‘Ook na de uitvaart bleef je betrokken’

Partnerbijdrage
Martin Vonk.
Martin Vonk. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Regelmatig wordt mij, Martin Vonk van Vonk Uitvaartzorg, gevraagd waarom ik dit werk ben gaan doen. 

Ik wilde een paar dingen mee gaan maken: Veel verschillende mensen ontmoeten en iets voor deze mensen betekenen. En o ja, ik wilde korte projecten met een duidelijke kop en staart. Ik ben nu ruim een jaar actief als uitvaartverzorger en mijn wensen zijn goed uitgekomen. En dat op mijn eigen manier. Onlangs mocht ik de volgende reactie van een familie ontvangen die eigenlijk de lading wel dekt.

‘Beste Martin, 

Voor het schrijven van deze ervaring zou ik kunnen volstaan met dat we het met alle ervaringen die al op je website staan volledig eens zijn… 

Vanaf het eerste contact na het overlijden van mijn moeder heb je ons met je warme persoonlijkheid ‘ontzorgd’. Dagelijks was er contact over zaken die geregeld moesten worden, maar je vergat nooit te informeren hoe het met ons ging. Op een prettige manier gaf je aanvullingen op de invulling die wij aan de uitvaart wilden geven.

Mijn moeder had het prachtig gevonden dat mijn broer de rouwauto bestuurde en we door de Haal met haar snoeppot naar het crematorium zijn gereden. Ook tijdens de uitvaart konden wij ons volledig richten op waar het op dat moment om ging. De foto’s van het afscheidsmoment die je hebt gemaakt zijn erg waardevol voor ons. Ook na de uitvaart liet je ons niet los maar bleef betrokken.

Wij hebben mijn moeder, mede dankzij jou, de uitvaart kunnen geven die wij voor ogen hadden. We kijken er met een goed gevoel op terug. Martin, bedankt en blijf vooral jezelf, er zijn al genoeg anderen!’

Bekijk de andere ervaringen op mijn website