Activiteiten Historisch Museum Heiloo

Cultuur
Het door groen omzoomde landhuis.
Het door groen omzoomde landhuis. (Foto: Arjan Hoogvorst)

HEILOO - Historisch Museum Heiloo heeft momenteel enkele interessante exposities, die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarnaast staat voor komende zondagen een rondleiding in en rond landhuis Nijenburg in de agenda.

Zo is in de grote zaal de tentoonstelling met veel trouwfoto’s die ooit zijn gemaakt in en bij het historische gemeentehuis. Tevens is er de tentoonstelling over Eensgezindheid, die nog slechts enkele weken loopt.

In de Schatkamer valt de fototentoonstelling ‘50 jaar vrijwilligers van de Historische Vereniging’ te bewonderen.

Tot slot in de filmzaal de expositie over de 26 Stolpersteine, waarvan tevens een brochure verkrijgbaar is. 

Nijenburg

Er start zondag 12 mei (Moederdag!) en pinksterzondag 19 mei zowel om 11.00 uur als 13.30 uur een lenterondleiding in en rond landhuis Nijenburg, waarvoor belangstellenden zich kunnen opgeven via 06-51718363. Kosten bedragen € 7,50. Het bij de prijs inbegrepen koffie- of theedrinken in de originele keuken is volgens veel bezoekers altijd een van de mooie momenten.

Historisch Museum Heiloo is elke dinsdag open van 19.00 tot 21.00 uur, in het weekeinde 14.00 tot 17.00 uur. Te vinden in het Willibrordusgebouw aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Zie ook www.hvheiloo.nl.