Moederdag tip: recept voor een fruitige kwarktaart

Nieuws
Maak het geheel af met verse aardbeien en frambozen.
Maak het geheel af met verse aardbeien en frambozen. (Foto: Adobe Stock)

Hoe leuk is het om je moeder op Moederdag te verrassen met een zelfgemaakte aardbeienkwarktaart? Volg dit lekkere recept, dan komt het helemaal goed. 

Recept

Pak een ronde springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de zijkant in met olie of roomboter. Voor de bodem van de fruitige kwarktaart maal je de koekjes fijn in een keukenmachine. Je kunt de koekjes ook in een stevige zak stoppen en met een deegroller fijnslaan. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de kruimels stevig aan met de onderkant van een glas of de bolle kant van een lepel. Zet vervolgens de springvorm in de koelkast, zodat de koekjesbodem lekker stevig wordt.

Vervolgens ga je het kwarkmengsel maken. Week de blaadjes gelatine in koud water. Stop de frambozen en aardbeien samen met het citroensap in een steelpan. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het mengsel 5 tot 10 minuten doorkoken op middelhoog vuur. Roer het daarbij regelmatig door. Giet daarna de vruchten in een fijne zeef en druk zoveel mogelijk van het mengsel door de zeef. De pitjes die achterblijven hoef je niet te gebruiken. Knijp de geweekte gelatine uit en los dit op in de warme fruitmoes. Klop de slagroom met de basterdsuiker op totdat het lobbig is. Meng de volle kwark door de vruchtenmoes en spatel hier de geklopte slagroom doorheen. Giet het kwarkmengsel op de bodem van de taart en laat dit enkele uren opstijven in de koelkast. Garneer de fruitige kwarktaart met vers fruit (tip: aardbeien en frambozen) en wat toefjes opgeklopte slagroom.

Ingrediënten

200 gr koekjes (spritsen of zandkoekjes)
70 gr boter, gesmolten
9 blaadjes gelatine
200 gr (diepvries)frambozen
300 gr (diepvries)aardbeien, in stukjes
Citroensap (kwart citroen)
250 ml slagroom
125-175 gr witte basterdsuiker (toevoegen naar smaak)
100 gr volle kwark
Opgeklopte slagroom
Vers fruit