Een van de foto's die te zien is op de expositie.
Een van de foto's die te zien is op de expositie. (Foto: aangeleverd)

Expositie van fotogroep en Kunstatelier Odion

vrijdag 26 april 2024 13:00 tot zondag 2 juni 16:00

PURMEREND - Een fotoclub van Purmerend exposeert vanaf 26 april foto’s in de intieme kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. Naast de foto’s van de fotogroep exposeert Kunstatelier Odion glas. De expositie wordt zondag, 28 april om 12:00 uur geopend door Rob van Breukelen, één van de fotografen.

11 jaar geleden is het begonnen met 3 vrienden met een gedeelde passie voor fotografie.  Dit vriendengroepje ging samen wel eens op pad om foto‘s te maken. En zo ontstond het idee om een onderwerp te kiezen en daarmee aan de slag te gaan. Hun eerste onderwerp was “vierkant” en zo zijn ze inmiddels 50 onderwerpen verder. In de loop der jaren breidde het vriendenclubje zich uit met nog meer mensen.

Inmiddels zijn ze een leuke club van 9 mensen die regelmatig samenkomt om hun werk te delen en te bespreken. Een avond om te leren van elkaars foto’s en om elkaar te inspireren om daarna met een nieuw onderwerp de volgende uitdaging aan te gaan. Tevens staat het jaarlijkse foto uitje en de BBQ standaard op het programma. Alle leden van deze fotoclub exposeren vier foto’s met uiteenlopende onderwerpen.

Naast de foto’s exposeert Kunstatelier Odion glas in de vitrine. Bij het Kunstatelier Odion werken volwassen mensen met een verstandelijke beperking, die interesse hebben in kunst, samen als beschermde dagbesteding. Zij werken met zeer verschillende technieken, waaronder glas. Bijna altijd is er een voorraad glas, zoals vinken, vlinders en meer in stock.

De expositie is te bezoeken op tot en met 2 juni; van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De expositie wordt zondag 28 april om 12.00 uur geopend door Rob van Breukelen.