Lentefeest SPRING! bij MAK Blokweer

Uitgaan
Ontbijten tussen de geiten.
Ontbijten tussen de geiten. Foto's: aangeleverd

BLOKKER - Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de bloemen staan in bloei en de vogels hebben inmiddels hun eieren gelegd. Dat vier je zondag 26 mei tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Tijdens SPRING! kun je de hele dag door - van 10.00 tot 16.00 uur - meedoen met leuke activiteiten.

Deze ochtend kun je ‘Ontbijten met de geiten’. Een unieke mogelijkheid om een lekker ontbijt te nuttigen aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van de standhouders van MAKS’ biomarkt, die deze dag ook plaatsvindt. Je kunt ontbijten van 10.15 tot 11.15 uur of van 11.15 tot 12.15 uur. De kosten zijn 6,95 euro. Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk. Het ontbijt kan heel goed gecombineerd worden met de andere activiteiten op het terrein.

Demo schapen scheren

Eén van de hoogtepunten op de Kijkboerderij elk jaar, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert. De pas geschoren vachten van de schapen van MAK Blokweer worden verwerkt tot prachtige vilten schapenvachtkleden. Bekijk hoe dit in zijn werk gaat.

Weven voor kinderen

Onder begeleiding van een medewerker van MAK Blokweer kunnen kinderen hun eigen tapijtje weven. De kosten zijn 3,50 euro per kind. Voor deze activiteit is reserveren noodzakelijk.

MAKS’ Biomarkt en bezoekerscentrum

Deze mooie dag is er ook MAKS’ Biomarkt op het terrein van MAK Blokweer. Een leuke en verantwoorde gelegenheid om je vaste inkopen te doen. Op deze gezellige, kleinschalige markt vind je elke maand vijf tot tien lokale aanbieders met (h)eerlijke producten. Een overzicht van de standhouders die op de markt staan is te vinden op de website van MAK Blokweer en op Facebook. Het bezoekerscentrum met tentoonstelling is geopend en in het MAK-café kun je terecht voor een drankje met iets lekkers.

Ook tijdens Spring! kun je bij MAK een GPS- of speurtocht over het terrein maken. Meer informatie en reserveren: www.mak-blokweer.nl . Telefoon: 0229-266344. E-mail: info@mak-blokweer.nl .


Demonstratie schapen scheren.