‘De Terugreis’ in Filmhuis Heemskerk

Uitgaan
Martin van Waardenberg en Leny Breederveld in 'De Terugreis'.
Martin van Waardenberg en Leny Breederveld in 'De Terugreis'. (Foto: StudioISA*)

HEEMSKERK - Filmhuis De Cirkel vertoont op zondag 28 april en woensdag 1 mei de film De Terugreis van regisseur Jelle de Jonge.

‘De Terugreis’ in Filmhuis Heemskerk

Jaap (Martin van Waardenberg) is al bijna vijftig jaar samen met Maartje (Leny Breederveld). Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook halen ze de ene herinnering na de andere op. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Extra voorstellingen

Op zondag 28 april en woensdag 1 mei zijn er extra voorstellingen van De Terugreis tijdens de laatste filmvertoning voor de zomerstop van het Filmhuis. Op 8 september starten de voorstellingen weer na de Heemskerkse Feestweek. 

Tickets

De film begint op zondag 28 april om 20.00 uur en op woensdag 1 mei om 15.00 uur. Een kaartje kost 7,50 euro, als VRIEND van Theater en Filmhuis De Cirkel ontvang je korting. Meer info en tickets via www.decirkelheemskerk.nl.

Theater en Filmhuis De Cirkel, Laurentz uit & eten, Anthonie Verherentstraat 1, 1961 GD Heemskerk.