‘Samen houden we onze gemeente schoon’

Nieuws
Een gezamenlijke inspanning.
Een gezamenlijke inspanning. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Een groep Landsmeerders heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Landelijke Opschoondag. Dit was georganiseerd door Jumbo, gemeente en Landsmeer Schoon.

Tussen halftien en tien uur liep de Remise boven de ICL sporthal lekker vol met deelnemers aan de de opschoondag. Na een bakje koffie of thee gingen ruim zeventig inwoners opgewekt op pad om de gemeente Landsmeer op te schonen. Gewapend met grijper, vuilniszak en een enkele bezem, is er in anderhalf uur tijd veel afval verzameld en dus behoed voor verder zwerven. 

Na gedane arbeid was het goed broodjes eten en napraten. Dat was prima verzorgd door Jumbo Landsmeer. Mede-organisator Gerdien: “We kijken terug op een geslaagde ochtend. Op één flinke hagelbui hebben we het mooi droog gehouden. Samen houden we onze gemeente schoon. We bedanken Jumbo, gemeente, café de Remise, deelnemers en vrijwilligers voor hun fantastische inzet.”

Wethouder Jacobien van Boeijen is in gesprek met het stadsdeel Amsterdam-Noord en onder meer Mc Donalds om te komen tot betere maatregelen om zwerfafval te verminderen. Dat zal leiden tot een gezamenlijke actie. De laatste keer was in 2019.