00 uur in Sporthal De Waterakkers. Aansluitend, om 16.00 uur, zal er een afscheidsfeestje zijn in de kantine bij DSS.

Doelpunten: Kim de Ruyter (6), Natasja de Vries (6), Angelique de Groot (5), Yvett van Dijk (3), Daphne Neeft (3), Livvia Adrichem (2), Roos van Hensbergen (2) en Mel Schellevis (1).