Reddingbootdag bij KNRM Reddingstations in West-Friesland

Nieuws
Het team van de KNRM Andijk in actie!
Het team van de KNRM Andijk in actie! (Foto: Roel A. Ovinge, info@roelovinge.nl)

REGIO – De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) viert dit jaar haar 200-jarig bestaan met leuke activiteiten en evenementen. Zaterdag 25 mei staat in het teken van de jaarlijkse open dag en ook bij de KNRM Medemblik, Andijk en omstreken is een leuk programma samengesteld. De Reddingbootdag op 25 mei is dé dag om kennis te maken met het reddingswerk, de vrijwilligers en het materiaal van de KNRM. 

Het programma

KNRM Reddingstations door het hele land hebben deze dag een leuk programma voor jong en oud in elkaar gedraaid. Van 10.00 tot 16.00 uur trekken de vrijwilligers alles uit de kast om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM-geredden weer veilig aan wal brengt, ga in gesprek met de redders en kijk naar spannende demonstraties, rondleidingen, films en leuke activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘Redders aan de wal’ genoemd. Hieronder volgt het programma voor de KNRM stations in Westfriesland.

KNRM Andijk 

Het programma van KNRM Andijk (Nieuwe Haven 8) ziet er als volgt uit: bemanningsverblijf en boothuis is open van 10.00 tot 16.00 uur. Vaar mee met reddingboot ‘t Span (Nikolaas klasse, voor donateurs). Er zijn diverse demonstraties in het demonstratiebad op de kade. Meet & Greet met collegahulpdiensten. KNRM goodies, gadgets en wimpels. Schminken, speurtocht en kleurplaten voor de kinderen. Ga op de foto met de redders of zelf als redder. Ook de samenwerkende hulpdiensten zijn aanwezig, waaronder Rijkswaterstaat, Politie, Brandweer en Ambulance. Verder is er verse thee, koffie, limonade en veel anders lekkers.

KNRM Enkhuizen 

Het programma van KNRM Enkhuizen (Compagnieshaven 3a) bestaat uit: bemanningsverblijf en boothuis is open van 10.00 tot 16.00 uur. Vaar mee met reddingboot Watersport KNWV (voor donateurs). Beleef de Reddingsvlot Experience. Maak kennis met collega-hulpverleners van Brandweer Enkhuizen. Ontmoet collega-hulpverleners van Rijkswaterstaat en bekijk hun schip, de RWS77. Ook is er een KNRM fanshop met leuke KNRM goodies/gadgets. Schminken, speurtocht en kleurplaten voor de kinderen. Ga op de foto met de redders of zelf als redder. Entree, koffie, thee en limonade is gratis. Een donatie wordt gewaardeerd en komt goed terecht.

KNRM Medemblik

Ook het programma van KNRM Medemblik (Oosterhaven 7) staat bol van activiteiten. Het bemanningsverblijf en boothuis is open van 10.00 tot 16.00 uur. Vaar mee met reddingboot Bernardine (voor donateurs). In een Aquabal op en door de haven lopen. Maak kennis met EHBO-docenten en leg zelf een verband aan. Ook hier is de KNRM fanshop aanwezig met leuke KNRM gadgets. Ga op de foto met de redders of zelf als redder. Er is een springkussen aanwezig voor de kleintjes. Kinderen kunnen geschminkt worden of kleuren. De historische strandreddingboot de Casparis is ook aanwezig deze dag. Maak kennis met het Oorlogsmuseum Medemblik: bouw een reuzentoren, ga sjoelen in een reuzebak of stap in een van de legertrucks. Ook kun je brand blussen samen met Brandweer Medemblik. Er is koffie, thee, limonade en wat lekkers voor de bezoekers. Een donatie wordt gewaardeerd en komt goed terecht.

Reddingstation Wijdenes

Het reddingstation Wijdenes (Zuiderdijk/ Haven Wijdenes) is open van 12.00 tot 16.00 uur. Vaar mee op een van de reddingboten (voor donateurs). Er is een springkussen voor de kleintjes. Maak kennis met het reddingshondenteam Noord-Holland. Ga op de foto met de redders of zelf als redder. Er zijn kleurplaten en knutselmogelijkheden voor de kinderen. Tenslotte kun je kennis maken met een van de collega’s van Brandweer Hem-Venhuizen.