Lisa Carmen brengt eerbetoon met eigen lied tijdens dodenherdenking Purmerend

Nieuws
De 19-jarige Lisa Carmen.
De 19-jarige Lisa Carmen. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND- Zangeres Lisa Carmen (19) uit de Beemster zingt op 4 mei om 20.10 uur een zelfgeschreven lied tijdens de dodenherdenking op de Kaasmarkt in Purmerend. Het nummer ‘Stilte’ heeft zij speciaal voor deze 4 Mei-herdenking gecomponeerd in samenwerking met toetsenist Bas Schipper, die haar op piano begeleidt. 

Lisa Carmen: ,,ik voel mij echt enorm vereerd om tijdens deze bijzondere plechtigheid op te treden. Met mijn lied ‘Stilte’ wil ik benadrukken hoe belangrijk Vrijheid is en dat we als nieuwe generatie/jeugd de taak hebben om de geschiedenis te blijven vertellen.”

Ondanks haar jeugdige leeftijd heeft Lisa Carmen al op verschillende toonaangevende podia gestaan. Recentelijk behaalde zij de tweede plaats bij de Rob van Oosten Award in Pop- & Cultuurpodium P3. Daarnaast heeft ze o.a. opgetreden tijdens het Reuring Festival in Purmerend, het Midwinterfeest in De Rijp en heeft ze een avondvullend programma verzorgd tijdens het Muziekcafé in P3. 

Op 7 juli a.s. staat zij op het ‘P3 Popt Op’ op de camping festival in Zuidoostbeemster. Haar repertoire bestaat uit een eigen interpretatie van bekende en minder bekende covers en zelfgeschreven nummers, waaronder ‘Tijd’ en ‘Verborgen Gezicht’. Met haar eigen geluid weet Lisa Carmen een steeds groter publiek aan zich te binden.