Webinar voor mantelzorgers over persoonsgebonden budget

Nieuws
De webinar is gratis voor mantelzorgers in de gemeente Hoorn.
De webinar is gratis voor mantelzorgers in de gemeente Hoorn. Foto: aangeleverd

HOORN - Mantelzorgers zorgen steeds langer voor hun naaste. Enerzijds omdat dit vanuit de overheid wordt gestimuleerd, anderzijds omdat zij het liefst in hun eigen vertrouwde woning wonen. Zodra er meer zorg nodig is, en dus ook de zorg steeds zwaarder wordt voor de mantelzorger, komt de zorgvrager in aanmerking voor de Wet langdurige zorg. Een van de mogelijkheden om de zorg thuis voort te zetten, is zorg vanuit een persoonsgebonden budget (pgb). Over het pgb vanuit de Wlz organiseert het Mantelzorgcentrum een webinar op dinsdag 14 mei. Mantelzorgers melden zich gratis aan via info@mantelzorgcentrum.nl of 085-0183890.

Met een persoonsgebonden budget (Pgb) bepalen mantelzorgers zelf welke (geïndiceerde) zorg zij inkopen. Mantelzorgmakelaars Annemiek Kemps en Pascalle Schneiders vertellen waar mantelzorgers een pgb kunnen aanvragen, wat hiervoor nodig is en hoe zij dit in gang kunnen zetten. Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Het webinar is dinsdag 14 mei van 19.00 tot circa 20.00 uur en is gratis voor mantelzorgers in gemeente Hoorn. Na aanmelding via info@mantelzorgcentrum.nl of 085-0183890 ontvangen mantelzorgers een link voor de online bijeenkomst in Teams.