Lionsclub Landsmeer houdt benefietavond voor digitalisering archief LOL

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER - De Lionsclub Landsmeer houdt op zaterdag 20 april een benefietavond met een diner, een veiling en een concert van de plaatselijke band Eleven20one. Doel is geld binnenhalen voor digitalisering van het archief van de Lokale Omroep Landsmeer (LOL). 

De Lokale Omroep Landsmeer wordt dit jaar vijftig. Al die jaren maakt de LOL onafgebroken programma’s, aanvankelijk alleen op de radio en vanaf de jaren tachtig ook op de televisie. Veel van de TV-uitzendingen zijn bewaard gebleven op analoge magnetische banden. Maar deze dragers zijn kwetsbaar en gaan na verloop van tijd onherroepelijk verloren. Dat is doodzonde, want het LOL-archief van meer dan tweehonderd tapes geeft een uniek en gedetailleerd beeld van Landsmeer in de jaren tachtig, negentig en het begin van de jaren 2000. Mensen en dingen die er nu niet meer zijn, komen bij het bekijken weer tot leven.

Gelukkig is er een remedie tegen het aanstaande verlies: digitalisering. Zo kunnen de beelden in principe tot in de eeuwigheid bewaard blijven. En nog mooier: voor iedereen beschikbaar en doorzoekbaar gemaakt worden via YouTube of een ander medium. Maar digitalisering is een tijdrovende en dure bezigheid, waarbij de hulp van een gespecialiseerd bedrijf nodig is. Zo’n bedrijf is gevonden. Er is een test uitgevoerd en die heeft uitgewezen dat de inhoud van de tapes nog te redden is.

Grote belang

De Lionsclub Landsmeer ziet het grote belang van deze onderneming. Immers, hierdoor wordt de historisch belangwekkende inhoud voor de lange termijn bewaard en de geschiedenis van ons dorp toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

De open beschikbaarheid van een digitaal archief met bewegend beeld vormt een mooi geschenk voor de bijna zevenhonderdjarige gemeente en haar inwoners. Vandaar de benefietavond die het mogelijk moet maken dit doel te realiseren.

Driegangendiner

De avond begint met een driegangendiner. Hiervoor zijn voor € 95,00 per stoel nog enkele plekken beschikbaar. Naast het diner maakt een benefietveiling van enkele topstukken en onderwerpen onderdeel uit van het evenement. Ga voor het reserveren naar LionsclubLandsmeer.nl

Vanaf 22.00 uur treedt de bekende Landsmeerse band Eleven20one op. Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar à € 12,50. Ga voor het reserveren van kaarten eveneens naar LionsclubLandsmeer.nl