Landslake Lions komt te kort tegen de nummer twee

Het last minute-schot zou helaas niet vallen. Het zat niet mee.
Het last minute-schot zou helaas niet vallen. Het zat niet mee. (Foto: Sander Mutsaards)

LANDSMEER - Afgelopen zaterdag kwamen de Bouncers uit Gouda naar de ICL. De uitwedstrijd was met een klein verschil verloren, dus de basketballers van Landslake Lions wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Nu was het ook het weekend van de beker finales en deden behalve de dames ook de U-22 spelers van de Lions mee. De bekende jeugdspelers werden dus gespaard en er werd nu een beroep gedaan op U-18 spelers Abel Beersma en Sam de Roos.

Landslake startte in een wijde zone. De Bouncers hadden snel de oplossing hierop gevonden. Na het eerste kwart bij 19-25 werd er overgeschakeld op man-to-man. Dit pakte nog slechter uit en met rust leek de wedstrijd reeds gespeeld. 26-47 stond er op het bord.

De technische staf besloot daarop voor een andere zonevariant te weten de ‘box and one’. Het was opgevallen dat speler Tobias van Steenis namens de Bouncers veel scoorde maar ook vaak aan de basis van de aanval stond. Door hem zeer strak te verdedigen haalde Landslake Lions de angel uit het spel van de Bouncers en al snel begon een enorme inhaalrace.

Uiteindelijk stond er na zeven minuten al 50-56 op het bord. De Bouncers waren al in een time out gevlucht en deden pogingen om aan de strakke verdediging van Landslake Lions te ontkomen. Ondanks de luide aanmoedigingen vanaf de tribune konden de basketballers van Landsmeer het niet volhouden. Het te kleine roster begon Landslake Lions op te breken en de krachten vloeiden weg. De Bouncers namen het initiatief weer over en trokken de wedstrijd met 76-85 over de streep.

Helaas verloren de U-22spelers de bekerfinale tegen BS Leiden in Almere. Na een aarzelend begin maar met een prima tweede helft trokken ook zij aan het kortste eind. Uitslag 67-79.

Topscorers: Ibrahim Louh 25, Dolf Veltman 23.