Bijzondere ledenvergadering HV Heiloo

Cultuur
Paul Morsch met benoemde bestuursleden Sylvia Molenaar (l) en Gini Latychev-van Leijen.
Paul Morsch met benoemde bestuursleden Sylvia Molenaar (l) en Gini Latychev-van Leijen. (Foto: Josta de Graaf-Gieltjes)

HEILOO - De vijftig jaar bestaande Historische Vereniging Heiloo hield woensdag 24 april de jaarlijkse ledenvergadering. Onder de ruim 120 aanwezigen in Cultuurkoepel Heiloo bevonden zich ook burgemeester Ten Bruggencate en wethouder Opdam.

De ledenvergadering stond die avond onder meer in het teken van de benoeming van voorzitter a.i Jaap de Graaf tot voorzitter, de herbenoeming van penningmeester Guus Hardeveld Kleuver en van Nijenburg- en vrijwilligerscoördinator Paul Morsch. Verder was er de benoeming van twee nieuwe bestuursleden Gini Latychev-van Leijen als secretaris en Sylvia Molenaar als webmaster en aanverwante zaken.

Afscheid

Ook was het een avond van afscheidnemen, want de bijna vijf jaar als voorzitter actief geweest zijnde Jacob Ouderkerken moest om gezondheidsredenen stoppen. De heer Ouderkerken kreeg uit handen van de burgmeester en wethouder naast bloemen een mooie herdenkingsspeld van Gemeente Heiloo uitgereikt. 

Na de pauze was er een interessante lezing van Harry de Raad over het beleg van Alkmaar en de gevolgen voor de omgeving.

Historisch Museum is te vinden op het Willibrordusterrein en dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur open met de wekelijkse filmavond en in het weekeinde van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Informatie: www.hvheiloo.nl.