Nieuwe Buren ontmoeten elkaar tijdens Iftarmaaltijd

Nieuws
Een heel fijne ontmoetingsavond.
Een heel fijne ontmoetingsavond. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Op uitnodiging van Nieuwe Buren heeft afgelopen zaterdagavond met ruim tachtig personen de vijfde Iftarmaaltijd plaats gevonden die na zonsondergang wordt genuttigd. Met dank aan de vrijwilligers en de ruimte van de kerk die het mede mogelijk hebben gemaakt om elkaar te ontmoeten.

Het vasten werd om 19.02 uur doorbroken. Zestien Moslimfamilies uit Syrië, Turkije en Pakistan hebben zich hiervoor ingespannen. Er stonden overheerlijke gerechten op tafel in De Voorhof klaar, waar ook de ruim twintig gasten volop van hebben gesmuld. Onder leiding van vrijwilligster Aytin Goede werd alles in goede banen geleid. Voor de kinderen was er onder leiding van Jos Kalf een tafel met teken-, plak- en kleur spullen klaargezet, waar volop gebruik van werd gemaakt.

“Het is niet alleen een maand van stoppen met eten en drinken, wat gepaard gaat met vermoeidheid”, aldus initiatiefneemster Joke Grevenstuk. “Dit  gaat wel om ‘mooie vermoeidheid’. De ervaring van voldoening is mooi en tevens een uitgangspunt voor een nieuw leven.”

Zoals de protestanten tien geboden hebben, zo hebben de Moslims vijf zuilen. Joke: “Deze vullen elkaar goed aan. In ons beider geloven is er meer overéénkomst dan verschil. Uiteindelijk is de kern van het geloof: omzien naar elkaar in naastenliefde.”

Noor Hammid, de zevenjarige dochter van Tareq en Amani Hammid, legde voor de maaltijd het belang uit van de Ramadantijd. Daarna gaf Mohammed Alkalaf met een oproep tot Allah het sein om de maaltijd te beginnen. Het was wederom een heel fijne ontmoetingsavond. Dat was ook de opzet. Zo ging iedereen blij en voldaan naar huis toe.

Joke Grevenstuk is nog op zoek naar een vierpits elektrische kookplaat. Iemand? Bel 020-4821181.

Er stonden overheerlijke gerechten op tafel.