DSS kan laatste thuiswedstrijd niet winnend afsluiten

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Rodi Media Archief)

HEEMSKERK - In verband met de dodenherdenking op zaterdag 4 mei, was de wedstrijd tussen DSS en Foreholte verplaatst naar donderdag 2 mei. Dit was ook gelijk de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Nog een keer dit seizoen kon het publiek genieten van de dames in Heemskerk.

De gehele eerste helft was het stuivertje wisselen. Als Foreholte scoorde, had DSS daar gelijk een antwoord op en andersom. Daarom was de stand na tien minuten spelen ook 5-5. DSS had wat moeite met de aanval van Foreholte, maar daarentegen konden zij goed de ruimtes vinden in de aanval. Met een aantal mooie aanvallende acties van Yvett van Dijk en Daphne Neeft, bleef de stand gelijk oplopen. Verdedigend kon Semmy le Noble haar steentje goed bijdragen. De stand was na twintig minuten spelen 10-10. Maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft gaf DSS nog wat meer gas. Dit resulteerde in een kleine voorsprong in de rust: 15-13.

DSS wist dat zij nog niet de overwinning binnen hadden en nog dertig minuten moesten vechten voor de 2 punten. Foreholte kwam scherp uit de kleedkamer en trok de stand al snel weer gelijk (16-16). De tweede helft miste DSS veel open kansen. Dit bracht Foreholte in de gelegenheid om op voorsprong te komen en met resultaat. Door een aantal 2-minuten aan Heemskerkse zijde, stonden zij vaak in ondertal. De dames uit Voorhout vonden de ruimtes en wisten te scoren (20-21, 21-23). Vanaf dat moment verslapte DSS vooral dekkend. Het werd de laatste tien minuten een hard spel van beide kanten. Bij DSS werden de ruimtes in de aanval niet voldoende benut en verdedigend werd er teveel weggegeven. Zo kon Foreholte de voorsprong behouden. De laatste twee minuten gaf DSS alles om nog een punt in Heemskerk te houden, maar helaas zonder resultaat. De wedstrijd eindigde in een stand van 24-28.

Helaas werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen dus niet winnend afgesloten. Daarentegen is Dames 1 het publiek heel dankbaar voor de steun en support het afgelopen jaar! Zaterdag 11 mei staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen hekkensluiter Westsite in Amsterdam.

Doelpunten: Yvett van Dijk (6), Daphne Neeft (5), Ilse Groot (4), Semmy le Noble (2), Kim de Ruyter (2), Livvia Adrichem (1), Roos van Hensbergen (1), Mel Schellevis (2), Natasja de Vries (1) en Hiske van der Weide (1).