Nieuw concept Kriti aan Kerkstraat gaat ÇIYA heten

Zakelijk
De mensen van ÇIYA bij het pand aan de Kerkstraat hoek Kolkstraat. Van links naar rechts: Burhan, Mark, Kerem en Erol.
De mensen van ÇIYA bij het pand aan de Kerkstraat hoek Kolkstraat. Van links naar rechts: Burhan, Mark, Kerem en Erol. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De openingsdatum van het nieuwe concept dat Kriti in het oude pand aan de Kerkstraat gaat openen, is nog niet bekend. De naam van de lunchroom annex zalen (voor feestjes) is inmiddels wel bekend: ÇIYA. ÇIYA betekent gebergte en verwijst naar de stad van de roots van eigenaar Erol Savur en de zijnen. “Het laat zien dat het leven net als de mooie bergen uit ups en downs bestaat. Net zoals wij Corona en alle ellende hebben overleefd”, vertelt Savur. De dagelijkse leiding van ÇIYA komt in handen van Mark Kramer.

Tekst gaat verder onder de foto


Het pand aan de Kerkstraat/Kolkstraat. (Foto: aangeleverd)

De horecagelegenheid gaat zes dagen in de week open voor lunches, op de eerste etage komen er twee aparte ruimten die voor feestjes, partijen, vergaderingen of high tea gebruikt kunnen worden. “Helaas kan ik nog niks zeggen over wanneer we open gaan. In de voorbereidende fase is nog veel werk te doen en we hebben ook te maken met lange levertijden van apparatuur, meubilair en dergelijke. Dus daar kunnen we nog even niets over zeggen”, aldus Erol Savur.