Punt 7, nieuw Landsmeers platform voor ondernemers die willen groeien

Nieuws
Marc de Jong en Karin Weening hebben het platform opgericht.
Marc de Jong en Karin Weening hebben het platform opgericht. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER – Marc de Jong en Karin Weening hebben onder de noemer Punt 7 een nieuw platform opgericht voor ondernemers die willen groeien, meer uit zichzelf willen halen, die kansen willen zien en deze willen benutten. Als start en kennismaking biedt het tweetal op donderdagavond 18 april een inspirerende bijeenkomst in Het Wapen van Landsmeer. Suzanne Plantinga, consultant in marktonderzoek, is uitgenodigd om praktische en beproefde tips te delen. 

Door Marcel van Stigt

Punt 7 is nog maar net opgericht, zonder er nog veel ruchtbaarheid aan te geven, en de eerste aanmeldingen stromen al binnen. Binnen ondernemend Landsmeer bestaat kennelijk behoefte aan dit nieuwe platform. Iets wat Marc de Jong en Karin Weening overigens niet erg verbaast. Ze zijn ervan overtuigd dat er, naast de bekende BedrijvenVereniging Landsmeer (BVL), ruimte is voor hun nieuwe, aanvullende concept. 

In de praktijk brengen

Marc de Jong en Karin Weening – hij zelfstandig tekstschrijver, zij ondernemerscoach – liepen al lange tijd rond met de wens dit platform te beginnen. En zoals je dat van ondernemers mag verwachten bleef het niet bij dagdromen. Ze hebben hun ideeën omgezet in de concrete oprichting van Punt 7. Maar waarom deze intrigerende naam? Dat laat zich eenvoudig verklaren. In de bijeenkomsten die ze gaan organiseren is Punt 7 het punt op de agenda waarbij het draait om: in de praktijk brengen. 

Hiermee lijken ze in een behoefte te voorzien. Karin Weening: “We richten ons met name op creatieve, ambitieuze ondernemers, ondernemers die uit zichzelf en uit hun onderneming datgene willen halen wat erin zit. We willen ze inspireren, ze helpen bij hun groei en ontwikkeling.” 

Innovatieve app

“Dat doen we door ze te faciliteren”, vult Marc de Jong aan. “Onder meer met een supermakkelijke en innovatieve app. Aangezien veel mensen via hun telefoon werken, is de app onze basis. Gebruikers kunnen zo makkelijk in contact blijven met medeondernemers. Ze vinden er nieuws op en vraag en aanbod, ze kunnen er hun pitch op zetten en zich aanmelden voor onze bijeenkomsten. Contributie betalen ze trouwens niet. Aan Punt 7 zit geen lidmaatschap vast. Ze betalen alleen vijfenveertig euro voor deelname aan een bijeenkomst.” 

Punt 7 biedt elk jaar zes thema-avonden. Deze zijn bedoeld om de geheimen van succesvol ondernemerschap te ontrafelen. Sprekers worden uitgenodigd om inspirerende voorbeelden te delen, maar de ondernemers kunnen ook van elkaar leren. En meteen hun eigen netwerk uitbreiden. Het is weliswaar leuk om eigen baas te zijn, maar een bestaan als ondernemer kan ook een gevoel van eenzaamheid in de hand werken. En dan is het wel zo aanlokkelijk om je te kunnen onderhouden met andere ondernemers. 

De geboorte van Punt 7 past volgens de twee initiatiefnemers perfect in deze tijd van verandering. Er zijn ondernemers die vastlopen en een andere weg willen of moeten inslaan. Dat gebeurt bijvoorbeeld in de financiële wereld, waar de automatisering steeds meer toeslaat. Computers nemen het invoeren van cijfers over, wat voorheen handmatig gebeurde. Wat doe je dan als eigenaar van een boekhoud- of administratiekantoor?

“Deze tijd van verandering vraagt om snel schakelen”, stelt Karin. “Je wilt als ondernemer relevant blijven, maar hoe doe je dat? Daar helpt ons platform bij. Onder meer met voorbeelden van successen. Neem restaurateur Ron Blaauw. Die zat in coronatijd, toen de horeca moest sluiten, met de handen in het haar. Wat ga ik doen?, vroeg hij zich af. En toen bedacht hij een nieuw concept: dinerboxen voor thuis. Als ondernemer moet je meegaan met veranderingen. Je moet de kansen zien.” 

Geschikt moment

Juist daarom komt Punt 7 op een geschikt moment binnenvallen, benadrukt Marc de Jong. Hij sluit niet uit dat zich meer ondernemers zullen aansluiten dan de twintig die hij al heeft genoteerd. Hij denkt zelfs al verder dan de gemeentegrens. “Als ons platform hier in Landsmeer succesvol blijkt, gaan we uitbreiden. Dan richten we ons op de hele regio.” 

Niet alleen binnen ondernemend Landsmeer is de oprichting van Punt 7 met gejuich ontvangen. Hetzelfde geldt voor de gemeente Landsmeer. Niels Bonenkamp, wethouder Economische Zaken, ondersteunt het platform met een stimuleringssubsidie. De twee oprichters zijn daar blij mee, want een van hun doelen is een brug slaan tussen ondernemers en overheid. 

Niels Bonenkamp stelt desgevraagd dat de gemeente Landsmeer gediend is met een goed ondernemersklimaat, en daar draagt Punt 7 aan bij. “Van oudsher hebben we hier de BVL, die de belangen van bedrijven in Landmeer behartigt. Punt 7 is meer bedoeld om kleine bedrijven met elkaar in contact te brengen en kennis te delen. Het is een extra netwerk, dat voor een goede aanvulling zorgt, al kun je je ook bij beide aansluiten. Ondernemers dragen bij aan de leefbaarheid binnen Landsmeer. Je zegt ook niet voor niets: het zijn werkgevers. Als Punt 7 aansluit op onze doelen, is dit een goede manier en dan hoop ik dat het een succes wordt. Vandaar onze subsidie. Voor ons als gemeente is het bovendien handig om ondernemers makkelijk te kunnen bereiken. Het werkt van twee kanten.” 

Suzanne Plantinga

De eerste bijeenkomst van Punt 7, op donderdag 18 april in Het Wapen van Landsmeer, staat in het teken van de juiste vragen stellen en luisteren. Wat ook aan de orde komt: hoe weet je of er behoefte bestaat uit jouw aanbod en of de klant daarvoor wil betalen? Suzanne Plantinga gaat hier alles over vertellen en toont hoe je haar tips in de praktijk toepast. Inloop vanaf 19.15 uur, programma van 19.30 tot 21.45 uur. Deelname kost € 45,00. Na afloop een borrel aan de bar (eerste drankje gratis). 

Aanmelden? Mail naar welkom@punt7.nl. Voor de betaling volgen een factuur en een tikkie.