Besturen DAK en 2Samen willen fuseren

Kinderopvangorganisaties DAK en 2Samen zijn van plan om hun besturen per januari volgend jaar te fuseren. De bestuursfusie is volgens de organisatie een antwoord op de toenemende kansenongelijkheid in de regio en de groeiende krapte in de arbeidsmarkt. 2Samen en DAK zijn stichtingen in de regio die gezamenlijk opvang bieden aan ruim 11.000 kinderen op 166 locaties.

Lucas Vennemann, bestuurder van DAK kindercentra: “Ieder kind heeft het recht op optimale ontplooiing. Echter op dit moment worden kansen in Nederland nog te veel bepaald door waar je wieg staat. Dat willen we niet. Door onze krachten te bundelen, willen we hierin meer het verschil maken.” Met de fusie gaan de twee organisaties hun maatschappelijke rol versterken. “Het is een belangrijke eerste stap om de handen ineen te slaan en voorbij te gaan aan het ingesleten concurrentie-denken in de sector. Zo staan we krachtiger in de samenwerking met partners en zijn we beter in staat om kinderen en ouders in kwetsbare wijken te bereiken. Daarmee willen we iedereen toegang bieden tot goede, laagdrempelige en betaalbare opvang.”

Zoë Kwint-Elkerbout, bestuurder van Kinderopvang 2Samen: "DAK en 2Samen hebben al geregeld contact op bestuurlijk niveau. Die samenwerking intensiveren we. Zo worden we een nog sterkere maatschappelijk aanbieder van kinderopvang. Bovendien zijn we hiermee een gelijkwaardigere partner voor de grote regionale onderwijsbesturen.” De samenwerking is een bestuurlijke fusie. Dat betekent dat zowel de twee hoofdkantoren als de verschillende opvanglocaties blijven bestaan en hun eigen naam en identiteit behouden.