Brugklasleerlingen OSG West-Friesland in Hoorn op duurzame expeditie

Nieuws
Wethouder duurzaamheid Arthur Helling gaf het startsein van het programma.
Wethouder duurzaamheid Arthur Helling gaf het startsein van het programma. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Expeditie Duurzaam is woensdag 5 april voor de eerste keer gestart met een duurzaam activiteitenprogramma voor het voortgezet onderwijs. Brugklasleerlingen van de OSG West-Friesland in Hoorn gaan zich bezighouden met verschillende duurzame doe-activiteiten. Woensdagochtend 5 april gaf wethouder duurzaamheid Arthur Helling het startsein van het programma, door met de leerlingen deel te nemen aan de interactieve voorstelling ‘Het Klimaatcircus’.

Tijdens Expeditie Duurzaam duiken leerlingen twee ochtenden in de wereld van klimaat en duurzaamheid. Voor alle leerlingen is er de show van ‘Het Klimaatcircus’, waarbij leerlingen interactief het thema klimaat beleven. 

Naast deze voorstelling over klimmaatverandering doen de leerlingen onder leiding van gastdocenten inspirerende en verdiepende activiteiten met de thema’s, afval, energie en voeding. Sommige activiteiten vinden buiten plaats doordat leerlingen gewapend met afvalgrijpers zwerfafval opruimen. Andere activiteiten juist in het klaslokaal, waar met oude van thuis meegebrachte kledingstukken nieuwe kleding wordt ontworpen. 

Kennis uit de natuur

Ook leren leerlingen hoe ze kunnen beoordelen of een product uit de supermarkt gezond is en in een ander lokaal zullen leerlingen het vertalen van de kennis uit de natuur naar innovaties ontdekken, door slim te leren uit de natuur. 

Door het activiteitenprogramma Expeditie Duurzaam snappen leerlingen beter wat duurzaamheid is en wat zij kunnen doen, ook aan een groene en schone omgeving.